gherasim Postat Februarie 27, 2010 Partajează Postat Februarie 27, 2010 am un amplificator facut din kit-uri si am intrat in posesia unui vu-metru cu leduri care provine din casetofon deck electromures - va rog cine poate sa mi spuna cum pot sa fac legaturile.am ramase pe cabalajul vu-metrului 4 fire doua cred ca sunt alimentarea(dar nu stiu la ce tensiune alimentez 9v sau 6v?) iar cea mai mare problema este legarea semnalului de intrare(pe cele doua fire L - R dar unde leg masa?)si daca e bine sa iau semnal de la iesirea preamplificatorului(acolo unde fac legatura cu finalu) Link spre comentariu
zal Postat Februarie 27, 2010 Partajează Postat Februarie 27, 2010 Uite schema tip a vu-metrelor romăneşti, identifici terminalele şi îl poţi folosi. Link spre comentariu
gherasim Postat Februarie 27, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 27, 2010 zal, am inteles ca deck-urile erau alimentate cu 9v. mai vreau daca se poate o lamurire - masa de la semnalul luat din preamplificator nu mai e necesara? sau nu am inteles din schema Link spre comentariu
gherasim Postat Februarie 27, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 27, 2010 multumesc mult -am rezolvat problema Link spre comentariu
stefan33 Postat Martie 27, 2013 Partajează Postat Martie 27, 2013 Uite schema tip a vu-metrelor romăneşti, identifici terminalele şi îl poţi folosi.Mai poti pune schema inca o data ? Te rog Link spre comentariu
zal Postat Martie 28, 2013 Partajează Postat Martie 28, 2013 Sigur că da, însă e un vu-metru tare nereuşit. Link spre comentariu
stefan33 Postat Martie 28, 2013 Partajează Postat Martie 28, 2013 multumesc , la mine stau 2 leduri verzi aprinse si doar doua licare, cred ca este din alimentare eu am 12v , in schema scrie 24v Link spre comentariu
zal Postat Martie 30, 2013 Partajează Postat Martie 30, 2013 Cam greu să-l faci să funcţioneze la 12V, trebuie schimbate aproape toate rezistenţele din montaj, încearcă să creşti tensiunea de alimentare măcar la 20V şi nu uita să înlocuieşti semireglabilii româneşti cu unii noi, capsulaţi. Link spre comentariu
stefan33 Postat Martie 30, 2013 Partajează Postat Martie 30, 2013 De ce macar la 20v cand original era la 18v ? Nu am mentionat ca folosesc transformatorul si carcasa originale. Cand am scos placa am masurat tensiunile ca era buna ,nu mergea partea mecanica si oricum nu aveam ce face cu deck ul Link spre comentariu
zal Postat Martie 31, 2013 Partajează Postat Martie 31, 2013 Să fie o medie între tensiunea de pe schemă şi cea din alimentarea recuperată, multe aveau diferenţe, după cum bobina Dorel trafo. Încearcă să măreşti şi semnalul la intrare, cel mai bine merge cules de la ieşirea unui amplif. Link spre comentariu
stefan33 Postat Martie 31, 2013 Partajează Postat Martie 31, 2013 semnalul il iau de la un amplificator 4x25W si abea licare 2 leduri. Daca are cineva nevoie de placa electronica buna si 2parti mecanice nefunctionale sa dea un semn Link spre comentariu
stefan33 Postat Mai 7, 2013 Partajează Postat Mai 7, 2013 alimentat la 28v functioneaza foarte bine... scuze de intarzaiere Link spre comentariu
Tita Postat Mai 7, 2013 Partajează Postat Mai 7, 2013 Poti sa-mi dai si mia pcb-ul pentru vu-metru? Link spre comentariu
zal Postat Mai 7, 2013 Partajează Postat Mai 7, 2013 Mai bine faci un vu-metru cu LM3915. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum