Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

amplificatoare profesionale audio .....Stage line sta 2400

remus68

Postări Recomandate

La STA2400, 3600VA este puterea consumata de la retea! Daca nu te-ai incumetet macar sa-l repari (zici ca a incercat cineva de citeva ori si nu a reusit !) crezi ca vei putea realiza de la zero, singur, un inlocuitor al celor doua amplificatoare?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• hpavictor

6

• Th3_uN1Qu3

3

• remus68

2

• CATA2003

1

Top autori în acest subiect

Vezi ca Elliot spune clar ca schema aia a fost doar simulata nu si testata practic deci pot aparea surprize mai ales la puterea aia. Incearca sa o repari asa cum e.

Link spre comentariu

Sunt 2 variante de Monacor img 2400 una mai noua , cu integrat pe intrarea etajului final , si o alta , mai veche , cu o schema asemanatoare cu AV800 ( IPA ) dar integral cu bipolari , daca ai rabdare o vei avea....oricum SUCCES !

Link spre comentariu

daca mi vei spune tu ce piese lipsesc in locurile unde plactic e scrum cablaju ...si cum sa ii fac reglajele de mers in gol ...poate ca o voi repara ...dar eu asa nu ma incumet ...ca am vreo 3 gauri in cablaj la stage line unde mai ca mi intra pumnu ...si schema nu am la ea

Pai zi si tu din start asa. Vezi ca are hpavictor scheme la astea, dar de obicei dureaza pana cand apuca sa le posteze asa ca depinde cat esti dispus sa astepti. Apropo Victor, eu inca astept schema la PMX-100 sa vad daca merita sa pun finali Toshiba originali in ea (adica daca nu ii bubuie si pe astia).
Link spre comentariu

Pai tu esti de vina ( asa am scris ceea ce mi-ai dictat , a innebunit neamtu cautand pmx 4100 ) , noroc ca ai precizat pmx100 , ca muream in eroare .....

Link spre comentariu

Pai tu esti de vina ( asa am scris ceea ce mi-ai dictat , a innebunit neamtu cautand pmx 4100 ) , noroc ca ai precizat pmx100 , ca muream in eroare .....

Pe statie scrie PMX-100 4 channel powered mixer, iar pe placi scrie PMX-4100A respectiv PMX-4100B. PMX-4100 probabil o fi seria chinezului care a montat'o, cine stie.
Link spre comentariu

Din pacate se vede ? cam palid , dar pregatesc si varianta cu amanunte in format pdf....scuze pentru posturile succesive , multumesc pentru intelegere!

Link spre comentariu

E o pierdere de vreme schema asta , total ineficienta dar destul de simpla, pt generatia prezenta de amplificatoare de mare putere este total depasita , clasa AB ....de ordinul KW , e overkill , mai bine cauta unua ceva mai complexa dar care e in clasa H ......nici nu vreau sa ma gandesc la ce radiatoare o sa folosesti....

Link spre comentariu

Nu pot atasa schema , in format pdf are 3,5 Mb , forumul nu permite asa mare , da-mi un MP cu adresa de mail , dar imi pare rau ca ceilalti nu o vor vedea.....

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Schema aia parca e luata fix dintr-un manual si a trantit mai multi finali ca sa tina la putere. DAca vrei sa vezi schema complexa ia pune mana si cauta la sectiunea cu scheme. Nu mai fa atata pe desteptul. Care e problema ta daca se spune despre schema ca e primitiva?MAcar argumenteaza afirmatiile care le faci.

Link spre comentariu

Se confundă amplifurile ieftine, copii sau butaforii după altele comerciale, cu amplifurile serioase.Şi nemţii, japonezii sau australienii au faliţii lor, vorba lui nenea Iancu. :ras:

Link spre comentariu

Schema nu e un gunoi , ci o schema absolut normala , dar fara pretentii ..... in gama puterilor mici si medii , poate fi acceptabila , dar prin simpla supradimensionare a numarului de finali , a maririi tensiunii de alimentare , sub nicio forma nu a facut sa functioneze mai bine , ramanand greu de inteles cu dracu spera ei sa disipe atata amar de Wati in clasa AB , cand exista solutii tehnice mult mai performante , mai moderne..... casa H , G , D mult superioare ca disipatie , si evident ca fiabilitate . De altfel , daca era fiabila , nu avea nimeni nevoie de schema , de service , nu ardea cu flacara cablajul , deci o defectare catastrofica aproape ireparabila ! Nu este un amarat de tranzistor final , care din motive mecanice ( nu a fost strans corespunzator pe radiator , aceasta fiind cauza majora la aproape toate amplificatoarele bine proiectate din gama CREST , YAMAHA , QSC , CROWN , PEAVEY , MACKIE , etc..... si nicidecum clone nereusite sau inventii saracacioasa , proiectate economic si cu performante doar pe hartie ca si prostii fara bani sa fie fericiti cand isi dau ultimii 2 bani pe amplificatoare asa zis profesionale ) ......prima conditie la amplificatoarele adevarate profesionale este sa nu se strice , iar a doua , cat de bine functioneaza , este in functie de cat costa , costa mult - suna bine si peste ani inca mai are valoare la revanzare ! e lege.... si in lumea sonorizarilor de calitate , este motivul principal pentru care nu apar peste noapte firme producatoare care sa rupa gura targului.....in lumea reala Ieftin si Bun NU exista ! In curand iti voi trimite schema , in format pdf de rezolutie buna...trebuie sa recuperez datele de pe un hard care a cedat ! Sper ca orice discutie pe seama oricaror amplificatoare sa fie constructive , si fiecare are dreptul la opinie , dar fara intepaturi , jigniri sau apelative ( atribute mai dure ) care nu ne fac cinste , noua , cei ce suntem colegi de pasiune si evident de forum ! Va rog sa-l intelegeti pe ali_samerflorin , care a fost deziluzionat de raspunsurile primite , pentru el chiar are valoare acest amplificator , si daca ne-a cerut sprijinul , trebuie sa-l ajutam , daca putem ! Oricum va urez auditii placute si succes in constructii de calitate !

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări