Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Verificare tranzistor 2N3055

marian_valcea

Postări Recomandate

• Răspunsuri 35
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cristian2009

12

• zal

7

• marian_valcea

4

• rimache

3

Top autori în acest subiect

daca doresc un curent repaus de 50ma si pun pe alimentare becuri de 100ma tensiunea pe montaj va fi mai mica cu 15-20v ceea ce va modifica curentul prin superdioda si va altera reglajul;de aceea am propus rez de test serie cu finalii,nu vor influenta alimentareanu am construit un amplif in viata mea dar si depanarea se face tot cunoscand tranzistorii cat mai binepe o caracteristica exponentiala cum este cea a dependentei curentului printr-o jonctiune functie de tens aplicata acesteia consider ca este o aventura sa te hazardezi sa iei ca referinta tensiunea b-e cand mai intervine si o alta necunoscuta-beta tranzistormasurand curentul prin finali cuprinzi dintr-o lovitura 3(sau4)variabile,adica si Ube driverisi de la 500mv la 550mv curentul de colector poate ajunge la valori ce va incalzi radiatorul in gol

La 500...550mVbe majoritatea trz finali au un Ic de 5...15mA. Cine vrea 50mA (de ce oare?) trebuie să se apropie de 600mVbe, atenţie că Ic creşte logaritmic. Beta are treabă cu distorsiunile de neracordare la Ube mici. Japonezii au venit cu metoda de a deschide mai mult trz finali (băşcălia lor de clasă A) ca să mascheze neîmperecherea lor după beta. Rez filamentului unui bec e aproape zero la rece şi la valoarea recomandată de mine abia are cîţiva Ohmi. Căderea de tensiune e neglijabilă, nu modifică reglajul şi efectul ei e folositor în caz de defect sau oscilaţie. Cu rez înseriate nu se poate vedea pulsaţia curentului, variaţia lui... etc, becul e un indicator universal. Erau electronişti bătrîni prin 70-80 care reglau doar pe o ramură (U+) abia cît să se vadă puţin roşu filamentul... la umbră. Şi nu dădeau 2 bani pe teorii sau simulări.Săracii nu cunoşteau alţi trz decît cei pnp cu Ge şi primii npn cu Si, montaţi desigur cvasicomplementar. :rade: În rest e valabilă observaţia cu depanarea amplifurilor egal construirea lor, se reglează la fel.

Abia la 300 mV sunt reci.

Asta arată cît de minuscul e radiatorul, trz sînt practic în aer liber. Înţeleg să reglezi 450-500mV dar la 300mV e prea puţin, se va auzi distorsionat la volum mic.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări