ahegyes Postat Martie 11, 2010 Partajează Postat Martie 11, 2010 Eu zic sa pui doar cate unul din fiecare........Plasarea conteaza si ea destul de mult. Sunt curios ce filtre vrei sa folosesti !!!! Link spre comentariu
gabi_lori Postat Martie 11, 2010 Autor Partajează Postat Martie 11, 2010 am o pereche de filtre chinezesti si una scoasa dintr-o pereche de pioneer daca nu ma insel,ambele ptr 100w,stiu ca nu sunt adaptate ptr ce am dar daca nici parametrii nu am de unde sa-i iau,sa incerc sa-i masor cu un programel de pe net cred ca este frectie la picior de lemn,una,trebe sa fi prea meserias si a doua nu cred ca or sa fie foarte reali asa ca...cum sa le aranjez pe fata?am75x36cm,bassul are32cm,media 14cm,tweeter 10cm.de ce nu pot pune doua medii?am o pereche visaton si una philips si nu ma indur de ele.mersi mult. Link spre comentariu
ahegyes Postat Martie 12, 2010 Partajează Postat Martie 12, 2010 Filtrele care vrei tu sa le folosesti sunt total neadecvate. Daca o sa mai cauti pe aici pe forum o sa afli de ce. Difuri de medii poti sa pui 2 dar in nici un caz 2 diferite. De obicei cand se pun 2 medii, pe langa faptul ca sunt indentice mai trebuiesc si imperecheate. Nu mai vorbesc de complicatiile ce intervin in proiectarea filtrului in astfel de cazuri. Link spre comentariu
gabi_lori Postat Martie 12, 2010 Autor Partajează Postat Martie 12, 2010 da am inteles si eu este vorba de acel spl sound pressure level (SPL) ,cel al mediilor trebuie sa fie la o anumita putere din bass,iar doua medii pot depasi spl-ul ceea c3e ar duce la alt sunet,ok da-mi te rog si mie unde gasasec pe forum despre calcul filtre si cum sa le fac nu am gasit ce vroiam si sa caut tot forumul imi ia cred ca luni de zile.mersi mult. Link spre comentariu
ahegyes Postat Martie 12, 2010 Partajează Postat Martie 12, 2010 Nu stiu cat o sa te ajute, mai jos ai pasii care ar trebui parcursi pentru realizarea unui filtru pasiv de calitate. Am mai pus acest link de nenumarate ori: http://www.diy-audio.ro/index.php?optio ... &Itemid=31 Dupa cum am mai spus nu stiu cat o sa te ajute dar macar ai sa intelegi ca nu e chiar asa de simpla aceasta problema. Link spre comentariu
gabi_lori Postat Martie 12, 2010 Autor Partajează Postat Martie 12, 2010 Daca cauti gasesti Uite ce am gasit ! Bine nu stiu cat sunt de reali!PHILLIPS AD12650 W8 RE 6.8FS 20 Vas .429 Qes .5 Qms 5.4 SD .049 PE 30 XMAX .0043 LE .001 DIAM 12 MMS .04962 BL 9.209 SENS 90.36 QTS .4576 ACCEL 185.6 FRAME STEELCone PAPER SURR RUBBER RECNO 970am gasit de la ce sunt parametrii , sunt de la ad 1265/w8 sunt de pe WinISD luati nu?diful este de 30w iar xmas-ul este in metri 0,0043m nu gasesc in schimb ptr al meu dif si nu stiu ce o sa fac cu filtrele.cum le calculez? Link spre comentariu
ahegyes Postat Martie 12, 2010 Partajează Postat Martie 12, 2010 filtrele nu se calculeaza...................se proiecteaza............ce e asa de greu de inteles in asta?????????? Link spre comentariu
gabi_lori Postat Martie 12, 2010 Autor Partajează Postat Martie 12, 2010 Nu stiu cat o sa te ajute, mai jos ai pasii care ar trebui parcursi pentru realizarea unui filtru pasiv de calitate. Am mai pus acest link de nenumarate ori:http://www.diy-audio.ro/index.php?optio ... &Itemid=31Dupa cum am mai spus nu stiu cat o sa te ajute dar macar ai sa intelegi ca nu e chiar asa de simpla aceasta problema.mersi mult,simplu?nimic nu este simplu,nici macar viata,dar sa nu facem acum filozofie,nu am echipament necesar,adica nu stiu ce microfon zic ei si nici cu programele alea nu am lucrat,poate as reusii nu este imposibil daca as avea parametri difurilor, macar aceste doua chestii raspunsul in frecventa si faza fiecarui difuzor montat in cutie;- impedanta si faza electrica a fiecarui difuzor montat in incinta cum zic ei si am vazut mai multe programe care mi-ar putea proiecta filtrele,altfel ori ca pun unele scoase din alte incinte si de or suna bine norocul meu,ori ca fac unele la nimereala tot cam aia este nu?nu s-a lovit nimeni de aceste difuzoare ad12650/w8 de la philips?sa-mi dea si mie parametri?sunt singurul poseor din tara de asa ceva?uaaaaau..."ce baftos sunt" si da ma scuzi am zis calculat,da proiectat. Link spre comentariu
gabi_lori Postat Martie 16, 2010 Autor Partajează Postat Martie 16, 2010 in final am asa ad12650/w8 philips,spl 84dB,frecv rezonanta 22hz,banda frecv 30hz la 2khz,z=8ohmi,put 60w,volum recomandat boxa 60litri,medii visaton mr130,spl 89dB,frec rezonanta 500hz,banda frecv 400hz la 13khz,put 80w,z=8ohmi,Ze 6,8ohmi,Vass=0,1litri,tweetere sony spl 90dB,frecv rezonanta 1,5khz,banda frecv 2khz la 22khz,z=6ohmi,putere 30w,ce rugaminte am:daca ma puteti ajuta si pe mine cu proiectare filtrelor,tot ce am gasit pe net nu prea am inteles si nu as vrea sa gresesc sa le fac de 7 ori.va multumesc ffff mult. Link spre comentariu
ahegyes Postat Martie 16, 2010 Partajează Postat Martie 16, 2010 Parerea mea e ca proiectarea filtrului este imposibila atata vreme cat difuzoarele nu sunt la indemana - dispozitia proiectantului...... Cu alte cuvinte, eu te-as putea ajuta daca difuzoarele ar fi la mine pe masa (cu incinte cu tot). Link spre comentariu
gabi_lori Postat Martie 16, 2010 Autor Partajează Postat Martie 16, 2010 mersi mult din pacate nu cred ca o sa ajung pe la oradea asa curand,asa caaaa...mersi mult oricum,poate gasesc pe cineva prin zona sa ma ajute. Link spre comentariu
gabi_lori Postat Martie 18, 2010 Autor Partajează Postat Martie 18, 2010 mai am si eu o rugaminte vreau niste bobine de 4,14mh,1,17mh,1,12mh,daca le fac in aer ies imense,sarma multa,rezistenta mare Link spre comentariu
ahegyes Postat Martie 18, 2010 Partajează Postat Martie 18, 2010 Nu ai cum sa calculezi.Te pui si bobinezi si din cand in cand masori inductanta. Cand ai ajuns la valoarea dorita te opresti. Daca ai depasit, mai dai jos din sarma pana o nimeresti. Link spre comentariu
gabi_lori Postat Martie 18, 2010 Autor Partajează Postat Martie 18, 2010 am vazut ca sunt atatea metode de calcul ptr bobine in aer si multe programe de calcul ptr ele,pentru cele pe miez de tole chiar nu este nici un program?sau metode de calcul in functie de sectiunea traf si inductanta????? Link spre comentariu
ahegyes Postat Martie 19, 2010 Partajează Postat Martie 19, 2010 NU!Pentru cele in aer exista acele calculatoare care oricum nu sunt deloc precise (marja de eroare de pana la 100%) pentru ca aerul are niste proprietati electromagnetice arhicunoscute si constante, in timp ce la tole, aceste proprietati pot sa difere in functie de producatori, materilale, etc............. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum