Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

avertizor acustic pentru lumini

cosmos

Postări Recomandate

Salut!am un avertizor acustic pentru lumini tip 85GG13150BA (in momentul cind ai uitat luminile aprinse te avertizeaza acustic)si nu am schema de conectare a acestuia ,poate puteti sa ma ajutati.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• alfabit

3

• cosmos

2

• niq_ro

1

Top autori în acest subiect

Pentru toata lumea, care nu stie, sa afle de aici cum se conecteaza. Exista un fir de + si unul de masa. Firul de + se conecteaza la + care aprinde luminile. Masa la firul de la comutatorul montat pe usi pentru aprindere plafoniera.Astfel cind se deschide usa - vrei sa cobori din masina - si luminile sint aprinse buzzerul se alimenteaza cu + de la lumini si masa de la comutatorul de usa deschisa si " beep ! " te atentioneaza sa stingi luminile.Cred ca am fost destul de clar, si eu am ramas fara baterie cind nu aveam bipaitor de-asta.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator comfel

(Cred ca am fost destul de clar,.).....da ai fost clar ,,,,,,,,,acest lucru este valabil la autovehicolele non euro si euro 1-2 cu intrerupatorul montat la usi care inchide circ fata de masa la ora actuala nici-un intrerup nu mai inchide fata de masa ,ci inchide circ unui releu ........Daca ai scurt la plafoniera si deschizi usa ce se intampla ....... :jytuiyu ............................... 666

Link spre comentariu

acest lucru este valabil la autovehicolele non euro si euro 1-2 cu intrerupatorul montat la usi care inchide circ fata de masa la ora actuala nici-un intrerup nu mai inchide fata de masa

Din pacate trebuie sa te corectez, dar nu ai dreptate. Matiz Euro 3 inchide plafoniera la masa. Poate ai sa spui ca Matizu nu e masina dar cred ca s-ar putea sa jignesti pe unii.Alt exemplu : Dacia Solenza Euro 3, aceeasi situatie, inchide plafoniera la masa, si daca spui ca nici asta nu e masina poate ai sa jignesti pe altii.M-am uitat si in schemele de la Logan si se inchide tot la masa, atunci sa vezi pe citi ai jignit ...Sau poate recunosti ca ai gresit si nu ai jignit pe nimeni.Doua mici exemple, si daca mai vrei mai gasesc, dar am facut aceasta completare la ce ai spus tu doar ca sa nu inducem oamenii in eroare.
Link spre comentariu
Vizitator comfel

Eu am intrebat;;; Daca ai scurt la plafoniera si deschizi usa ce se intampla .????????????

ai putea sa raspunzi la intrebare nu sa umbli ( Din pacate trebuie sa te corectez,) eu am spus la ora actuala nici-un intrerup nu mai inchide fata de masa ,ci inchide circ unui releu .

ai dat 2 exemple nesemnificative deoarece nu se m/ai fabrica

citeste cand ai timp in Normativele Europene la cap securitatea auto;;; inst electrica (incendii )si acolo specifica clar interzicerea punerii plafonerei la masa prin intrerupator etc............

daca tot ai adus discutia de Logan cum iti explici urmatorul aspect .....

Un Mercedes A class Sport supra alimentat (benzina )an 2003 /137cp ;;;4 calculatoare (1 principal ) este catalogat de RAR - Romania cu E3 ,(in acte el fiind E4)

iar un Logan cu E4

optional daca ar fi sa alegi ,,ce ai alege ???????????????????????????????????

acest capitol este inchis ptr mine nu intru in polemica cu nimeni

666

Link spre comentariu

acest lucru este valabil la autovehicolele non euro si euro 1-2

Ti-am dat exemple de masini euro3, ca se mai fabrica sau nu are nici o importanta, tu nu ai spus ca se mai fabrica sau nu. Uite ca Loganul se mai fabrica.

Recunoaste si tu ca ai gresit, toata lumea greseste, chiar si tu, se spune " autovehicul " nu " autovehicol " ( conform dex ). Dar pentru ca e Saptamina Mare, este scuzabil.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări