Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

130dB SPL, cum vi se pare?

cry3200a

Postări Recomandate

Mi-am facut un mic calcul si cu boxele ce vreau sa le cumpar cam atata asi putea obtine maxim cu amplificatorul la maxim, cam in ce sali ar merge asta maxim? Ca dimensiuni si persoane, binenteles calculul este pentru o distanta de 1m fata de incinte.Ma intereseaza sa stiu pentru sonorizari in general

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cry3200a

5

• ahegyes

2

• Sharky

2

• alexmirica

2

Top autori în acest subiect

Vizitator kidx

Sa fii sigur ca teoria nu o sa se impace cu practica in ceea ce vrei tu sa faci.Sunt prea multe variabile ca cineva sa-ti poata da un raspuns concret,cum probabil te-ai fi asteptat.Trebuie sa iei in calcul acustica salii in care se v-a desfasura activitatea,plus ca nici-o data nu vei merge cu amplif la maxim(n-ai vrea sa-ti pice puterea la vreun eveniment,sau sa-ti intre protectiile). Deci acei db sunt irelevanti, doar in practica ve-i afla.numa' bine :dans:

Link spre comentariu

Exact. Nu poti decat sa faci niste estimari grosiere, in practica se poate sa te trezesti ca la 1m de boxa sa ai 130dB, iar in capatul salii sa ai doar 30dB, nemaivorbind de distorsiuni, etc. Sa amplasezi difuzoare intr-o sala si sa calibrezi linia este o adevarata inginerie.Pentru ce fel de sala vrei sa pui boxele alea?

Link spre comentariu

Binenteles sunt estimative calculele ce le-am facut fiind facute pentru o distanta de 1m fata de difuzoare, in functie de alea vreau sa aflu cam in ce sala ar merge maxim, cum a zis Alex ca poate ma trezesc ca in capatul salii sa am doar vreo 30dB, amplificatorul este un MA-200, 2x200W in 8 si 2x350W in 4ohmi, nu este o sala fixa, imipreuna cu un prieten o vom folosi pentru sonorizari la nunti si diferite evenimente si vroiam sa stiu ce sali va pute maxim sustine sa nu ne trezim ca se va auzi foarte incet si chestii de genul, boxele vor fi BLUETECH DYS-112B 2 bucati, eu ma gandeam la maxim o sala de vreo 90-100 de persoane dar am nevoie de pareri in chestia asta....

Link spre comentariu

Dar cum ai calculat ca scoti 130db cu Blue Tech Dys-112B? :limb: Uite un calcul la incinta care are 102db 1w/m (112B are 96db) 1w------------------ 102 db 2w-------------------105 4w-------------------108 8w-------------------111 16w------------------114 32w------------------117 64w------------------120 124w-----------------123 248w-----------------126 300w------------aprox127 db 600w-----------aprox 130 db

Link spre comentariu

600w fata de 1w inseamna +27.7dB.Iti dai seama ca pt 2 surse departate insumarea da un plus de 3dB si creste inspre fr joase la 6dB.Asadar boxele ar trebui sa aiba 97dB daca e sa neglijam pierderile. Prea optimista cifra, in special pt acele boxe!

Link spre comentariu

pe hartie iti ies parametrii "fara-numar" cum de altfel sunt multi parametrii al chinezariilor (bluetech face parte din categoria chinezismelor putin mai rasarite)mie imi place ca nu ducem lipsa de naivi care cred ca se poate scoate profesionalism din carpealaoff-topic: cum draq scoate un amp bluetech 2-3000W (in punte la 4 ohmi) cand traful cu care e echipat nu sare de 1500W (estimati vizual - si la trafuri mai ma pricep si eu :jytuiyu ) ???

Link spre comentariu

Dar cum ai calculat ca scoti 130db cu Blue Tech Dys-112B? :limb: Uite un calcul la incinta care are 102db 1w/m (112B are 96db) 1w------------------ 102 db 2w-------------------105 4w-------------------108 8w-------------------111 16w------------------114 32w------------------117 64w------------------120 124w-----------------123 248w-----------------126 300w------------aprox127 db 600w-----------aprox 130 db

Ati auzit, asa, cam din intamplare poate de compresia termica? sau amplificatorul va debita pe un resou????? A dracului fizica asta!!!! :nebun:
Link spre comentariu

Pai 130 am scos ele fiind de 96 la 1W 106 ai la 10W, la 100, ai 116, 119 la 200W mai pui vreo 4 pentru acoustica salii ajungi la 123 si mai pui vreo 3 daca sunt 2 boxe in stereo si ajungi undeva la 126 estimativ si maxim posibil fara a lua in calcul pierderi, Dj Dog din nou nu toata lumea are bani de Dynacord, pentru cat costa un amplificator BlueTech e foarte bun, daca te uiti la traful lui EP2500 vei vedea ca este mai mic ca cel a lui MA-600 si MA-600 nu scrie nicaeri ca scoate 2500W , scrie 2300W bridge (normal nu ca va scoate atata sunt masurate la 1Khz aceste valori, nu in toata raza de lucru) in nici un caz nu am pretentii de ceva profesional, nici nu cred ca am zis asta, si nici nu sunt naiv sa cred ca scot asa ceva, dar nici nu am nevoie de asa ceva ca nu sunt eu ala care o sa ma ocup toata ziua de asa ceva, la sonorizari voi merge din cand in cand poate odata pe saptamana gen, eu eram curios cam cat ar fi o sala in care ar putea MA-200 si acele incinte sa sustina pana in capat volum cat de cat, nu am pretentii la sali gigantice, eram doar curios, Dj Dog, nimica din cele legate de amplificatoare si incinte si sonorizari nu este domeniul meu este doar un hobby sa ii zic asa deci nu sunt eu "expert" deaceea sunt aici pe forum ca daca stiam lucrurile astea nu mai eram aici scriind acest mesaj, pana unde cunosc cunosc de acolo in colo intreb

Link spre comentariu

foarte optimiste calcule, mai ales cand vine vorba de difuzoare chinezesti. Asa cum zicea si VTP, ai luat in calcul "power compresion" ???? Doar datorita acestui fenomen pierzi cam 30% din puterea boxelor :41

Link spre comentariu

30%? Si tu esti cam optimist. :da Cel putin 2dB se duc, uite-te ca sunt producatori ce ofera grafice.ASta pt semnal continuu. Evident ca pe semnal muzica rezultatele sunt variate.Cry, chiar daca ai calculat super mega optimist boxele vor fi suficiente pt o galagizare. Chestia cu calculul e pt cultura generala.

Link spre comentariu

eu zic ca daca galagizarea e destul de puternica se poate sa fie suficientasa fim sincer la nunti ne intereseaza toate fregventele si cateva distorsiuni dupa cateva beri,palinca,vinoase etc

Link spre comentariu

eu zic ca daca galagizarea e destul de puternica se poate sa fie suficientasa fim sincer la nunti ne intereseaza toate fregventele si cateva distorsiuni dupa cateva beri,palinca,vinoase etc

Digeii cu concepţia ta au hrana lor şi a neamului lor asigurată de la mine pe 30 de ani de acum încolo. Dacă omu' e beat şi cere să dai mai tare, nu dai, tu eşti ăla treaz şi care gîndeşte. Dacă nu, poţi la fel de bine să-i laşi pe toţi să umble cu sculele.
Link spre comentariu

130 dB mi se pare prea entuziast , aproape sigur ( 9999999999 % ! ) este absolut imposibil de obtinut , cu proba pe masurate ? si nu ai precizat in ce banda de frecvente.......cerinta e o utopie ...........ALO , traim in lumea palpabila , reala !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări