costyndj Postat Martie 3, 2010 Partajează Postat Martie 3, 2010 Am o mare problema cu un chit de la adelaida, 2xTda7294. Am un traff cam de 100w...pe ele, si problema e ca se incalzesc foarte tare in sarcina.......Radiatorul care il am pe ele e imens, si e caldut, in schimb pe integrat am pus aparatu de masura si ajunge la 135 de grade celsius....si intra in protectie. Ce pot sa le fac. filtraj am 2x12.200 Link spre comentariu
costyndj Postat Martie 3, 2010 Autor Partajează Postat Martie 3, 2010 Si mai am o problema cu el...l-am pus in carcasa si am pus un vu-metru cu 2xba6154....si din cauza lor imi scoate un bazait gen de transormator....e micut dar dar cam deranjeaza cateodata. Alimentarea vumetrului o fac printr-un UA7812....si am pus un cond de 2200uF si unu de 0.1uF Link spre comentariu
Jimmy Postat Martie 3, 2010 Partajează Postat Martie 3, 2010 daca iti fierbe TDA-ul si radiatorul e doar caldut inseamna ca n-ai prins bine integratele pe radiator. vaselina siliconica ai pus? ce grosime are radiatorul acolo unde ai prins integratele? Link spre comentariu
indy666 Postat Martie 3, 2010 Partajează Postat Martie 3, 2010 Care este tensiunea de alimentare si sarcina pe care folosesti kit-ul ? Link spre comentariu
costyndj Postat Martie 3, 2010 Autor Partajează Postat Martie 3, 2010 Mai urmeaza sa pun pasta siliconica...de alimentat il alimentez cu 28VCC+- pe doua dif de 4ohmi, si am uitat sa specific ca e izolat fata de radiator cu izolatie de mica Link spre comentariu
ionioni2008 Postat Martie 3, 2010 Partajează Postat Martie 3, 2010 Izolatia de mica pusa de tine FARA pasta siliconica duce la un transfer de caldura catre radiator foarte prost. De aceea ti se incalzesc integratele si radiatorul nu. Idealul ar fi ca radiatorul si ce pui pe el (ca e tranzistor, ca e integrat) sa aiba aceeasi temperatura... PUNE VASELINA SILICONICA, inainte sa mai faci orice altceva! Link spre comentariu
mircea888 Postat Martie 3, 2010 Partajează Postat Martie 3, 2010 De asemenea suprafata radiatorului trebuie sa fie cat se poate de neteda. recomand a se slefui cu glaspapir de granulatie mare. Link spre comentariu
Den Postat Martie 3, 2010 Partajează Postat Martie 3, 2010 Macar daca aveai izolatie din polimeri..aia face contact mult mai ferm cu radiatorul decat mica.Dar e mai slaba in combinatie cu pasta.Ce impendanta are difuzorul pentru cele doua ? Link spre comentariu
remus68 Postat Martie 3, 2010 Partajează Postat Martie 3, 2010 il alimentez cu 28VCC+- pe doua dif de 4ohmiA precizat mai sus. Link spre comentariu
Den Postat Martie 3, 2010 Partajează Postat Martie 3, 2010 Ma mir ca nu au plesnit.Inseamna ca a fost bun lotul. Link spre comentariu
costyndj Postat Martie 3, 2010 Autor Partajează Postat Martie 3, 2010 Radiatorul pe care il am e originar dintr-o sursa de tensiune pe care stateau 2 2N si inca vreo 3 tranzistori...si e neted totul.ramane sa vad dupa ce ii pun pasta siliconica.MS mult.Problema cu bazaitul de la vumetru stie careva cum pot sa o rezolv......osciloscop nu am:D Link spre comentariu
remus68 Postat Martie 3, 2010 Partajează Postat Martie 3, 2010 Ai conexiuni, in special de masa, facute aiurea, la nimereala, care iti introduc brum. Link spre comentariu
costyndj Postat Martie 3, 2010 Autor Partajează Postat Martie 3, 2010 Am incercat cu conexiunile la masa...am scos am pus in plus legaturi la masa...am schimbat cablurile am legat cabluri ecranate de calitate....tot nimic Link spre comentariu
Kreator Postat Martie 3, 2010 Partajează Postat Martie 3, 2010 De asemenea suprafata radiatorului trebuie sa fie cat se poate de neteda. recomand a se slefui cu glaspapir de granulatie mare.Cred ca ai vrut sa spui granulatie mica. Link spre comentariu
hpavictor Postat Martie 4, 2010 Partajează Postat Martie 4, 2010 poate oscileaza si nu te-ai prins......cam asa se manifesta un amplificator care oscileaza , se incinge la orice putere , mai verifica odata totul , si/sau incearca sa faci si aplicatia cu doua surse de alimentare ( din datasheet ) , este creata exact pentru a permite o disipatie termica mai buna.....Succes ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum