Vizitator killer17 Postat Februarie 28, 2010 Partajează Postat Februarie 28, 2010 Am reusit sa ma impotmolesc la urmatoarea schema. As vrea dupa ce trece de starea 23, sa urmeze starea 00 adica sa imi resete ambele numaratoare. la mine ajunge la 23 dupa care face 20,21,22,23,20,21,22,23.... vreo sugestie? Si schema circuitului: Link spre comentariu
teoilca Postat Februarie 28, 2010 Partajează Postat Februarie 28, 2010 cred ca nu ai facut bine circuitul de reset si nu inteleg rolul unor porti logice in schema. poate te ajuta linkul http://www.doctronics.co.uk/4510.htm#operation Link spre comentariu
Vizitator killer17 Postat Februarie 28, 2010 Partajează Postat Februarie 28, 2010 da stiu acum sunt vreo 2 porti logice in plus ca na era 5 dim si nu am mai apucat sa il editez. ideea e ca nu am reusit sa il fac la starea 24 satreaca la 0. am reusit sa numar de pe linkul care mi l-ai trimis sa numar 0..1..2..3....29..0..1..2... dar nu reusesc sa resetez ambele numaratoare candafisajul ar trece la starea 24. Link spre comentariu
cirip Postat Februarie 28, 2010 Partajează Postat Februarie 28, 2010 Salut,Conecteaza MR impreuna. Comanda lui MR trebuie facuta de o poarta SI ale carei intrari sunt legate una la U1.Q1 pentru decodarea lui 2 si la U3.Q2 pentru decodarea lui 4. Cand ambele intrari sunt 1, adica valoarea de iesire 24, ambele MR sunt aduse in 1 si reseteaza ambele numaratoare.In practica trebuie pus un latch RS, pentru ca daca unul dintre numaratoare raspunde mai repede la reset, e posibil ca celalalt sa nu se reseteze, dar incearca intai cum ti-am spus. Cred ca e problema de decodare, nu de intarzieri. Link spre comentariu
Vizitator killer17 Postat Februarie 28, 2010 Partajează Postat Februarie 28, 2010 mersi pentru raspuns. asa este. momentan imi trebuia doar schema. pana la implementarea pe placuta mai este ceva Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum