Vizitator eladislau Postat Martie 5, 2010 Partajează Postat Martie 5, 2010 Saluatre si toate bune la toti forumisti, vreau sa imi spuna cineva cum sa fac sa reduc tensiunea din 7,5-8v in 3,7-4,2v. Mai in detaliu vreau sa pun doi acumulatori litiu de 900ma si 3,7v in serie si din ei sa reusesc sa iau constant 3,9v si 2Amperi. Vreau sa pot lua constant 3.9v indiferent cat de incarcati sau descarcati sant acumulatori. Link spre comentariu
Vizitator eladislau Postat Martie 5, 2010 Partajează Postat Martie 5, 2010 am nevoie de 3,9v si curent de 2amperi pentru a alimenta un atomizor de tigare electronica care are rezistenta de 2,2ohm Link spre comentariu
florincccc Postat Martie 5, 2010 Partajează Postat Martie 5, 2010 Varianta 1: Daca nu conteaza randamentul, consumul de curent, o sursa liniara cu LM350 (LmM317 are 1,5A curent maxim garantat dar la 8W disipati pe el sunt convins ca tine si el, eu l-as folosi linistit) cu un radiator maricel, caldura multa si acumulatori consumati de 2 ori mai rapid (fata de variantele 2 si 3, in comutatie) si un montaj de 5 ori mai mare.Varianta 2: MC34063, Step-Down With External NPN Switch, nu mai dai bani pe radiator si ai un randament mult mai bunVarianta 3: Preferatul meu: LM2576T-ADJGEu n-as folosi varianta 1 nici daca mi-ai da gratis piesele.Edit:acum am vazut ca acumulatorii tai iti dau doar 900mA asa ca ori ii pui in paralel fara nici un montaj si speri sa tina, ori cauti alti acumulatoriEdit 2: la nevoie folosesti varianta 3 si speri ca acumulatorii pot rezista la curentul asta de descarcare. Bineinteles ca le scurtezi viata, o sa reziste mai putine cicluri de descarcare si o sa se descarce si destul de repede Link spre comentariu
Vizitator eladislau Postat Martie 5, 2010 Partajează Postat Martie 5, 2010 Mersi mult de raspuns, LM2576T-ADJG tine sa iau din el un curent de 2A la 4volti? Findca sant destul de habarnist spunemi te rog si ce piese mai trebuie sa iau ca sa fac montajul. Curentul asta de 2amperi am sa il folosesc maxim 5-6secunde odata, deci nu va merge in continu mai mult de 6secunde. Eu vreau sa am 4volti constant, daca folosesc in paralel o sa am de la 4,10v in jos pe masura ce se consuma din ei. Link spre comentariu
florincccc Postat Martie 5, 2010 Partajează Postat Martie 5, 2010 Adresa: http://www.farnell.com/datasheets/5904.pdf La pagina 8 schema a doua. R1=1k R2=2,2k Dioda e o dioda Schottky de peste 2 A condensatoarele la mai mult de 10V, la bobina nu pot sa-ti dau date exacte, cumperi ceva de valoarea respectiva la peste 2A. Merge si o bobina facuta de tine pe vreun miez pe care presupun ca-l ai dar daca zici ca esti mai habarnist mai bine lasa. Si cu ce te deranjeaza ca daca-i pui in paralel n-ai exact 3,9V? Oricum e loterie, acumulatorii pe care-i ai pot sau nu sa dea 1,5-2A pentru 10 secunde cat o sa consume montajul asta. Singura certitudine e ca o sa se descarce repede si o sa aiba viata scurta. Link spre comentariu
nana Postat Martie 5, 2010 Partajează Postat Martie 5, 2010 un mic detaliu sa nu uiti ca daca descarci acumulatori de litiu ion complet adio mama ... nu ii mai poti incarca decat cu formatoare speciale. Deci vezi pe acolo sa faci si o bucla de reactie sa nu scada tens sub 3V si sa mai ai grija ca daca sugi curent mare dintr-o data poate sa faca bum. Au un regim diferit de utilizare fata de acumulatori cu pb. http://en.wikipedia.org/wiki/Lithium-ion_battery Link spre comentariu
Vizitator eladislau Postat Martie 5, 2010 Partajează Postat Martie 5, 2010 acumulatori duc amperaju asta de 1,6-2A, acum i am in paralel ca sa ma tina mai mult, azi dimineata iam luat de exemplu cu 4,15v in ei, acum mai am doar 3,64v. La tigarea electronica difera mult gustu daca o folosesti la 4v sau la 3,5v. La 4v cu rezistenta din tigara de 2,2 ohm am un consum de curent de 1,81A; la 3,5v am un consum de 1,59A. Bateria originala a tigarii are doar 180mA si ma tine cam 1 ora(bineinteles ca nu o ora de fumat continu). Link spre comentariu
Vizitator eladislau Postat Martie 5, 2010 Partajează Postat Martie 5, 2010 nana - stiu asta cu descarcatu, bateria originala are protectie si sub 3,3v nu mai merge, oricum pe la 3,2v se incalzeste rezistenta foarte putin si nu mai fumega aproape de loc. Daca sti sa-mi zici cum pot face si protectie la supradescrcare ar fi si mai bine, cred ca la doua bateri in serie mi-ar trebui protectie undeva la 6,6-7v presupunand ca se descarca amandoua la fel. Link spre comentariu
Vizitator eladislau Postat Martie 5, 2010 Partajează Postat Martie 5, 2010 apropo de bum, acum vreo 2 luni am pus un li-ion de 1400ma la incarcat pe un incarcator 12v 1A fara protectie, si in aproximativ 40 minute a facut bum urat de tot, sigur imi ardea casa daca nu eram acolo, a ars covorul in 5 locuri. Link spre comentariu
florincccc Postat Martie 5, 2010 Partajează Postat Martie 5, 2010 Protectie la descarcare tot in datasheetul de mai sus in pagina 21, prima schema: Figure 32. Undervoltage Lockout Circuit for Buck Converter.Teoria, modul de calcul incepe in pag20 jos de la: Undervoltage Lockout.... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum