firefly Postat Martie 1, 2010 Partajează Postat Martie 1, 2010 Am o intrebare care poate nu se incadreaza cel mai bine in acest subforum dar nu stiu unde sa-l pun asa ca il postez aici cu rugamintea de a fi mutat daca nu isi are locul aici.la vechiul calculator am pentru portul serial un receiver IR care lucra perfect cu winlirc, momentan as dori sa mut toata "instalatia" pe notebook, cunoasteti daca se poate si cum se poate sa mut senzorul IR pe un port USB si sa lucreze in continuare fara probleme cu winlirc? Vreau sa controlez cu ea prin intremediul telecomenzii diferite aplicatii ca winamp, mediaplayer ...multumesc anticipat Link spre comentariu
firefly Postat Martie 1, 2010 Autor Partajează Postat Martie 1, 2010 am gasit intre timp asta: usb remote receiver care fata de cel pentru port serial ma necajeste cu acel PIC. il cunoaste careva dintre voi? merita sa imi bat capul cu ea sau stiti alta mai buna fara microcontrollere ...? (P.S. nu urmaresc sa-mi cresc numarul de postari dar nu mai pot edita postul precedent) Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Martie 3, 2010 Partajează Postat Martie 3, 2010 Doar o idee : cauta un adaptor usb la serial si foloseste un program de mapare a porturilor.Adica daca serialul pe usb e vazut ca serial com11 ,de exemplu,prim mapare ar trebui sa il aduci la com 3 sau 4 daca winlirc nu stie sa lucreze cu alte porturi .Problema la adaptoarele astea pe usb e intarzierea la transmitere de la serial la usb care nu este constanta. Link spre comentariu
firefly Postat Martie 4, 2010 Autor Partajează Postat Martie 4, 2010 in principu inteleg ce incerci sa imi explici dar ma depaseste, de aceea voi ramane cu schema aratata mai sus, ma rog putin modificata adica nu cu PIC ci voi folosi ATiny deoarece schema pe care am gasit-o ieri nu necesita programator special ci doar conectarea directa la portul LPT a microcontrollerului si utilizarea softului si codului sursa dat de proprietar. asa ca sper sa nu am nici un necaz in programarea microcontrollerului si nici probleme de comunicare/stabilitate/intarziere. Link spre comentariu
Vizitator ardealul Postat Martie 4, 2010 Partajează Postat Martie 4, 2010 recomand din inima (din ce am vazut la spec ca ar putea): http://www.ocinside.de/go_e.html?http:/ ... eiver.html chestia faina la asta e ca are programabil semnalul de power on de la telecomanda (nu am mai vazut alta varianta care sa stie asta) mi l-as recomanda si mie dar ma cam depaseste un pic (nu cred ca e mare branza dar parca totusi as cauta un electronist) Link spre comentariu
firefly Postat Martie 4, 2010 Autor Partajează Postat Martie 4, 2010 pai a mea e mai simpla si pare mai bine explicata: USB IR receiver 2 la a ta trebuie sa programezi chiar 2 microcontrollere, pe cand la asta doar 1 si si aia usor pin protul LPT fara alte complicatii Link spre comentariu
spinach Postat Martie 8, 2010 Partajează Postat Martie 8, 2010 Eu am realizat varianta lui Igor , si pot sa spun ca merge excelent ; varianta mi se pare foarte simpla ; singura problema sa iasa programarea chipului. Link spre comentariu
firefly Postat Martie 8, 2010 Autor Partajează Postat Martie 8, 2010 am realizat cablajul, asamblarea ... tot, mai putin programarea deoarece inca nu mi-a venit microcontrollerul. o sa ajunga abia pe vineri. dupa masa o sa pun si niste poze cu ce am facut si cum arata (eu sunt foarte multumit) si sper in final sa si mearga.ce probleme as putea avea cu programarea? conform schemei lui igor nu ar trebui sa fie nici una, totu pare simplu.la ce trebuie sa fiu atent? acolo e explicat ca e nevoie doar de un singur "click" si totu e gata. am inteles gresit descrierea lui igor?merge si cu winlirc sau doar cu Girder? Link spre comentariu
spinach Postat Martie 8, 2010 Partajează Postat Martie 8, 2010 girder 3.3 merge perfect ; Link spre comentariu
firefly Postat Martie 9, 2010 Autor Partajează Postat Martie 9, 2010 pot sa am obraznicia si sa iti solicit fisierul de configurare pentru girder? l-am instalat azi dar nu stiu de unde sa-l apuc, ce ar trebui si cum sa definesc, mi-ar ajuta sa arunc un ochi pe un "config" gata facut. multumesc. Link spre comentariu
firefly Postat Martie 9, 2010 Autor Partajează Postat Martie 9, 2010 revin cu pozele promise: atat montajul cat si programatorul care l-am construit intr-o carcasa veche de "LPT to UTP converter" Link spre comentariu
spinach Postat Martie 9, 2010 Partajează Postat Martie 9, 2010 Daca imi aduc bine aminte , dupa instalare trebuie sa pui in dosarul "plug" fisiertul "igorplug.dll" si fisier "xp_osd.dll" ; dupa ce ai pus aceste fisiere , trebuie ca sa invete comenzile si apoi pentru fiecare comanda sa se aloce comanda din windous [ o combinatie de taste ]; studiaza in amanunt helpul de la girder ; repet , foloseste varianta 3.3 ; actual , eu nu mai folosesc telecomanda pentru pc , si deci nu am fizic fisierul "xxxxxxxx.gml" care il scrie girderul pentru fiecare telecomanda folosita ; oricum , nu iti poate folosi la nimic deoarece fisiertul tip gml nu este prea vizibil. Link spre comentariu
firefly Postat Martie 10, 2010 Autor Partajează Postat Martie 10, 2010 am instalat 2 versiuni, cel free 3.2.9b si respectiv cel 4.0.5 dar e diferenta de la cer la pamant intre ele (la prima vedere cel putin).dupa ce am studiat help-ul de la girder (proximis) care se refera categoric la versiunea 3 (screenshot-urile sunt categoric de acolo) mi se parea ca incep sa inteleg ce am de facut, cu atat mai mult ca am gasit niste GML-uri cu google-ul care m-or ajutat si ele sa inteleg cam de ce am nevoie. apoi cand mi-am instalat o versiune mai noua, m-or dat iarasi peste cap, odata cu schimbare infatisarii rpogramului, parca nu mai gasesti nimic din ceea ce cauti. Mi se pare ca stie in plus doar faptul ca vine cu niste GML-uri gata presetate (tip demo) pentru majoritatea aplicatiilor uzuale (powerDVD, winamp, mediaplayer clasic, BSplayer si multe altele), nu ai decat sa le acordezi cu codurile telecomenzii, dar asta inseamna un pachet de aproape 20 mega in loc de 1,6 cat are versiunea 3.2.9 (nu o spun din lipsa de spatiu, dar mi se pare ca sau cam incurcat baietii in amanunte)ca idee ma intorc la ceea ce ai zis si tu, varianta 3.x.x e foarte buna la ceea ce ne trebuie noua fiindca oricum fiecare comanda trebuie luata la mana si setata individual. odata ce intelegi prima comanda restu sunt floare la ureche.multumesc pentru indrumari si sfaturi.vineri mai revin cu verdictul: FUNCTIONEAZA sau NU. Link spre comentariu
spinach Postat Martie 10, 2010 Partajează Postat Martie 10, 2010 Functionaza foarte bine ;are sensibilitate si este util ca emitatorul sa fie stabil functie de tensiunea bateriei ; invatarea se va face in conditii "standart" adica cu baterii noi in emitator , de la 1m , 10 s emisie pentru fiecare comanda . dupa ce faci fisier gml [care poate sa includa mai multe telecomezi] il salvezi si il faci o copie de back , ca sa poti reinstala cind vrei .Mare atentie cu alocarea tastelor de activare comanda ; s-ar putea sa te suprapui cu comenzi tipic windous !cind receptioneaza si intelege apare jos in bara rosu linga telecomanda minuscula .var 329 nu difera prea mult de 333 ; variantele cu 4 xxx eu unul nu prea le-am inteles ; nu m-am lamurit daca var 3xxx poate sa ofere facilitati de emitator ; var 4xxx precis ca poate .Daca ai leptop , dupa orpire , blocul de receptie sta sub tensiune , deci consuma ; trebuie setat sa se inchida odata cu win .Acuma am si eu o intrebare : la ce iti trebuie complicatia asta ? Link spre comentariu
firefly Postat Martie 10, 2010 Autor Partajează Postat Martie 10, 2010 complicatia asta la ce imi foloseste?foarte pe scurt ar fi asa, am 2 calculatoare, unul desktop altul laptop, cel desktop are un senzor IR pe portul serial si merge fara probleme cu winlirc-ul dar din pacate nu il pot muta pe laptop care e acum in folosinta mai mult ca si desktopul, deoarece nu are port serial.stiu asta inca nu explica necesitatea ci doar faptul de ce vreau sa il construiesc.necesitatea vine datorita unui singur aspect: filmelesi filmele din punctul de vedere al fetitei mele de nici un an; si anume:de multe ori trebuie sa taiem sonorul unui film dupa ce reusim sa o culcam si apoi sa tragem cu urechea daca s-a trezit sau doar tresairt in somn, asta fara ca sa trecem in camera cealalta, pentru asta un "mute" este binevenit, alteori trebuie sa pui pauza pe motive asemanatoare .... cred ca incepi sa intelegi de ce o caut cu lumanarea.iar pentru toate astea e cel mai simplu daca folosesc telecomanda deja existenta dar sa am receptorul care sa-mi si raspunda comenzilor. de asta m-am complicat in acest fel Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum