klayus Postat Februarie 26, 2010 Partajează Postat Februarie 26, 2010 am un acvariu mic, care vreau sa-l luminez cu niste led-uri piranha. mi-am comandat 35 albe, 10 rosii si 18 albastre. cele rosii sunt cu 4 chipuri si la 2.5 V cer 80mA(maxim cica), cele albe si albastre sunt cu o singura dioda la 3.2V cer 20mA. am un alimentator de 24 V 2 A (sau 1A numai stiu sigur) si as fi vrut sa-l folosesc. am cautat am gasit acest site http://led.linear1.org/led.wiz si acolo imi spune in felul urmator: pot sa-mi fac o matrita de 6 ledu-uri x 3 randuri(pentru cele albastre) - la fiecare rand bag la sfarsit un rezistor de 120ohm(1/4W) cele rosii rezulte 1 rand de 9 leduri cu un rezistor de 22ohm(1/4W) cele albe 5 randuri a cate 7 led-uri - si cate un rezistor de 82ohm(1/4W). intrebarea mea este, pot sa conectez toate astea in paralel la acest alimentator? teoretic(dupa cum scrie pe site)consumul ar fi: 240 mA. este corect??? multumesc anticipat L.E. - as putea sa folosesc termistoare ca sa limitez curentul in cazul in care se incinge mai mult???cum aleg termistorul? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum