Vizitator cristian_cr Postat Martie 4, 2010 Partajează Postat Martie 4, 2010 salutare,am avut nesansa ca zapada sa-mi verse un borcan lasat de niste ti---i cu apa tare pe tabla casei. cum pot neutraliza acest acid innainte de a schimba tabla gaurita?! Link spre comentariu
iulidan2 Postat Martie 4, 2010 Partajează Postat Martie 4, 2010 In mod normal, orice acid, se neutralizeaza cu o baza, dar asta e valabil in laborator.Pentru ce s-a intamplat acolo, se pot lua masuri numai dupa verificari si masuratori la fata locului. Link spre comentariu
96ocsid Postat Martie 6, 2010 Partajează Postat Martie 6, 2010 Acidul clorhidric se obtine -tehnologic- cu maxim 35% concentratie (din cite mai stiu eu...)."Apa tare" rezulta din reactia acidului clorhidric cu zincul.Ce s-a varsat din respectivul recipient, daca mai ar fi avut acid clorhidric, a reactionat cu depunerea electrolitica (presupun ca e tabla zincata). Nu as recomanda reactia de neutralizare; cred ca ar fi de ajuns o reactie de efervescenta, in caz ca ar mai fi 'urme' de accid. Pensuleaza zona cu solutie de SODA ptr. RUFE+apa.Apoi... clatire, protejarea... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum