Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema racire Tda7294

costyndj

Postări Recomandate

• Răspunsuri 41
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• costyndj

16

• catalinux2004

3

• remus68

3

• Den

2

Top autori în acest subiect

Pai se incalzesc dar nu sare de 80 temperatura pe integrat. Inainte ajungeau la 130 si la volum scazut. Acum dupa 2 ore de mers la limita distorsiunilor radiatorul e caldut. Transformatorul in schimb frige, dar pe el am pus acum un ventilator. Am aici si un linc cu ele.....

Link spre comentariu

As mai avea o intrebare. Vreau sa bobinez un transformator pentru acest amplificator si nu stiu ce tensiune sa ii fac. In datasheet am vazut ca scrie pentru 4ohmi 27V. Ma gandeam sa ii fac undeva la un 24, am sarma pentru 3A. A testat careva limita de tensiune pe 4 ohmi.....sa lasam hartiile la o parte

Link spre comentariu

poti monta integratul direct pe raditor cu pasta siliconica dar sa ai grija ca radiatorul sa nu faca contact cu masa sursei de alimentare,iar in ce priveste brumul verifica filtrajele la ce ai montat alt montaj aditional si cauta sa iei traseul de masa dintr-un punct comun .sar putea ca brumul sa il ai si de la alimentare daca integratul este alimentat la tensiune maxima ,tio spun din proprie expierenta ca si eu am patito si pina nu am micsorat tensiunea cu 2-3 v nu am obtinut rezultate .poate aberez dar asta e adevarul ;succes

Link spre comentariu
Vizitator guruchim

A incercat cineva tensiunea maxima pe 4ohmi la TDA7294? Eu am un traf cu 24~ si 32-33Vcc dupa filtrare credeti ca rezista integratul cu o sarcina de 4ohmi? Sau daca nu rezista cum pot sa mai scad tensiunea fara sa modific Traf-ul (e capsulat :( )?

Link spre comentariu

O sa incerc de cum ajung acasa. Radiatorul e suficient mai ales daca las si ventilatorul.....si ma gandesc sa pun 2 kituri a cate doua integrate tda7294 in punte. Momentan sa vad cum se comporta transformatorul pe care l-am bobinat.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Am probat transformatorul cu 24-0-24 pe 3A si se cunoaste diferenta. Abia acum pot spune ca se incalzeste radiatorul. Dar incerc sa ii mai ridic 2 volti.....daca tot am unde

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări