Vizitator vecinu Postat Iulie 21, 2005 Partajează Postat Iulie 21, 2005 daca poate sa ma ajute cineva cu o schema sau cu ceva casetofonul nu se mai aprinde si are cred ca sursa arsa Link spre comentariu
Tavi Postat Iulie 21, 2005 Partajează Postat Iulie 21, 2005 xr-ca300 cel mai apropiat Link spre comentariu
Vizitator SONY sunt EU Postat Noiembrie 21, 2005 Partajează Postat Noiembrie 21, 2005 PAi... mai intai ii verifici sigurantza )), ma rog, vezi si tu daca ai ambele tensiuni de 12v pe cablaj,pe pinii cuplei de alimentare:)). Am avut un caz cand insasi conectoru mama era intrerupt!!Dupa aia te duci frumusel cu voltmetru pe pinu 11 al procesorului(IC1).Daca n-ai 5 Vcc te duci pe regulatoru de 5 Vcc format din tranzistorii Q740(PNP) si Q741(npn).Pe emitorul lui Q 740 ( sau anodul diodei D742) tre sa ai 13vcc,aia de alimentare, air in colectorul lui q740 tre sa ai 5.1 Vcc.Daca nu ai 13 vcc , ai scapat , verifici dioda D700, aia groasa..Daca nu ai 5Vcc, e clar ca asti 2 tz sau zenerul D741 sunt varza.de regula se duce zenerul.Mai verifici daca ai pe Q730(npn): pe colector 14.4 vcc iar pe emitor 8.8VCC.Daca ai tensiune pe pinu 11 la procesor(5Vcc)...haha..pui osciloscopu pe cuartzul lui (adica pinii 12,13) sa vezi daca oscileaza...daca e mort, iti iei procesor la el, e vreo 90 ROn..haha.Totusi..tre sa vezi daca isi face resetul corect, asta pe pinul 33 trebuie sa ai 0 volti o fractiune de secunda dupa ce alimentezi harabaia, apoi trebuie sa ai constant 5 Vcc...daca ai si asta, esti mare,tre sa ai 5Vcc pe pinul 36 de power on al procesoruluiApoi tre sa vezi daca ai 5 vcc pe pinul 83, e ala care da comanda de iluminare la masca...Apropos, ce zici de masca? Ai alimentare pe conectorul ei(CN900) >pinul 3?Da semnale pe pinii 4,5,6,7,8, ai?Apropos, ce-ar fi sa-i legi la 13VCC ambele borne de "+"?)))))Fa toate astea si mai vorbim...Succes. :snakeman: Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum