Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

reparatie pickup - radio vef akkord

Andr3y

Postări Recomandate

Buna seara. Dupa cum spuneam in alt topic, acest pickup nu merge pe viteza 33 din cauza unei rotite care nu adera la axul motorului. Cum se poate repara? Are cineva o piesa care o poate inlocui pe cea cu probleme? Multumesc!Atasez niste poze.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Andr3y

2

• bogdan69

1

• whitesnake

1

Top autori în acest subiect

nu e necesar sa schimbi piesa cu totul. doar rola de cauciuc de pe ea. poti apela la o turnatorie de cauciuc in Bucuresti. acum 6 ani am avut aceeasi problema cu un videocasetofon AKAI si mi-a rezolvat un amic din Deva problema la o turnatorie de cauciuc de acolo. s-a trimis doar rola de cauciuc de pe piesa si dupa ea s-a facut matrita si s-au turnat altele noi. rola nu era roasa, ci patina din cauza ca s-a copt in timp cauciucul. aceeasi situatie e si aici.

Link spre comentariu

Rola calca sigur si pe axul motorului si pe interiorul platanului. Insa sunt in contact doar daca e pus si platanul la locul lui. Asa cum a zis si whitesnake patineaza din cauza ca a imbatranit cauciucul ala si e prea rigid. Daca nu e crapata sau deformata rola poti incerca o metoda inedita. Precizez ca am invatat-o de la un tehnician neamt venit in Romania acum multi ani. Prin aceasta metoda reconditionam niste curele de transmisie care erau extraordinar de scumpe sa le schimbam cu totul. Erau late de 30 cm si lucrau in forta mare de tot. Deci el ne-a aratat ca e suficient sa le ungem foarte bine cu ulei siliconic, ulei dinacela transparent pe care multi il dau pe plasticele din masina. Stiu ca pare bizar dar metoda functiona de minune. Uleiul asta trateaza cauciucul si redevine elastic si aderent, fara sa fie atacat in vreun fel. Deci tratezi rola cu ulei siliconic pus pe o bucata de bumbac cu care freci energic toata suprafata, il lasi asa 24 ore si apoi cu o carpa curata stergi cat mai bine rola. Nu pui nimic altceva pe ea, nici alcool, nici acetona, nimic. Dupa ce ai curatat-o bine o pui la loc si faci proba de functionare.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări