Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sony xr-ca370x

Postări Recomandate

• Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Tavi

1

Top autori în acest subiect

• 3 luni mai târziu...
Vizitator SONY sunt EU

PAi... mai intai ii verifici sigurantza :))), ma rog, vezi si tu daca ai ambele tensiuni de 12v pe cablaj,pe pinii cuplei de alimentare:)). Am avut un caz cand insasi conectoru mama era intrerupt!!Dupa aia te duci frumusel cu voltmetru pe pinu 11 al procesorului(IC1).Daca n-ai 5 Vcc te duci pe regulatoru de 5 Vcc format din tranzistorii Q740(PNP) si Q741(npn).Pe emitorul lui Q 740 ( sau anodul diodei D742) tre sa ai 13vcc,aia de alimentare, air in colectorul lui q740 tre sa ai 5.1 Vcc.Daca nu ai 13 vcc , ai scapat , verifici dioda D700, aia groasa..Daca nu ai 5Vcc, e clar ca asti 2 tz sau zenerul D741 sunt varza.de regula se duce zenerul.Mai verifici daca ai pe Q730(npn): pe colector 14.4 vcc iar pe emitor 8.8VCC.Daca ai tensiune pe pinu 11 la procesor(5Vcc)...haha..pui osciloscopu pe cuartzul lui (adica pinii 12,13) sa vezi daca oscileaza...daca e mort, iti iei procesor la el, e vreo 90 ROn..haha.Totusi..tre sa vezi daca isi face resetul corect, asta pe pinul 33 trebuie sa ai 0 volti o fractiune de secunda dupa ce alimentezi harabaia, apoi trebuie sa ai constant 5 Vcc...daca ai si asta, esti mare,tre sa ai 5Vcc pe pinul 36 de power on al procesoruluiApoi tre sa vezi daca ai 5 vcc pe pinul 83, e ala care da comanda de iluminare la masca...Apropos, ce zici de masca? Ai alimentare pe conectorul ei(CN900) >pinul 3?Da semnale pe pinii 4,5,6,7,8, ai?Apropos, ce-ar fi sa-i legi la 13VCC ambele borne de "+"?:))))))Fa toate astea si mai vorbim...Succes. :snakeman:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări