MrPerform Postat Februarie 25, 2010 Partajează Postat Februarie 25, 2010 Salutare. As dori si eu un sfat de la voi cam ce amplificator ar fi indeajuns pentru a imi duce bine cele 2 difuzoare mai sus precizate deoarece eu am realizat astazi amplificatorul lui Elliot de 100W si am intampinat probleme la realizarea lui in sensul ca e stereo si o parte merge bine s-a reglat fara probleme dar la cealalta mi se incalzesc finalii in 10 secunde si am urmat aproape toate sfaturile din topicul deschis pt acest amplificator dar tot la fel. Tin sa precizez ca pentru inceput am montat finalii unul in locul celuilalt dar i-am inversat si dupa masuratorile realizate cu aparatul meu pus pe optiune de masurarea diodelor (alta alternatva nu am momentan deoarece in locasul destinat masurarii tranzistorilor nu pot baga piciorusele finalilor) acestia nu ar fi arsi.Atasez o poza cu realizarea lui si schema dupa care a fost realizat.Am cautat sa fac ceva si pe mosfet-uri dar din cate am inteles nu am sa gasesc nici un amplificator care sa debiteze mai mult de 100W cu acest timp de tranzistori la tensiunea de +/-50V pentru ca am un transformator de 500W c.a. 35-0-35.Va cer o parere despre problema aparuta la acest amplificator si un alt amplificator pentru difuzoarele de mai sus, deoarece la sectiunea amplificatoare sunt multe dar aproape nici unu cu o realizare practica si cu pareri.Momentan am sa ma apuc de realizarea incintelor pana clarificam acest subiect.Va multumesc si sper sa nu fi postat gresit. Link spre comentariu
vio_gl Postat Februarie 26, 2010 Partajează Postat Februarie 26, 2010 ne poti da mai multe detalii ,cum ai reglat curentul de mers in gol etc? Link spre comentariu
MrPerform Postat Februarie 26, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 26, 2010 ne poti da mai multe detalii ,cum ai reglat curentul de mers in gol etc?Pai dupa spusele lui "zal" am pus multimetrul pe 2V si am masurat Ube si am reglat-o la 530mV pe tranzistorii finali, si am ajustat la aceasta tensiune in timp ce masuram si tensiunea pe iesire unde am -10mV. La partea care mi se incing finalii, am schimbat si ledul cu 2 diode 1N4148 si tot la fel face. oare sa fie din semireglabil, doar ca din masuratori acesta ar fi ok si Ube se poate regla. Iar Ube e undeva la 525mv si am coborat-o si la 480mV si tot acelasi lucru. Link spre comentariu
zal Postat Februarie 26, 2010 Partajează Postat Februarie 26, 2010 Poate îţi oscilează ultrasonor, pune cond ceramici de 100-470pF între b-c la trz pilot şi la prefinali, vezi să nu fie la 50V, pui unii la minim 250V. Verifică şi traseele de masă, mi se par dubioase pe cablaj, unul din canale le are prea lungi. Eventual taie din trasee şi pune sîrme groase în aşa fel încît să rezulte o legare în stea a maselor pe cablaj. Link spre comentariu
MrPerform Postat Februarie 26, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 26, 2010 Poate îţi oscilează ultrasonor, pune cond ceramici de 100-470pF între b-c la trz pilot şi la prefinali, vezi să nu fie la 50V, pui unii la minim 250V. Verifică şi traseele de masă, mi se par dubioase pe cablaj, unul din canale le are prea lungi. Eventual taie din trasee şi pune sîrme groase în aşa fel încît să rezulte o legare în stea a maselor pe cablaj.Am facut si cele spuse de tine. La tranzistorii prefinali avea acel condensator de 100pf. Am pus 101J. si tot acelasi lucru se intampla. Am demontat si toti tranzistorii de tip BC si i-am masurat si erau ok. dar ce e interesant ca o parte merge fara probleme si celalta face figuri. Am verificat cablajul sa nu am un scurt. Spune-mi te rog eventual ce as putea masura sa imi dau seama de la ce se intampla acest lucru. Link spre comentariu
zal Postat Februarie 26, 2010 Partajează Postat Februarie 26, 2010 Înseamnă că problema e la cablaj, dacă toate piesele sînt în regulă. Încearcă şi cu cond mai mari la prefinali şi pilot. Nu se întîmplă nimic rău, peste 470pF vei simţi o mică atenuare la înalte. Link spre comentariu
MrPerform Postat Februarie 26, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 26, 2010 Înseamnă că problema e la cablaj, dacă toate piesele sînt în regulă. Încearcă şi cu cond mai mari la prefinali şi pilot. Nu se întîmplă nimic rău, peste 470pF vei simţi o mică atenuare la înalte. Tot acelasi lucru il face....in fine pana termin incinta difuzoarelor nu mai fac nimic la el. Eventual maine ca o sa primesc si un osciloscop si poate o sa ma ajute mai mult sa ii dau de cap. Acuma dupa parerea ta cam ce amplificator imi recomanzi pentru boxele astea? Sau ar fi in regula daca as pune la punct amplificatorul asta si sa il alimentez la +-50V? Deoarece partea care functioneaza am legat-o la o boxa unitra de 90W si imi place cum suna, si frecventele de joase le reda destul de bine, nu are zgomot de fond la volum, si e usor de relizat. Link spre comentariu
zal Postat Februarie 26, 2010 Partajează Postat Februarie 26, 2010 Da, dar schema e simpluţă, bună să-ţi exersezi mîna cu ea, ptr ceva de calitate, caută o schemă cu simetrie totală, gen Leach, Motorola, Rotel (le găseşti la ''scheme de amplifuri''), sau asta de aici: http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=205&t=38151 Link spre comentariu
MrPerform Postat Februarie 26, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 26, 2010 Da, dar schema e simpluţă, bună să-ţi exersezi mîna cu ea, ptr ceva de calitate, caută o schemă cu simetrie totală, gen Leach, Motorola, Rotel (le găseşti la ''scheme de amplifuri''), sau asta de aici:http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=205&t=38151Pare interesant dar in legatura cu amplificatorul meu...m-am suparat putin pe el ca nu pot sa ii dau de cap si am primit o oferta acum cateva minute la el si l-as pune la punct dupa care m-as apuca de cel propus de tine. Ce parere ai daca as pune pe el 2 perechi de finali cam ce putere ar debite la o sarcina de 8ohmi si alimentat la +-50V? Link spre comentariu
Mihai85 Postat Februarie 26, 2010 Partajează Postat Februarie 26, 2010 din cate vad lipseste rezistenta aia de 10 Ohmi(sau de cat o fi) de pe iesire care se inseriaza cu c-ul si se pune la masa, sau ai pus-o pe partea cealalta?acel filtru atenueaza oscilatiile la frecv inalte. mai ai un electrolitic pe intrare pus invers dar nu de acolo e probl. c_ul care se inseriaza cu rezistenta pune-l la tensiune mai mare! Link spre comentariu
MrPerform Postat Februarie 26, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 26, 2010 din cate vad lipseste rezistenta aia de 10 Ohmi(sau de cat o fi) de pe iesire care se inseriaza cu c-ul si se pune la masa, sau ai pus-o pe partea cealalta?acel filtru atenueaza oscilatiile la frecv inalte. mai ai un electrolitic pe intrare pus invers dar nu de acolo e probl.E sub placuta. Cel de pe partea stanga functioneaza perfect iar celalt e cel cu figuri. Nici nu stiu ce sa-i mai fac. Link spre comentariu
Mihai85 Postat Februarie 26, 2010 Partajează Postat Februarie 26, 2010 verifica fiecare piesa scoasa din montaj ,chiar daca sunt noi. masoara cond nepolarizati, in special cel de pe iesire ,eventual pune unul un pic mai mare , inlocuieste toate tranzistoarele in afara de finale daca le-ai verif pe celalat canal, leaga radiatorul la masa... Link spre comentariu
lalihifi Postat Martie 1, 2010 Partajează Postat Martie 1, 2010 Acelasi lucru l-am patit si eu cu un amplificator modificat (in loc de stk-uri am pus finali normali)Ciudat era ca nu puteam regla deloc bine curentul de repaos la un canal.Am rezolvat totusi cum a zis zal cu condensatori.Sa nu ai filtrul pe iesire intrerupt (rc) Link spre comentariu
MrPerform Postat Martie 12, 2010 Autor Partajează Postat Martie 12, 2010 Pana la urma am inlocuit semireglabilul si functioneaza fara probleme. Am reglat Ube la 520mV, iar pe iesiri am la unu 0mV si la celalalt -8mV. Rezistenta de 10ohm de pe iesire la ce putere e recomandata sa fie pusa?Am terminat de asamblat una dintre incinte si vreau sa va spun ca sunt foarte multumit de cum suna. Cutia incintelor am facut-o dupa datele date de programul Winisd. La cat de frumos suna alimentat la +-42V nici nu imi trebuie un amplificator mai puternic, dar tot am sa il realizez de cel propus de zal si am sa revin cu intrebari in cazul in care am sa intampin probleme la constructia lui. Link spre comentariu
djlove Postat Martie 12, 2010 Partajează Postat Martie 12, 2010 Rezistenta de 10ohm de pe iesire la ce putere e recomandata sa fie pusa?3-5W Bine ca i-ai dat de cap Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum