Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Controler de lumini

bogdy165

Postări Recomandate

As avea o intrebare si sper ca ma puteti ajuta.Cum sa fac un controller de lumini cu on/off cu 5 iesiri de 220 V si ce trebuie sa pun in + ca sa nu am probleme.Am inteles ca sigurante fuzibile dar de cati A?

stefan_ro: se muta la incepatori.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bogdy165

8

• remus68

3

• Jimmy

1

• massacre122

1

Top autori în acest subiect

:nas: Adica, vei conecta 5 intrerupatoare la retea si vei comanda 5 circuite cu ele ! Ce e greu in asta ! Curentul prin circuit il calculezi cu formula I=P/U. La reteaua de 220Vca nu ai plus si minus ! Ai nul si faza. Aceasta intrebare o puteai posta la "sectiunea incepatorilor" !
Link spre comentariu

la intrerupatoare conteaza intensitatea?...de ex pe intrerupator scrie 3A/250 V si 6A/125 V siguranta e de 8A si intensitatea(de ex.) stroboscopul are 4.54A.Ma scuzati dar sunt incepator in acest domeniu.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

daca omu nu stie nu trebuie sa iti bati joc cu chesti de genu poti raspunde simplu nu sa isi dea foc la casa ca zici ceva in gluma si el face.ce naiba si mai ziceti ca sunteti destepti barem invatati si pe alti chiar daca trebuie sa explici ca la copii de 2 ani.si se pune in paralel nu ai cum in serie

Link spre comentariu

deci eu m-am uitat la stroboscop sa vad cum e legata siguranta in el....la suportul sigurantei in partea de jos era legat la nul si partea de sus cu un cablu la releu.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări