Gabriel_S Postat Februarie 28, 2010 Partajează Postat Februarie 28, 2010 Va salut cu respect, sunt oarecum nou pe aici si de aceea imi cer scuze daca am postat gresit. Asadar as avea nevoie de o antena pentru banda de 2m verticala, omnidirectionala pentru traficul local dar si pentru distante mai mari. Momentan am un ground plane pe care-l "alimentez" cu 12 W si cu care am reusit sau fac legaturi pana la 80 de km, poate si mai bine. Eu sunt din Campina (YO9) si am facut legaturi cu YO3 in conditii bune 58-59.Revenind la ideea de baza as dori sa ma ajutati daca se poate sa construiesc o antena mai "profi" HI! care sa aiba si castig. Eu m-am gandit la un 5/8 Lambda dar n-am gasit inca o schita care sa ma multumeasca. Sunt constient ca antena home made nu se compara cu cele industriale dar acum nu sunt dispus sa investesc in exhipamente radio.Mersi anticipat, Ionut!P.S. Am cautat si pe google si pe forum, prefer sa primesc sfaturi de la cineva care a construit si testat o antena. Link spre comentariu
yo9hnf Postat Februarie 28, 2010 Partajează Postat Februarie 28, 2010 Salut !Incearca un Jpole. Pe net sunt calculatoare pentru Jpole garla. Antena are o lungime de cca 2m.Eu astazi tocmai mi-am dat jos Jpolul meu de pe casa pentru ca am vazut ca avea cablul de alimentare taiat...cred ca din cauza ghetii si a zapezii - frecat de muchiile de tabla de pe acoperis.O astfel de antena se realizeaza destul de ieftin. In ploiesti am gasit teava de Cu de fi15mm cu 15 lei. Capacele sunt mai scumpe. Mai trebuie si un teu si un cot....burete canadian si pasta de lipit+cositor pe care le poti imprumuta de la cineva care a lucrat sau a facut vre-o centrala termica....si un brener - o butelie este intre 2 si 5 lei.Cam atat.....si chef de munca.Radu YO9HNF Link spre comentariu
Gabriel_S Postat Februarie 28, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 28, 2010 Da YO9HNF de YO9IGS Hi! :oky: Cum merge J-pole? Are castig? Link spre comentariu
yo9hnf Postat Februarie 28, 2010 Partajează Postat Februarie 28, 2010 Nu stiu daca are castig dar stiu ca merita incercata. Oricum...bate la fund un 5/8 sau alte verticale simple. Link spre comentariu
yo3ihg Postat Februarie 28, 2010 Partajează Postat Februarie 28, 2010 daca nu vrei sa te complici cu teava de Cu, poti face j polul si din feed line de 450 sau 300 ohmi http://yo3ihg.blogspot.com/2009/05/ante ... -ohmi.html avantajul este ca devine antena portabila, daca vrei sa fie fixa, o bagi intr-o teava de pvc. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum