Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

incarcator usb portabil

Vizitator gigipedala

Postări Recomandate

dioda bYv10-40 nu am gasito la magazin pot folosi 1n5819 cum e in cealalta schema?

1N5819-5822 merg chiar mai bine, practic puteti pune orice dioda Shottky de 3A.
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bogdan_

5

• junior

5

• Spitfire

1

pot folosi o bobina "MINIDROSSEL 220 uH 130 mA" ?Nu prea .Trebuie macar sa suporte 600-700mA altfel fie se incalzeste (eventual se defecteaza) , fie o sa ai randament mic . Merge foarte bine cu 1N5819 ( orice dioda schotky de 1A e suficienta ).

Link spre comentariu

Bobina trebuie sa suporte un curent mai mare decat cel maxim calculat prin ea. Vezi ca prin bobina trece un curent mult mai mare decat cel de la iesire(in step-up-ul dinainte iti trebuiau 2.2A prin bobina ca la iesire sa ai 0.5A). Daca bobina nu suporta un curent asa de mare inseamna ca miezul se va satura ceea ce duce la pierderi mari si posibilitatea de defectare sau nefunctionare a circuitului.

Link spre comentariu
  • 6 luni mai târziu...
Vizitator spanac

Salut

E destul de vechi threadul dar m-am gandit ca e posibil sa ajute pe cineva. David L. Jones a facut un mic tutorial video despre cum se poate folosi un MC34063 intr-un circuit simplu de tip step-up. Il puteti viziona aici : http://www.eevblog.com/2010/09/10/eevbl ... converter/

Un calculator pentru MC34063 ce reface calculele si redeseneaza schema din datasheet puteti gasi aici : http://dics.voicecontrol.ro/tutorials/mc34063/

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări