DarkAngel_Bv Postat Februarie 26, 2010 Partajează Postat Februarie 26, 2010 Buna dimineata.Dupa realizarea cu succes a sursei in comutatie am hotarat sa realizez si un amplificator pe masura. Acesta nu poate fi decat un amplificator in clasa AB in genul AV400-AV800 sau unul in clasa D.Deoarece in realizarea unui amplificator in clasa AB nu sunt mari probleme, doresc sa realizez un amplificator in clasa D.Acum ca am explicat si motivul pentru care vreau sa incep acest proiect (am explicat pentru evitarea mesajelor de genul "e prea greu", "nu merita").Majoritatea documentatiei gasita pe internet explica principiul de functionare, blocuri functionale dar nici o schema concreta sau detalii tehnice.Am gasit ceva circuite dedicate de genul STA517B, insa nu l-am gasit pe stoc la nici un magazin din cele pe care le cunosc.Daca a facut cineva un astfel de amplificator de cel putin 500W, maxim 3000W il rog sa imi comunice si pretul pieselor fara sursa de alimentare (estimativ, evident ) Link spre comentariu
Sharky Postat Februarie 26, 2010 Partajează Postat Februarie 26, 2010 sunt cateva scheme pe forum, cauta-le.Ai osciloscop? Daca nu o sa iti fie imposibil sa il depanezi, reglezi, merge si la plezneala, dar asa vor fi si rezultatele finale. Link spre comentariu
DarkAngel_Bv Postat Februarie 26, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 26, 2010 Da, am achizitionat de curand un osciloscop. Altfel nu ma aruncam cu capul inainte :DTi-as fi recunoscator daca m-ai ajuta cu ceva link-uri.Multumesc anticipat. Link spre comentariu
remus68 Postat Februarie 26, 2010 Partajează Postat Februarie 26, 2010 viewtopic.php?f=5&t=13620Acesta e un exemplu. Cauta in paginile cu subiectele de la "amplificatoare" si vei mai gasi ! Link spre comentariu
Jimmy Postat Februarie 26, 2010 Partajează Postat Februarie 26, 2010 TAS5630 scoate 480W in sarcina de 2 ohmi, cu distorsiuni acceptabile, cu canalele legate punte/paralel. http://focus.ti.com/lit/ds/symlink/tas5630.pdf eu o sa-l incerc in viitorul apropiat, daca primesc sampleurile. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum