Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

S-a stricat aspiratorul...

Vizitator dragosvoda_is

Postări Recomandate

Vizitator dragosvoda_is

In timp ce se aspira... a inceput sa pocneasca(cum da rateuri motorul de dacie :limb: ),sa iasa fum si s-a oprit...

L-am demontat si am gasit rotorul parlit...unde vin periile colectoare(motorul merge dar face o flama mare la perii si fum mult),am curatat am pus la loc...tot asa face se pfuma instant+flama....

Am atasat poze :freaza: ,poate ma ajutati sal resuscitez....

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• boederyakumo

6

• yo9hnf

2

• junior

1

• gymy

1

Top autori în acest subiect

Vizitator dragosvoda_is

nu pot masura cumva?...sa vad daca sunt spire in scurt...tb sa-mi bat capul pt ca bugetul actual nu-mi permite sa cum altul...in nici un caz nu mai cumpar ceva ieftin...Acesta stricat este Vortex tornado 1700w,are 3 ani,dar nu a fost folosit intens! banuiesc ca...daca chinezoii ii pueau o siguranta termica ii mareau semnificativ durata de viata... :sparge:

Link spre comentariu

Daca face flama pe ambele perii este in scurt rotorul deci se poate arunca.Daca face numai pe o perie e statorul care se poate bobina.Masoara cele doua bobine de pe stator si vezi daca au valori egale.

Link spre comentariu

Da-mi dimensiunile Diametru baza unde are turbinainaltime turbinanaltimea totala Si poate o fotografie mai in ansamblu.Mai am din dezasamblari cred ca vre-o 5-6 motoare de aspirator modele dinastea mai noi.Daca crezi ca merita 30 ron/motor.

Link spre comentariu
Vizitator dragosvoda_is

M-am apucat sa-l reconditionez,s-ar parea ca e bun rotorul...rulmentii sunt de vina au joc si periile

Acum nu stiu unde as gasi prin Iasi perii+rulmenti...detalii mai jos

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu

Bun.Dupa ce faci din nou experiente cu el si constati ca rotoru e in scurt ma poti contacta.Probabilitati sa functioneze=0Daca 1 singura spira de la rotor intra in scurt e suficient.Simptome=scantei abundente la colector+ambalare termica urgenta.Turatie 15%, mult fum si atentie (tine-l bine cand alimentezi, s-ar putea sa plece prin casa).Disponibil.Astept dimensiunile.Ar mai fi o singura varianta.Sa ai noroc ca un carbune sa fi fost blocat in suport, cauza (fum) ambalarii termice si opririi.

Link spre comentariu

Daca vrei sa-ti recuperezi aspiratorul sunt tot aici.Ar fi bune niste date (dimensiuni)si ceva fotografii mai in ansamblu.Decat sa cumperi altul (120-200 lei) mai bine inlocuiesti motorul.Am si aspiratoare fara sac cu colector la 120 lei.In cutie originala.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări