Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Numarator modulo 24. O mica sugestie

Vizitator killer17

Postări Recomandate

Vizitator killer17

Am reusit sa ma impotmolesc la urmatoarea schema. As vrea dupa ce trece de starea 23, sa urmeze starea 00 adica sa imi resete ambele numaratoare. la mine ajunge la 23 dupa care face 20,21,22,23,20,21,22,23.... vreo sugestie?

Si schema circuitului: Posted Image

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cirip

1

• teoilca

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Vizitator killer17

da stiu acum sunt vreo 2 porti logice in plus ca na era 5 dim si nu am mai apucat sa il editez. ideea e ca nu am reusit sa il fac la starea 24 satreaca la 0. am reusit sa numar de pe linkul care mi l-ai trimis sa numar 0..1..2..3....29..0..1..2... dar nu reusesc sa resetez ambele numaratoare candafisajul ar trece la starea 24.

Link spre comentariu

Salut,Conecteaza MR impreuna. Comanda lui MR trebuie facuta de o poarta SI ale carei intrari sunt legate una la U1.Q1 pentru decodarea lui 2 si la U3.Q2 pentru decodarea lui 4. Cand ambele intrari sunt 1, adica valoarea de iesire 24, ambele MR sunt aduse in 1 si reseteaza ambele numaratoare.In practica trebuie pus un latch RS, pentru ca daca unul dintre numaratoare raspunde mai repede la reset, e posibil ca celalalt sa nu se reseteze, dar incearca intai cum ti-am spus. Cred ca e problema de decodare, nu de intarzieri.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări