Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

vu-metru

gherasim

Postări Recomandate

am un amplificator facut din kit-uri si am intrat in posesia unui vu-metru cu leduri care provine din casetofon deck electromures - va rog cine poate sa mi spuna cum pot sa fac legaturile.am ramase pe cabalajul vu-metrului 4 fire doua cred ca sunt alimentarea(dar nu stiu la ce tensiune alimentez 9v sau 6v?) iar cea mai mare problema este legarea semnalului de intrare(pe cele doua fire L - R dar unde leg masa?)si daca e bine sa iau semnal de la iesirea preamplificatorului(acolo unde fac legatura cu finalu)

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zal

5

• stefan33

5

• gherasim

4

• Tita

1

Top autori în acest subiect

• 3 ani mai târziu...

Cam greu să-l faci să funcţioneze la 12V, trebuie schimbate aproape toate rezistenţele din montaj, încearcă să creşti tensiunea de alimentare măcar la 20V şi nu uita să înlocuieşti semireglabilii româneşti cu unii noi, capsulaţi.

Link spre comentariu

De ce macar la 20v cand original era la 18v ? Nu am mentionat ca folosesc transformatorul si carcasa originale. Cand am scos placa am masurat tensiunile ca era buna ,nu mergea partea mecanica si oricum nu aveam ce face cu deck ul

Link spre comentariu

Să fie o medie între tensiunea de pe schemă şi cea din alimentarea recuperată, multe aveau diferenţe, după cum bobina Dorel trafo. Încearcă să măreşti şi semnalul la intrare, cel mai bine merge cules de la ieşirea unui amplif.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări