Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Catadioptrie

ohamoha

Postări Recomandate

Imi construiesc niste fotocelule (bariere infrarosu). Deocamdata am emitorul de o parte si receptorul de cealalta, dar as vrea sa le pun de aceeasi parte, si sa folosesc o oglinda pentru reflectarea razei. Am vazut la cineva ca folosea o catadioptrie pentru lucrul asta, alinierea facandu-se mult mai usor in acest caz. Aveti idee de unde as putea cumpara niste catadioptrii?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bogdan_

1

• yo9hnf

1

• ohamoha

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Catadioptrii sunt "ochii de pisica".Gasesti pe a magazinele cu piese auto, unele triunghiulare cu latura de cca 20cm cu mai multe triunghiuri in ele, altle dreptunhiulare, altele rotunde de diametru ca 5-8cm.

Link spre comentariu

Si eu am incercat sa fac treaba asta o data, ca sa nu trag fire dintr-o parte in cealalta a usii. Dar ai grija, sunt haine care reflecta suficient IR incat omul trece si bariera nu pare intrerupta pentru ca se reflecta direct in haine.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări