Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum pot face un filtru rosu?

Vizitator sorin_v

Postări Recomandate

Vizitator sorin_v

Salut!Am facut o alarma cu raza laser, iar la senzor am folosit un fototranzistor care este sensibil la lumina. Cum il pot face sa fie sensibil doar la lumina rosie (laser)? Cum pot face un filtru rosu? Sau exista asa ceva prin magazine? Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Cristiano

2

• EPSICOM

2

• cniky

1

• niq_ro

1

Top autori în acest subiect

Cu o bucata de plexiglas rosu, este foarte simplu, insa nu foarte eficient (deoarece o parte din lumina alba, ambientala, va trece). Pentru cele mai bune rezultate, as recomanda filtru optic cu plexiglas rosu, semnal modulat, demodulator si AGC.

Link spre comentariu
Vizitator sorin_v

daca nu ma insel, se putea folosi o bucata de film foto expus si developat, cum sunt bucatile d ela inceput si sfarsit

Am incercat cu o bucata de film developat si nu este eficient pentru ca lasa lumina alba sa treaca. Merci oricum.
Link spre comentariu
Vizitator sorin_v

Cu o bucata de plexiglas rosu, este foarte simplu, insa nu foarte eficient (deoarece o parte din lumina alba, ambientala, va trece). Pentru cele mai bune rezultate, as recomanda filtru optic cu plexiglas rosu, semnal modulat, demodulator si AGC.

Shi un astfel de filtru se cumpara de undeva sau se poate face?
Link spre comentariu

Se poate face cu cateva opamp-uri. Scheme sunt o gramada pe internet, iti las placerea sa le cautii, iar o bucata de plexiglas rosu n-ar trebui sa fie o problema.

Link spre comentariu
  • 5 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări