Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Visaton W 130 S si W 130 SC

Electron

Postări Recomandate

• Răspunsuri 59
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Electron

9

Vizitator codebutcher

http://www.visaton.com/english/artikel/art_452_1_18.htmlhttp://www.visaton.com/english/artikel/art_454_1_18.htmlSunt doua difuri pe care m-am gandit sa le folosesc la doua incinte bass-reflex. Rog pe cineva sa-mi calculeze volumele incintelor pentru cele 2 difuzoare.Care din ele e mai bun, avand in vedere ce primul are membrana celulozica?

Vasile are dreptate, pica para malaiata...Dar intimplator am planurile pt niste incinte cu W 130 SC, si ti le trimit daca vrei (si daca mai astepti pina miine). Sint construite de tda, si el spune ca e f multumit de ele. Apropos, sper sa nu ma dea in judecata ca fac publica aceste detalii :d
Link spre comentariu
Vizitator dorupetrescu

Ambele lucreaza bine intr-o incinta de circa 14-18 litri.W130S 8ohm poate lucra de la cca 45 Hz, iar W130SC 8ohm de la 48 Hz.Iti recomand modelul W130SC 8 ohm cu 15-16 litri intrucat are un raspuns tranzitoriu mai bun si este si ecranat.Portul trebuie sa fie de cca 55 mm diametru si 110-120 mm lungime. Un tweeter pereche este G20SC 8 ohm cu un filtru corespunzator de 12 dB/octava la circa 3 kHzDaca lucrezi cu MDF de 19mm incinta ta ar putea avea dimensiuni exterioare de 17Wx19Dx84H cm daca o faci floorstand sau 24Wx27Dx38H cm daca o vrei bookshelf. Material absorbant dispus pe peretii incintei. Poti lucra si cu PAL de 18mm.Spor la treaba!

Link spre comentariu
Vizitator codebutcher

Difuzor: W 130 S / 4 ohmLungimea incitei = 100 cmAria sectiunii transversale = 300 cm^2Pozitia difuzorului relativ la capatul superior al incintei = 35 cmDensitatea materialului absorbant = 13,6 kg/m^3Diametrul portului = 5,08 cmLungimea portului = 5 cmRezultatele obtinute prin simulare sint ok, dar in practica s-ar putea sa trebuiasca sa incerci o densitate mai mica a materialului absorbant. Unii spun si ca lungimea portului e prea mica, dar cam cu atit pot sa te ajut. TDA ar putea sa-ti povesteasca mai multe, el a construit incintele, si el stie exact cum le-a facut in final. Din cite am discutat cu el, a durat ceva pina le-a adus la forma finala (nici macar nu sint sigur ca parametrii de aici sint cei finali).Recomand sa cumperi intii difuzoarele si sa le masori, si dupa ce vei vedea ca parametrii reali difera (mult) de cei din specificatii, sa incepi sa te gindesti la proiectarea incintei.

Link spre comentariu
Vizitator codebutcher

Nu stiu cum draq poa' sa vina unii cu astfel de enormitati ... :twisted:No comments ...Asta a fost ultimul meu post pe acest forum.

Uitati ca eu o sa comentez totusi oleaca. Daca afla si Electron care exact sint enormitatile, era bine (pentru el). Oricum, remarc aparitia unui comportament care ar putea intra la categoria "daca nu mi se da dreptate oarba, nu mai vorbesc cu voi". Postul meu nu a inceput cu "acesta este raspunsul corect, nu cel al d-lui Doru Petrescu, care e un biet diletant". Cineva evident ca a interpretat altfel. Cind cineva vorbeste prostii i se poate spune "vorbesti prostii, si uite de ce". Doi oameni (sau mai multi) pot duce o discutie in care se pot contrazice fara sa se certe, dar se pare ca in ultima vreme nu mai e asa. Oricum, pot sa afirm ca acest comportament mi se pare deplasat, emblematic pentru atitudinea "eu sint detinatorul adevarukui suprem". Si mai mult de atit, pe forumuri cu utilizatori a caror medie este mult mai "erudita" decit aici acest comportament nu apare. Oare de ce?Ramine la latitudinea celorlati utilizatori ai acestui forum sa judece cine are dreptate. Dar cum marea majoritate nu au discernamintul si experienta necesara (dupa unii), probabil ca opinia lor nu are greutate.Edit: repet, TDA poate confirma ca a construit aceste incinte, care sint si masurate. Dupa spusele lui, raspunsul masurat, repet, MASURAT, este apropiat de cel obtinut prin simulare. Adevarat, volumul pare prea mare pentru difuzorul in cauza, si de asta as vrea ca TDA, daca mai viziteaza acest forum, sa ne dea niste detalii despre forma finala a acestor incinte, cu riscul de a demonstra ca sint un ... (inlocuiti cu orice epitet care face referire directa la coeficientul meu de inteligenta). Caz in care imi dau cuvintul de onoare ca imi voi scrie numele real in semnatura, ca sa stie si cine ma cunoaste personal cu cine are de-a face.
Link spre comentariu
Vizitator dorupetrescu

Ti-am raspuns aici:

http://www.hi-fi.ro/phpBB2/viewtopic.php?t=1889

Nu este vorba de nici un comportament, ca sa-ti raspund. Atat eu cat si apropitarul forumului facem munca patriotica raspunzand - atat cat ne pricepem - si crede-ma ca avem habar, unor oameni dornici de a invata ceva. In general cand se baga cineva in vorba, care are 25 de ani de construit incinte, este rep Visaton si Seas in Romania si director general la revista Hi-Fi&Multimedia este bine sa fii MACAR PRECAUT cu "contrele".

Toti putem gresi, dar sa bagi un difuzor de 15cm intr-o incinta de 30 litri este deasupra bunului simt tehnic. Nu este vorba de orgolii aici, dar totusi oamenii astia care mai trec pe forum AU NEVOIE de sfaturi competente, altfel cheltuie milioane si muncesc aiurea. Mai grav, dau vina pe fabricant ca face difuzoare proaste, sau ca un difuzor de 1.500.000 lei suna mai prost ca unul de 300.000 lei.

Nu am timp disponibil la infinit sa-mi sustin si sa-mi explic totdeauna afirmatiile insa crede-ma ca daca Vasile ar fi postat vreo aberatie l-as fi contrat imediat si sunt convins ca si el pe mine. Altfel acest forum nu si-ar mai gasi utilitatea si am pleca toti acasa facand fiecare ce-i trece prin cap.

In concluzie imi cer scuze daca te-ai simtit afectat insa referirea a fost la adresa proiectului, nu la spusele tale ce prezentau date care, de altfel, nu-ti apartineau.

Link spre comentariu
Vizitator codebutcher

Domnul Doru Petrescu probabil se referea la volumul incintei, care este prea mare pentru acest difuzor.

Citeva linkuri unde se discuta exact despre aceasta incinta, demonstrind cu aceasta ocazie ca sint un cretin:

http://diyaudio.com/forums/showthread.p ... adid=24114

http://diyaudio.com/forums/showthread.p ... adid=25862

http://diyaudio.com/forums/showthread.p ... genumber=1

http://diyaudio.com/forums/showthread.p ... adid=26085

Q.E.D.

Un proiect cu Vb mult mai mar decit Vas:

http://www.geocities.com/rbrines1/Pages ... _Pipe.html

Acolo se pot gasi si raspunsurile masurate, care sint apropiate de cele obtinute prin simulare.

Si inca ceva. In cazul unor incinte de tipul TL regula Vb/Vas=mic nu se aplica. Simularile incintei lui TDA sint facute cu sheeturile lui Martin J King. Sincer, cind am citit parametrii, volumul incitei mi s-a parut si mie prea mare, mai ales ca TDA a spus ca in final incinta a iesit "subtire". Iar presupunind sectiunea patrata, 300 cm2 inseamna cca 17 cm, ceea ce relativ la o lungime de 1 m nu e "subtire". Problema e ca in cazul TL-urilor lungimea trebuie sa fie de minim 5 ori mai mare decit cea mai mare dimensiune transversala, si nici regula asta nu prea e respectata. Dar cine-mi asculta enormitatile.

Edit: am postat inainte de a citi ultimul post lui DP, in caz ca se intreaba unii de ce apar anumte inadvertente

Link spre comentariu
Vizitator dorupetrescu

Tu vorbesti de incinte TL, eu de bassreflex. Concluzia: ne intelegem de minune!Si uita-te si tu la link-urile postate de tine sa vezi cum il contreaza toti pe TDA si ii pun aceleasi probleme ce le-am explicat eu in link-ul de la Hi-Fi

Link spre comentariu
Vizitator codebutcher

OK, am citit si pe hifi & multimedia, parerile mele sint continute in posturile anterioare, nu prea mai am ce sa zic referitor la subiectul "incinte pt W130S".

Link spre comentariu
Vizitator codebutcher

Se pare ca exista o mare desincronizare, eu imi scriu postul in timp ce DP il trimite pe al lui. Asadar, s-a lamurit problema? Eu aveam un TL in cap, asta e tot.Pace?

Link spre comentariu
Vizitator dorupetrescu

Pana nu calculez TL-ul n-are cum sa fie pace!Si cand vorbesti de lunginea si diametrul portului la TL tu ce intelegi?Ca sa vorbim macar de data asta aceeasi limba. Confuzia tocmai de aici a plecat.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări