Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Epson Stylus DX8450 - Service Manual

high_voltage_tm

Postări Recomandate

Buna.

De ceva vreme (cateva luni bune :84 ) imprimanta nu mai vrea sa scoata nimic color. Peste vara a ramas nefolosita (listez mai mult pentru scoala) si banuiesc ca s-a infundat capul de printare; cu negru am printat de cateva ori si nu a apucat sa se usuce chiar asa tare cerneala, deci s-a rezolvat cu cateva ture de "head cleaning" din meniu, dar color nu mai scoate nici macar un pixel.

Am schimbat cartusele, am dat clean din soft de nenumarate ori dar degeaba...

Asa ca rugamintea me ar fi sa-mi spuneti cum fac rost de manualul de service pt. acest model (sau altele similare, gen EPSON Stylus CX7300/CX7400/DX7400/CX8300/CX8400/DX8400), sa vad mai exact cum se dezmembreaza dracia - are multe rotitze si surubele si nu vreau sa stric ceva; cu ocazia asta curat si padurile pt. "waste ink", eventual mai ung ceva pe la ea daca trebuie.

Peste tot unde am cautat pe net sunt doar variante contra cost: 10-20 E :bataie . Am reusit sa descarc ceva, insa are doar primul capitol, adica 20 de pagini din cele 164 de la cuprins - doar chestii generale, pe care le gasesc si in Manualul Utilizatorului.

Posted Image

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Jimmy

2

• high_voltage_tm

2

• prieten

1

Top autori în acest subiect

vad ca seamana, ca layout, destul de bine cu DX4850-ul pe care il am eu, si pe care l-am demontat de nenumarate ori, fara nici un manual de service.prima data trebuie sa dai jos capacul de la scanner, apoi sa demontezi scannerul propriu-zis. inauntru constructia este modulara. tot ansamblul cu motoare, role, sine, etc. e prins in cateva suruburi bine-plasate de sasiul de plastic.oricum, problema ta se poate rezolva mult mai usor. am patit si eu asta, si intr-un final am cumparat de pe net un lichid de curatare pentru capetele de printare, si cu o seringa si un tub de cauciuc subtire am impins lichidul acela prin capete, si mai apoi, cu cartusele reincarcate si vreo 2 ture de nozzle cleaning din soft-ul imprimantei s-a rezolvat.p.s. - vad ca esti si tu din TM. daca vrei, ne putem intalni undeva si pot sa-ti dau lichid de curatare pentru capete.

Link spre comentariu

Merci de raspuns.

Am si eu ceva solutie de curatat (Lyson - solutie interna pentru curatarea cartuselor ii zice), pe care o folosesc la cartusele care au incorporat cap de printare. As incerca sa bag solutie din asta cu seringa, cum ai zis tu, da' o sa cam fac mizerie - d-ai cel mai bine ar fi sa dau jos capul de printare.

Apropo, se poate folosi alcool pentru curatare (asta in cazul in care solutia nu da rezultate)? Unii zic ca merge, altii ca distruge capetele si mai bine se lasa la inmuiat in apa calda...

Oricum, cred ca maine ma bag in ea, sa vad ce rezolv - nu prea mai am de listat color, dar vreau sa incerc diverse chestii la facut cablaje - cica cerneala DuraBrite face minuni :limb:

Link spre comentariu

exact solutie dinaia am folosit si eu. de facut mizerie, n-am prea facut. tot jegul (lichidul de curatare+cerneala) a ajuns pe in buretii aia de pe fundul carcasei pe care i-am spalat ulterior.legat de alcool, mai bine nu. adica, better safe than sorry. am citit si eu pe undeva ca ar distruge capetele, desi nu se vorbea explicit de epson, iar de cerneala durabrite, pe care o folosesc imprimantele astea, am auzit ca rezista la clorura ferica. mai ramane de vazut cum printezi pe cablajul gros de 2mm.mult spor sa ai, si mare grija sa tii minte unde vin suruburile! eu am ramas cu 2 suruburi in plus prima data cand am demontat-o :rade:

Link spre comentariu
Vizitator sorinmatei

Depinde despre care alcool este vorba. Va recomand izopropilic, pentru ca spirtul sau alcoolul tehnic produc reactii nedorite... Eu am, printre altele, un DX 4400, si uneori sta si 2 luni fara sa tiparesc cu el (e tare lenes pentru ce fac acum) iar cand vreau sa scot poze, pulverizez pe punctele de alimentare cu cerneala niste isopropilic, dau un head cleaning si merge ca noua. Succes!

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...

pentru domnul sorinmatei>>>>>>>>" pulverizez pe punctele de alimentare cu cerneala niste isopropilic, dau un head cleaning si merge ca noua"Buna seara v-as ruga foarte sa detaliati aceasta metoda pe care o folositi de curatat capul de printare unde sunt aceste "puncte de alimentare"?multumesc pentru raspuns

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări