catalina Postat Februarie 25, 2010 Partajează Postat Februarie 25, 2010 Salutare tuturor!ma aflu intr-un impas si sper ca ma veti ajuta cumva.am de schimbat intr-un amplificator yamaha un procesor upd78f4218agf capsula 100 pin plastic QFP.nu am ideee cum sa dau jos ic-ul ars si sa lipesc la loc cel bun. cine ma poate ajuta?va salut,Catalin Link spre comentariu
florentinTV Postat Februarie 26, 2010 Partajează Postat Februarie 26, 2010 daca e procesor cu 100 pini,presupun ca sunt dispusi in cele 4 laturi ale integratului.eu cunosc o metoda simpla,sper sa te descurci.mai bine o incerci pe un integrat care nu-ti trebuie ca sa te inveti.iata cum ,faci rost de o lita de vreo 15 cm izolata,dar care sa intre cu usurinta printe pinii procesorului de la un capat la altu,pe o latura.o introduci,si capatul care iese il cureti de lac,si il lipesti de cablaj.o sa rezulte o aliniere cu latura din plastic a integratului.cu capatul liber il ti in mina si cu pistolul de lipit inmuiat in saciz incepi dezlipirea picioruselor opus capatului de fir lipit,iar in acelasi timp tragi de lita in sus (NU F TARE)si pinii sevor dezlipi,unul cite unu.asa procedezi pe fiecare latura.sper ca procesorul nu e tip smd(adica lipit la suprafata)atunci metoda nu e buna.succes Link spre comentariu
catalina Postat Februarie 26, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 26, 2010 daca e procesor cu 100 pini,presupun ca sunt dispusi in cele 4 laturi ale integratului.eu cunosc o metoda simpla,sper sa te descurci.mai bine o incerci pe un integrat care nu-ti trebuie ca sa te inveti.iata cum ,faci rost de o lita de vreo 15 cm izolata,dar care sa intre cu usurinta printe pinii procesorului de la un capat la altu,pe o latura.o introduci,si capatul care iese il cureti de lac,si il lipesti de cablaj.o sa rezulte o aliniere cu latura din plastic a integratului.cu capatul liber il ti in mina si cu pistolul de lipit inmuiat in saciz incepi dezlipirea picioruselor opus capatului de fir lipit,iar in acelasi timp tragi de lita in sus (NU F TARE)si pinii sevor dezlipi,unul cite unu.asa procedezi pe fiecare latura.sper ca procesorul nu e tip smd(adica lipit la suprafata)atunci metoda nu e buna.succesextraordinar!e super tare ideea ta! am sa fac asa cum ai zis tumultumesc mult, Catalin Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum