Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Placa de baza ASUS P5S800-VM - problema frecventa DDR!

Cilibiu

Postări Recomandate

Salut tuturor!Vreau sa zic ca mai demult miam facut praf biosul de la o placa de baza BIOSTAR, deoarece in ziua de azi greu se mai gaseste placa de baza cu socket LGA775 DDR AGP8,am comandat o placa de baza ASUS P5S800-VM care are exact compatibila cu ce am eu, eu am placa video Nvidia GF 5500 galaxi 128 bit/256RAM, DDR 2x512RAM/400Mhz kingston/kingmax, hard 80Gb, sursa atx 450, am comandat aceasta placa care zice ca are exact specificatiile componentelor mele, mia venit am bagato iar spe uimirea mea, cand am dat in bios la informati, totul OK inafar de DDR! care in loc sa imi lucreze la 400Mz sau pe aproape imi lucreaza la 233Mhz, deci merge cam nasol sistemu si pe langa asta mai sige la curent din 3,3V de am schimbat pana acum 2 surse,imi topea firele langa mufa care intra in placa de baza, cu sursa asta care o am vad ca nu mai face figuri, am incercat sa ii uploadez BIOSUL dar nu gasesc compatibil, imi zice ca nui compatibil!Cum pot rezolva aceasta problema?? sa fac sa imi mearga DDR la 400MHz?Sau sa gasesc update la biosul meu pentru aceasta frecventa?Mam uitat pe alte situri si existau placi de baza cu 133/233Mhz, eu am comandat de 400Mhz dar miau trimis de 233!Ce sfaturi imi dati? Cu ce ma puteti ajuta?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Cilibiu

6

• sebi

4

Vizitator toma_andrei

Pai daca spui ca ambele frecvente la rami sunt de 400 Mgh, atunci vezi daca in Bios gasesti o optiune pe undeva sa maresti frecventa ramilor.

Link spre comentariu

Nu am asa ceva, am cercetat biosul de la 0, nici overclocking pentru procesor nu am!Ma gandeam la ceva flashuire, dar tot ce am descarcat zice ca nu se potriveste! :jytuiyu

Link spre comentariu

Poza e mai jos, care este acel pin, ca in cartea tehnica nu zice nimic, iar pe placa vad unul pentru clear bios care stiu ce face si inca unu langa ps/2 ca sa ii dau 5V din sursa sau 5VSB, atat restul ?

Link spre comentariu

Defapt pe ea este lipit un abtipild peste serie care scrie "P5S800-VM/S" atat, nu am gresit! Iar pe placa scrie doar P5S800-VM fara "/S".Am incercat sa flashuiesc dar nu merge, imi zice ca nui compatibil, deoarece al meu este versiunea 0103, iar pe site am gasit doar de la 1001,1001.001,1015,......1023,1023.003.... etc, nici unul nu merge, ce pot face? versiunea 0103 nu o gasesc deloc,iar acum mam uitat la frecvenat care lucreaza si lucreaza la 133, :sparge: , iar in cartea tehnica zice 266/333/400, deci tot nu am inteles uindei problema! :nas: Ambele placute de rami sunt de 400MHz!

Link spre comentariu

sa nu mai ai dureri de cap (cum am avut si eu acum vreo 2 ani) vinde satra si cumparati ceva pe ddr2 si pci expres,io zic ca nu are rost sa te mai chinui ca mare lucru n-o fi cu frecventa la rami.

Link spre comentariu
  • 10 luni mai târziu...

sal,din pacate am achizitionat o placa de baza p5s800-vm/s si un proc.intel pentium de 2660 mhz,pacat ca nu pot modifica frecventa la proc,ramii lucra la 400 mhz,ce-i drept placa se cam incalzeste la fel si procesorul.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări