Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Radioreceptor Univers

Ovidanie

Postări Recomandate

A mai fost MK232, licenta Grundig, care a fost chiar reusit. http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... rundig.jpg

Am avut unul din acela pana in 1990, cureaua de antrenare mereu "sarea"-era slabita, iar regulatorul de turatie al motorului era mecanic(volant), nu electronic. De auzit se auzea binisor, la volum mic insa, mai mult se auzea zgomotul masinariei, decat muzica.
Ori au fost mai multe variante,ori ai avut ghinion,eu in cate am umblat aveau motoarele cu stabilizator electronic,placa atasata in carcasa ce continea si motorul,de forma oarecum ovala,cele cu reglaj de turatie centrifugale,nu am vazut sa echipeze acest model,am si acum un exemplar,si partea mecanica,desi contine multe piese din plastic e inca viabila si destul de silentioasa,de asta m-am mirat cand ai spus ca a ta era zgomotoasa...
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• kripton

4

• Trabant

4

• doru3160

3

• Spitfire

2

Top autori în acest subiect

Probabil al dvs. era un model mai nou, fiindca mecanismul la al meu era 95% metalic, si acoperit in totalitate cu PCB-ul partii electronice, pe cablaj erau fixate n intrerupatoare+un mare comutator, montarea casetofonului dupa"interventie' se lasa cu transpiratii si injuraturi. Volantul era o piesa circulara de bronz, cca.3-400 grame. :rade:

Link spre comentariu

Modelul ala de motor patratos de la Dana avea intr-adevar un mic montaj in carcasa pentru stabilizarea turatiei, cu ceva integrat UL-nu-stiu-cat. Mai am si azi pe undeva integratul ala, il luasem sa repar un Dana, dar s-a dovedit ca e dus motorul - nu mai mergea nici pus direct la "alimentatorul universal" de atunci - bateria patrata de 4,5V adica...Am avut noroc ca am primit alt casetofon Dana, un destept l-a pus direct la bateria masinii si s-a dus toata electronica din el...mai putin motorul si circuitul ala din el, se pare ca mergea/rezista si la tensiuni mai mari...Totusi era diferenta intre casetofonul ala si mecanica din Dana, am incercat eu sa fac o substituire - aveam un amic cu asemenea aparat si mie imi ramasese partea mecanica din Dana de mai sus, nu se potrivea la suruburi si parca arata un pic altfel si motorul, nu mai stiu.Polonezii au folosit mult mecanica aia, eu am mai intalnit-o in cel putin doua radiocasetofoane, din care una cu mecanica centrala, ceva gen Stereo-Spatial al nostru si unul mono mai mic. Ambele erau Unitra. Cureaua de antrenare mergea inlocuita cu succes cu ceva curea de tahometru de magnetofon, nu mai stiu de la care, oricum tot model comunist, se gasea la magazin si un vanzator istet mi-a vandut pontul (si cureaua).

Link spre comentariu
  • 6 luni mai târziu...
Vizitator Tince90

imi cer scuze ca readuc in discutie o tema atat de veche dar am eu un astfel de aparat si sunt dispus sa il vand...daca exista vreun impatimit care l-ar vrea sa posteze aici....multumesc

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

chiar daca in timp mai are componente devalorizate si in special se uzeaza foarte tare parghia ce tine rigletele de la claviatura (buteane) si din cauza aceasta nu mai are contacti cum trebuie nu il vindeti ca e un aparat foarte bun vorbiti cu cineva sa va faca un convertor de banda pt. uus si ati rezolvat problema cu banda 88-108 :bataie eu personal am unul functionabil de vreo trei ani si merge extraordinar numai ca in locul partii mecanice am adaptat un dif. si e extraordinar

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări