miron1947 Postat Februarie 26, 2010 Partajează Postat Februarie 26, 2010 In functie de diametru, ce adancime minima poate avea un filet in metal? Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Februarie 28, 2010 Administratori Partajează Postat Februarie 28, 2010 http://en.wikipedia.org/wiki/ISO_metric_screw_thread Link spre comentariu
miron1947 Postat Februarie 28, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 28, 2010 Multumesc, dar nu m-am exprimat clar, ma intreseaza cat este grosimea minima a mterialului in care se executa filetul, in functie de diametrul acestuia, nu inaltimea/adancimea crestelor.Vreau sa strang doua placi intre ele cu o tije filetata si piulita, un capat al tijei sa fie incastrata prin filet intr-una dintre ele, trecand prin cealalta liber.[attachment=0]Prindere.jpg[/attachment] Link spre comentariu
iulidan2 Postat Februarie 28, 2010 Partajează Postat Februarie 28, 2010 Trebuie sa aiba legatura cu forta de stangere aplicata, deci cu materialul tijei filetate si al placilor respective. Link spre comentariu
miron1947 Postat Februarie 28, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 28, 2010 Am rezolvat babeste(sau moseste in cazul meu) masurand grosimea piulitelor pentru filetele respective.Eu tot in otel(fier) vreau sa realizez filetul.Daca intereseaza pe cineva la M3-2,4 la M4-3 si la M10-8,2. Link spre comentariu
q_acdc Postat Februarie 28, 2010 Partajează Postat Februarie 28, 2010 Pentru prinderea placilor din aluminiu se poate utiliza autoforante. (fara tarod,fara gaura de trecere) Link spre comentariu
viopa Postat Februarie 28, 2010 Partajează Postat Februarie 28, 2010 Cu scuzele de rigoare [ca ma bag in seama], am si eu un sfat, cum calculati gaura necesara pentru a da filet : marimea filetului inmultita cu constanta 8. Exemplu: M8 x8=6,4 mm gaura. Succes! Link spre comentariu
miron1947 Postat Februarie 28, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 28, 2010 Pentru prinderea placilor din aluminiu se poate utiliza autoforanteEu cu aceste placi vreau sa obtin o menghina de fixare a tablei pentru un mini abkant, nu pot folosi o fixare permanenta.[attachment=0]untitled.JPG[/attachment] Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 1, 2010 Partajează Postat Martie 1, 2010 Cu scuzele de rigoare [ca ma bag in seama], am si eu un sfat, cum calculati gaura necesara pentru a da filet : marimea filetului inmultita cu constanta 8. Exemplu: M8 x8=6,4 mm gaura. Succes!Da, doar daca 8x8=67 deoarece gaura tipica pentru un filet M8 este 6,7 mm. Link spre comentariu
nostrom Postat Martie 2, 2010 Partajează Postat Martie 2, 2010 Salut!Pana la M10 se foloseste constanta 0,8 Exemplu M4-(0,8x4=3,2 );M6-(0,8x6=4,8) etc Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 2, 2010 Partajează Postat Martie 2, 2010 Si daca vreau de exemplu sa fac o piulita filetata de M8x1, de cat ar trebui sa fie gaura? Link spre comentariu
q_acdc Postat Martie 2, 2010 Partajează Postat Martie 2, 2010 Si daca vreau de exemplu sa fac o piulita filetata de M8x1, de cat ar trebui sa fie gaura?La un milimetru pt piulita de 8 mai exista filet? Link spre comentariu
nostrom Postat Martie 2, 2010 Partajează Postat Martie 2, 2010 Mai greu gasiti tarozi M8x1 Aceste filete se fac pe strung si va rezolva strungarul aceasta problema.Pentru a va ajuta totusi va sugerez sa masurati diametrul tarodului partea nefiletata astfel aflati ce gaura trebuie sa dati acel diametru reprezinta adancimea filetului. Banuiesc ca aveti un subler daca tot vreti sa dati diverse filete Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 2, 2010 Partajează Postat Martie 2, 2010 Iata in trei screenuri partiale de MathCAD cum decurge calculul pentru filete. In img. Filete 1 este ilustrat cazul exemplului pe care l-am propus mai sus cu filetul M8x1 - @q_acdc este vorba despre pasul filetului de 1 mm, da exista in acelasi screen se vede o caseta de culoare purpuriu deschis unde programul de calcul MathCAD, care este complet automatizat afiseaza toate valorile standardizate (pSTAS) ale pasului filetului calculat, valorile se gasesc si in tabelele cartilor de specialitate. Sub aceasta caseta in partea dreapta se vede o arie incadrata unde in casete bleu sunt afisate rezultatele. Simbolurile folosite sunt adnotate si corespund schitei filetului din stanga. In atasamentul Filete 2 se vad toate formulele de calcul folosite (casetele galbene) in timp ce casetele gri sunt pentru control si reiau rezultatele afisate in primul screen. In atasamentul 3 se pot vedea sirurile principal/auxiliar al tipurilor de filet metric standardizate, precum si sirul valorilor standardizate ale pasului filetului. Calculul fiind automat este mult mai complex, motiv pentru care am prezentat imagini partiale. Ca profesionist nu-mi permit sa pierd timpul cu calcule pe hartie, ci atunci cand vreau o anumita valoare o obtin practic instantaneu din acest program de calcul. Iata deci ca aici nu mai este vorba de tabla inmultirii cu 8. In program s-a notat cu Ds diametrul sculei de gaurit pentru piulita. Link spre comentariu
nostrom Postat Martie 2, 2010 Partajează Postat Martie 2, 2010 Cu teoria stam bine dar practica ne omoara Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum