Cilibiu Postat Martie 1, 2010 Partajează Postat Martie 1, 2010 Am si eu o alarma facuta de mine la o sala de antrenament, si vreau sa o fac sa mearga pe bateri atunci cand e pana de curent!Ea este alimentata la 24V/1A, ca sa functioneze cat mai mult timp ce e cel mai convenabil, sa pun 16 bateri de 1,5V AA, sau sa pun 3 bateri de 9V-patrata?, la mine transformatorul este de 30V ce imi alimenteaza alarma, doar ca mie imi trebuie 24 si am folosit un stabilizator de 24V, deci bateriile le conectez tot prin stabilizator, iar bateriile for intra in functiune doar atunci cand nu am teniune pe retea!Ce este cel mai convenabil?Si o schema de incarca simpla care sa deconecteze bateria cand e incarcata? Link spre comentariu
ratza Postat Martie 1, 2010 Partajează Postat Martie 1, 2010 Cît curent consumă alarma? Link spre comentariu
yo9hnf Postat Martie 1, 2010 Partajează Postat Martie 1, 2010 Cred ca pentru o astfel de aplicatie este normal sa se foloseasca un acumulator cu PbGel tampon pe laimentare.Adica - cade alimentarea - ramane acumulatorul.Este destul de aiurea cu bateriile AA....cat dai pe ele, iti iei un acumulator cu Pb. Link spre comentariu
Cilibiu Postat Martie 1, 2010 Autor Partajează Postat Martie 1, 2010 Alarma cand este activata consuma doar in jur de 200mA, nu cred ca depaseste 300mA,dar atunci cand suna, adik intra cineva, consuma in jur de 1,2A! ca sirena consuma max 1A! deci cam pe aproape, cam la ce pret ma ajunge acel acumulator? Link spre comentariu
yo9hnf Postat Martie 1, 2010 Partajează Postat Martie 1, 2010 Dacai ai drum prin Capitala, vezi ca pe Maica Domnului este un baiat cu piese / reparatii de laptop si UPSuri. Acolo am vazut cele mai mici preturi la acumulatorii cu Pb.Cred ca doi de 12V@1Ah in serie rezolva problema excelent....si este posibil ca volumul lor sa fie mai mic decat a unei sumedenii de baterii AA. Link spre comentariu
Dr.L Postat Martie 1, 2010 Partajează Postat Martie 1, 2010 Volumul nu e mai mic si nici greutatea. Acumulatorii cu plumb sunt cam cei mai mari si grei,dar si cei mai ieftiniCare magazin anume? Link spre comentariu
yo9hnf Postat Martie 1, 2010 Partajează Postat Martie 1, 2010 Salut doctore !Nu sunt mari cei de 1Ah.Cum mergi spre Tei, vii din spre Lizeanu , este pe stanga magazinul....pe la inceputul magazinelor - cred ca pe langa ei, pe ul colt sunt unii cu piese de Mercedes. Link spre comentariu
Cilibiu Postat Martie 1, 2010 Autor Partajează Postat Martie 1, 2010 Este nasol pentru mine ca nu stau in B, stau in BV, deci nu am cum sa ajung, dar daca vrei sa imi comanzi 2 si sa imi trimiti prin posta, platesc eu tot, doar ca sa stiu cat ma costa, ca daca ma costa cinestie ce atunci raman la retea, sau la un UPS pe tot apartamentul si cu asta basta, adik ma refer la "tot apartamentul" doar becuri,tv,alarma. atat, am numa becuri economice ce consuma max 40W unu, care este cel mai mare, ceole mai mici au si 15W, si cam asta e, dupa ce termin cu toata "tigania" care am plecat eu, ma voi ocupa de un UPS pe acumulatori auto! dar asta va ma dura un pic pana ma voi ocupa de el, tot cu ajutorul vostru voi ajunge la randament maxim, dar asta va main dura cel putin 2-3 luni, ca sincer sunt bagat pana in gat cu proiectul acesta care lam inceput, sincer il fac incet-bine-cu grija- atunci cand sunt odihint! deoarece am mai zis si intr-un alt topic ca nu am bani cu sacul si ma limitez la cel mai mic amanunt! si asta pe propria raspundere, pe ce nu sunt sigur comand din magazin,daca sunt sigur folosesc second, dar...... riscul, oricum multumesc foarte mult de sfaturi, vreau sa fac acest proiect cu bateria deoarece in sala am suma in jur d e 3000 lei /noi, si este situat intr-un beci/subsol, si nu as vrea sa ma fure orice jigodie,daca vrei la cerere va voi posta schema, ori poza facuta pe hartie ori in soft!Sincer este simpla, cel putin eu asa mise pare, adik eu am facut/inventato! dar daca vrei o postez gratis!Multumiri de ajutor! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum