gabi_lori Postat Martie 2, 2010 Partajează Postat Martie 2, 2010 imi cer scuze daca gresesc cu ceva,am citit o mare parte din toate discutiile de pe forum cu privire la boxe si difuri si din cate am vazut fiecare are parametrii lui si nu seamana unul cu altul,de aceea va rog sa ma ajutati cu:am luat de la cineva doua difuri philips ad12650/w8,google m-a dus doar aici http://www.mfbfreaks.nl/pdf/div/philips ... s_1980.pdf unde prea multe nu spun ei,altceva nu am gasit,aveam niste boxe home made bass reflex pe 3 cai,am adaptat in locul basilor philipsurile,fiind de compresie am modificat boxa si am inchis basul,l-am capitonat cu buret,nu l-am mai umplut cu altceva,dim boxei este 28x37x72,adica vreo 75litri,mai putin ptr ca astea sunt dim ext iat pal-ul are1,8cm,locul unde am inchis basul are 28x37x36,adica sub 37litri,am pus niste filtre mai vechi din alte boxe pe trei cai la 100w,se aud....dar nu cum as vrea eu de pe google am aflat ca philips recomanda ptr modelul asta de difuzor un volum de 60litri.cat de mult influenteaza ca eu l-am bagat doar in nici 37litri.va multumesc anticipat.am uitat sa spun le folosesc pe o statie pioneer a656 referance. Link spre comentariu
alex20alex Postat Martie 2, 2010 Partajează Postat Martie 2, 2010 Dupa parerea mea daca producatorul a recomandat 60 l in 37 l nu vei avea acelas bas si binenteles nu va lucra in parametri lui! Dar de ce nu ai incercat sa inchizi doar gaurile de bass reflex ? Si daca acelea sunt dimensiunile exterioare cele interioare ar fi cam cat ai nevoie! Link spre comentariu
alex20alex Postat Martie 2, 2010 Partajează Postat Martie 2, 2010 Sorry ! Rog un modelator sa stearga cele 2 posturi . Link spre comentariu
gabi_lori Postat Martie 2, 2010 Autor Partajează Postat Martie 2, 2010 dupa ce l-am bagat am citit mai atent la parametrii si am vazut ca dadeau ca o recomandare un volum de 60litri,si cu ce medii si inalte de la ei sa le imperechezi sa mearga bine,ideea ar fi daca cineva stie cam cati litri iar trebuii unui dif ca asta si ce chitibusuri au boxele de compresie,ca forma le pot face cum vreau doar volumul sa-l pastrez?sau nu? Link spre comentariu
gabi_lori Postat Martie 2, 2010 Autor Partajează Postat Martie 2, 2010 pe de alta parte intr-o carte hi-fi abc de george d oprescu,spune la incintele cu dif de compresie ca:"dimensiunile casetei nu sunt critice"el le da ca fiind putin mai mari decat difuzorul,atunci?tot el recomanda umplerea cu vata usor tasata,eu nu le-am umplut dar am capitonat peretii cu buret de 3cm,trebuie sa ler si umplu neaparat?va multumesc. Link spre comentariu
ahegyes Postat Martie 2, 2010 Partajează Postat Martie 2, 2010 Fara parametrii t\s este doar bajbaiala si plezneala. Sansele sa scoti maximul din difuzor sunt foarte mici...... Link spre comentariu
gabi_lori Postat Martie 2, 2010 Autor Partajează Postat Martie 2, 2010 si de unde sa-i iau gogu nu da decat ce v-am zis la inceput. Link spre comentariu
ahegyes Postat Martie 3, 2010 Partajează Postat Martie 3, 2010 gogu, daca nu ar fi gogu ce ne-am face??? Daca nugasesti pe net parametrii t\s, te pui si ii masori. Link spre comentariu
alex20alex Postat Martie 3, 2010 Partajează Postat Martie 3, 2010 Daca cauti gasesti Uite ce am gasit ! Bine nu stiu cat sunt de reali!PHILLIPS AD12650 W8 RE 6.8FS 20 Vas .429 Qes .5 Qms 5.4 SD .049 PE 30 XMAX .0043 LE .001 DIAM 12 MMS .04962 BL 9.209 SENS 90.36 QTS .4576 ACCEL 185.6 FRAME STEELCone PAPER SURR RUBBER RECNO 970 Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Martie 3, 2010 Partajează Postat Martie 3, 2010 Parametrii aia par destul de reali numa' ca nu se zice clar in ce unitati sunt dati. Vas sigur e in picioare cubice (ft3), banuiesc si Xmax ca e tot in picioare, deci ar veni Xmax = 1.31mm. Ceea ce inseamna ca nu prea e dif de subwoofer. Link spre comentariu
gabi_lori Postat Martie 3, 2010 Autor Partajează Postat Martie 3, 2010 mersi mult alex crede-ma am luat toate posibilitatile lui goolge dar ce am gasit a fost linkul care l-am postat la inceput,altceva nimic,numai ca vorba lui th3...xmas-ul si ceilalti parametri in ce se masoara?in inchi probabil zic ei dar in mm un woofer chiar si de compresie are numai o cursa de 1,31mm?azi am vorbit cu cineva si imi spunea apropo de volumul pe care il recomandau ei de 60litri,sa incerc sa-l respect si alta chestiune eu am facut boxa 60 litri daca o capitonez cu buret de 3cm grosime iau din volumul boxei si nu mai raman cei 60 de litri,este adevarat?trebuie sa calculez in asa fel incat sa-mi ramana 60 litri puri?trebuie neaparat sa o si umplu sau daca o capitonez cu buret e ok?mersi mult tuturor. Link spre comentariu
ahegyes Postat Martie 4, 2010 Partajează Postat Martie 4, 2010 In mod normal buretele nu afecteaza volumul incintei.Acuam, vezi tu, depinde si de burete, exista burete cu densitati diferite, cu pori diferiti, dar un burete normal ar fi ok si nu afecteaza volumul incintei. Link spre comentariu
gabi_lori Postat Martie 4, 2010 Autor Partajează Postat Martie 4, 2010 e burete de tapiterie,e cam dens si destul de tare,nu este din ala mai spongios,nu stiu ce sa zic,voi ce zice-ti,mai ales cei care au mai construit boxe,ce parere aveti. Link spre comentariu
gabi_lori Postat Martie 10, 2010 Autor Partajează Postat Martie 10, 2010 ma poate ajuta cineva pana nu apuc sa tai pal-ul si pe urma alti bani alta distractie si inca ceva am doua dif de medii si doua tweetere ptr fiecare boxa,le pot pune toate?sau numai cate unul din fiecare?si cum le aranjez?banuiesc ca si asta conteaza f mult.va multumesc. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum