Th3_uN1Qu3 Postat Martie 30, 2010 Partajează Postat Martie 30, 2010 Problema e ca filtrele pe miez de fier introduc distorsiuni. Desfa ce boxa vrei tu si ai sa vezi toate bobinele facute pe aer. Imi luasem eu la un moment dat o pereche de tweetere piezo din alea la 10 roni (de montat pe bord in masina) si pana si alea aveau filtru de ordin 2 cu bobina pe miez de aer. La ce naiba le trebuie filtru la piezo nu stiu, ca suna la fel si cu el si fara el. Adica jaf. Din punctul meu de vedere tw piezo sunt bune doar sa umple de la 12kHz in sus, suna chiar foarte ok asa. Altfel te zgarie pe urechi grav. Link spre comentariu
gabi_lori Postat Aprilie 7, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 7, 2010 ok,am sa va dezamagesc putin pe voi marii profesori care le stiti pe toate(nu vorbesc de baietii buni care incearca sa dea o m,ana de ajutor,ci de atotcunoscatorii aia care numai ei stiu iar restul sunt prosti si nu pot face nimic,ca de....nu sunt profesori....)am facut boxele alea cu philips-urile si tweet sony,am respectat ce spunea prod,incinta 60litri,captusita cu buret si umpluta cu vata de perlon,filtrele pe care le-am folosit sunt nicste filtre facute de un neamt banuiesc ptr ca se vede ca sunt home made,din niste boxe telefunken,sau or fi facute de fabrica ptr ca traful de bas este pe tole cu sarma de 1 si ceva si scrie pe el un nr de serie si telefunken,de ce am zis ca sunt home made?sunt facute pe o bucata de carton fara cablaj,in aer,cam rustic sa fie de fabrica,in fine nu conteaza cine le-a facut,dar vroiam sa spun ca suna super super bine,am exact basul ala de compresie cald pe care il vroiam nu ala uruit de woofer reflex,inaltele super bine in final sunt multumit si sunt chiar foarte pretentios,iar de filtre tot va agitasti daca nu stii parametrii nu poti proiecta filtre,de ce?vorba la un prieten de la care am si luat difurile si care nu este profesor dar care aproape saptamanal pleaca pe afara si aduce electronice+boxe,le dezasambleaza si le reface cutiile le combina filtrele si suna super bine,chiar le vinde,din asta taieste si nu se poate vaita,iar el spune asa filtrele,ce sunt filtrele?niste opritoare de frecventa,sau mai bine zis separatoare de frecventa,frecventa care o alegem noi la taiere nu cum spune producatorul ptr.ca el nu spune nimic in privinta asta... intradevar cat mai jos ptr woofer si cam 2kilo ptr medie restul urca cat vrea tweeterul(say cat poate)asta o spun niste baieti care au facut sute de boxe pana acum si care nu se agita asa mult ca profesorii si poate sunt mai profesori decat ei.nu vreau sa jignesc pe nimeni dar incercati sa fiti realisti,poate o sa vina si lumea aia dupa un razboi nuclear cand o sa incepem sa traim ce azi fabuleaza unii,dar gata reveniti prieteni,deocamdata totul este posibil,da, totul,va legati prea mult de amanunte si trece viata pe langa voi...pacat...a fost si pastele si altii au murit ptr noi si noi tot .....asa ca cei ce vreti sa faceti o pereche de boxe chiar super,da,va trebuiesc parametrii ptr a proiecta incintele,daca nu aveti norocul sa va dea producatorul vreo sugestie sau indicatie,in rest combinati ce gasiti bobine si condensatori,programe de proiectat filtre am vazut ca sunt si totul este ok.merge,nu intrati in detalii ca nu mai iesiti,ca la curve,banul jos si la treaba,fara prea mult preludiu ca pierdeti esenta.... Link spre comentariu
ahegyes Postat Aprilie 7, 2010 Partajează Postat Aprilie 7, 2010 E vedeti, asta e motivul pentru care nemtii sunt cu o generatie sau poate doua inaintea noastra, a romanilor. Idei de genul, lasa ca e bine si asa, merge si asa, ce rost are sa ma chinui sa fac ceva calumea. Iau niste difuzoare la plezneala, iau niste filtre din niste boxe stricate.....si ...merge super. Ce rost are sa mai calculez, sa optimizez si asa mai departe.Apoi, apre si mitul smecherului care aduce gunoaie din Germania si le vinde in Romania. Salveaza ce e bun din gunoiele ce le aduce, le monteaza cumva si le vinde de tampiti care habar nu au ce e aia incinta acustica. Si, smecherul e ala de stie ce face, ca doar din asta traieste. DA, traieste din PROSTIA altora.Se pare ca noi, romanii asa le facem pe toate. Asa ne alegem conducatorii, asa lucaram, asa traim, adica ca prostii. BRAVOS !!! La ce atata stiinta ca ne apuca durerea de cap, NU !!!!! Link spre comentariu
mariobe Postat Aprilie 7, 2010 Partajează Postat Aprilie 7, 2010 E vedeti, asta e motivul pentru care nemtii sunt cu o generatie sau poate doua inaintea noastra, a romanilor. Idei de genul, lasa ca e bine si asa, merge si asa, ce rost are sa ma chinui sa fac ceva calumea. Iau niste difuzoare la plezneala, iau niste filtre din niste boxe stricate.....si ...merge super. Ce rost are sa mai calculez, sa optimizez si asa mai departe.Apoi, apre si mitul smecherului care aduce gunoaie din Germania si le vinde in Romania. Salveaza ce e bun din gunoiele ce le aduce, le monteaza cumva si le vinde de tampiti care habar nu au ce e aia incinta acustica. Si, smecherul e ala de stie ce face, ca doar din asta traieste. DA, traieste din PROSTIA altora.Se pare ca noi, romanii asa le facem pe toate. Asa ne alegem conducatorii, asa lucaram, asa traim, adica ca prostii. BRAVOS !!! La ce atata stiinta ca ne apuca durerea de cap, NU !!!!!colega eu zic ca ai fost prea bland!!!!lasa-ma pe mine sa fiu cioban(ma pricep de minune)deci draga "audiofilule" colegul de mai sus ca si ceilalti si-au batut capul cu tine sa intelegi fenomenul,iar tu ii cam faci prosti,ei bine,mai "istet" esti tu ca ei,daca totusi ai atatea cunostinte nu stiu de ce ai mai intrebat aici.daca vrei ceva profesional ii asculti pe eidaca vrei ceva la plesneala ma intrebi pe mine si i-ti torn eu niste minciuni doar sa traiesti fericit pana la adanci batraneti cu bucuria ca ai facut ceva "super beton"bafta si astept berea aia prin posta bine ambalata sa nu se sparga in caz ca totusi vrei sa te mint frumos Link spre comentariu
ahegyes Postat Aprilie 7, 2010 Partajează Postat Aprilie 7, 2010 @gabi_loriaaaa, si inca ceva, tu spui ca suna bine....parerea mea este ca tu doar ai impresia ca suna bine. Cu ce ai comparat ca sa poti afirma ca suna bine proiectul tau??? Ai facut cutia dupa specificatiile producatorului. Bravo, macar aici nu ai bulibasit-o rau de tot. Probabil ai ceva bass decent (ar fi culmea sa nu ai dintr-o cutie de 60L), dar oare ai un echilibru intre bass, medii si inalte???? Link spre comentariu
gabi_lori Postat Aprilie 7, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 7, 2010 intarata-i drace ca si mie imi place,apropo nemtii fac dar si gandesc,spre deosebire de ai nostrii romani care numai gandesc si ca sa va ofticati si mai mult atasez si niste poze cu ele,am uitat sa va spun ca am pe ele 1bass,2medii si 3tweetere pe care le comut cum vreau eu,adica in termenii vostrii profesionisti am facut doua cutii cu difuzoare,dar care culmea,suna bine,da ,dupa urechile mele,va invit poate aveti voi urechi mai performante,pe mine nu ma intereseaza masuratorile voastre pe hartie,exact ceea ce spuneam mai devreme numai ganditi,oamenii astia fac din gunoaie cum ati zis si vand la prosti,dar voi desteptilor ce faceti????spuneti-mi macar un lucru facut si unde il vindeti,cumpar si eu lucruri profesoniste facute de voi,stiti cum sunte-ti unii dintre voi?acum ceva timp sun pe cineva sa-l intreb de un traf iesire tuburi,ma intreaba ptr ce?zic,normal ptr un amplif..ai mai facut asa ceva?zice el,zic nu pe tuburi ,aaaaaa,atunci nu o sa poti face asa ceva,nu oricine face,dar poti veni la mine in spate la magazinul cocor si iti fac eu....ce ziceti?cam asa ceva, numai voi puteti face lucruri ca lumea,numai ale voastre sunt bune restul sunt gunoaie,asa si tuburile erau gunoaie dar au inca gust bun,ce ziceti?...... Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 7, 2010 Partajează Postat Aprilie 7, 2010 Dacă pui şi telecomandă la boxe, eu mă rad la vară în cap. Link spre comentariu
alex20alex Postat Aprilie 7, 2010 Partajează Postat Aprilie 7, 2010 Felicitari . Daca tie iti place cum suna este ok, asta conteaza cel mai mult ! Bravo Link spre comentariu
mariobe Postat Aprilie 7, 2010 Partajează Postat Aprilie 7, 2010 Felicitari . Daca tie iti place cum suna este ok, asta conteaza cel mai mult ! Bravo nu pot sa mint dar sunt de acord cu colegul,important e ce i-ti place tie,nu inteleg totusi ce e cu atea medii-mediute tweetere-tweterele,le-ai pus doar sa arate bine?nu ajungea o medie si o inalta? Link spre comentariu
gabi_lori Postat Aprilie 7, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 7, 2010 cand asculti o muzica disco sau ceva ritmat ai nevoie de mult bass,la o clasica ceva mai multe medii si atunci am, facut optional sa le pot introduce la nevoie,initial puteam sa fac sau sa caut niste filtre cum au amfitioanele rusesti reglabile pe medii si inalte (le am si pe acestea si ptr profesori sunt facute ca la carte de un meserias de d-ul mihai cuculici caruia ii multumesc inca o data ptr ele suna impecabil sunt bass reflex,ale mele suna la fel de bine doar ca bass-ul este mai cald e specific compresiei)dar,am preferat cu filtre separate, inca un rand de medii si doua tweetere,mersi mult baietilor adevarati asa cum ati spus daca imi place mie,conteaza asa mult ca nu-s facute ca la carte?si apropo adriane(zal)esti sigur de ce spui?parca vad ca ne intalnim la vara in targ cu sepcuta sa nu-ti arda soarele chelia.salutari.celor suparati:in loc sa incurajati si sa va bucurati ca altii ,ca totusi cineva in tara asta mai face si lucreaza ceva,voi numai criticati si vas lansati intr-un lung sir de contraziceri sa aratati lumii care dintre care este mai destept,v-am spus si ma repet,ajutati-va si aveti grijas trece viata pe langa voi si....si asa este scurta.... Link spre comentariu
ahegyes Postat Aprilie 8, 2010 Partajează Postat Aprilie 8, 2010 OK, daca tie iti plac boxele alea.....ce sa spun ....bravo.In ceea ce ma priveste pe mine.....eu zic ca arata scarbos. Probabil suna precum arata.In al doilea rand, tipul cu trafurile avea dreptate. Nu e chiar asa de simplu sa faci un amplif pe lampi.In al treilea rand, trage cu ochiul pe site-ul meu ca sa vezi cateva din lucrarile mele, asta ca sa vezi ca in afara de teorie mai stiu si altceva. Tot ce se vede pe site e facut cap-coada de mine. Fara nici un fel de ajutor. Cand vei fi in stare sa faci ceva asemanator poate o sa putem schimba impresii. Pana atunci, sa auzim numai de bine !!! Link spre comentariu
gabi_lori Postat Aprilie 9, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 9, 2010 OK, daca tie iti plac boxele alea.....ce sa spun ....bravo.In ceea ce ma priveste pe mine.....eu zic ca arata scarbos. Probabil suna precum arata.In al doilea rand, tipul cu trafurile avea dreptate. Nu e chiar asa de simplu sa faci un amplif pe lampi.In al treilea rand, trage cu ochiul pe site-ul meu ca sa vezi cateva din lucrarile mele, asta ca sa vezi ca in afara de teorie mai stiu si altceva. Tot ce se vede pe site e facut cap-coada de mine. Fara nici un fel de ajutor. Cand vei fi in stare sa faci ceva asemanator poate o sa putem schimba impresii. Pana atunci, sa auzim numai de bine !!!exact ,vezi ,nu poti face nimic in gustul omului,ce nu-ti place tie nu inseamna ca nu place la nimeni si de regula si lucrurile scarboase merg cu multa lamaie,asa caaaa....de facut multe lucruri se fac greu este adevarat,dar voi incepeti cu teorii care nu se mai termina si concluzia finala este ca numai voi faceti lucruri adevarate,in rest toti sunt prosti,cred ca sunteti putin frustrati sau ati trait o copilarie ceva mai agitata,nu stiu,incercati sa fiti mai umani,nu va dati destepti chiar daca sunteti,adevaratii smecheri au multe clase deasupra tuturor,in fine ce sa va zic,toate cele bune,d-zeu a zis saracu sa iertam,eu zic ca noi nu putem ierta numai el,dar macar sa uitam relele si sa nu mai fim uraciosi.P.S. apropo si mie chiar m-i se par dragute boxele chiar daca au mai multe difuri pe ele. Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Aprilie 9, 2010 Partajează Postat Aprilie 9, 2010 Arata a boxe pro ieftine. Asta nu e intotdeauna un lucru rau, ce naiba, nu e necesar argint pe toate componentele sistemului audio. Asta pt baietii cu cablurile. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum