Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

comp 25 pentru ew1205..

Vizitator stangaci

Postări Recomandate

Vizitator stangaci

buna .. am facut o incinta completa cu difuzor ew1205 si recent mi-am cumparat o inalta si anume comp 25. m-am gandit ca nu ar avea rost sa imi cumpar un filtru care m-ar costa in jur de 50 lei ..intrebarea mea este: pentru a nu prajii inalta se poate pune o rezistenta de....? si un condensator de...? multumesc anticipat :limb:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ahegyes

3

• Jimmy

3

• MihaiGSM

1

• mariobe

1

Top autori în acest subiect

cel mai simplu cu un condensator bipolar:C = 160 x 10^3/ft x ztft = frecventa de taiere in Hzzt = impedanta inaltei la frecventa de taiere, in ohmiC se inseriaza cu "inalta" si se pune ansamblul in paralel cu "joasa"ai grija cu frecventa de taiere, s-o calculezi mai sus de cea mai joasa frecventa pe care o poate inalta... panta la filtrul asta e cam ca la deal asa... nu f. abrupta...

Link spre comentariu

Eu folosesc acest driver inseriat cu un condensator de 4,7 / 100v, o rezistenta de 1,8 ohm /10w si functioneaza de peste 2 ani in combinatia asta la puteri de peste 200w aplicate incintei. Este foarte rezistent acest driver micut dar nu urca foarte sus in frecventa.

Link spre comentariu

@stangaciSalutare! Stii ceva??? tu prea vrei totul mura in gura. Nu ai vrea ca unul dintre noi sa mearga la tine acasa si sa iti si monteze filtrul??? Aici e un forum de specialitate unde se pot cere sfaturi, indrumari s.a.m.d., asta nu inseamna ca orice intra aici o sa i se dea mura in gura ceea ce vrea. Poti primi sfaturi (pe care le-ai primit deja) dar mai trebuie sa pui si tu osul la treaba....Iar daca vrei sa stii ceea ce vrei tusa faci este o aiureala totala. Filtrele pt. incinte acustice se fac intr-un anumit fel si nu se cumpara de-a gata cu 50 lei sau se pune un condensator in serie cu diful de inalte.

Link spre comentariu

eu nu stiu....chiar daca vreti sa ma ajutati incercati sami dat raspunsul complet...4,7/100v ce ??? micro ,pico?????? :sparge:

sa nu te superi pe mine, dar, cat de bolovan poti fi? daca citeai raspunsul meu, si raspunsul pe care l-ai citat tu mai sus, era la mintea cocosului ca valorile conzilor. sunt in microfarazi.abia astept sa vad cum o sa folosesti tu in boxe filtre cu condensatori de cativa farazi, sau picofarazi.
Link spre comentariu
Vizitator stangaci
:aplauze omule problema este in felul urmator.. dupa cum se vede sunt incepator am nevoie de niste raspunsuri clare nu (abureli)! in al doilea rand nu o sa construiesc filtre din condensatori!! :rade: doar vroiam sa pun un condensator pe inalta fiind la inceput nu pot sami dau seama care este bun pentru asa ceva ..daca erai unpik mai bun in chesti dinastea puteai sa ma ajuti cu un raspuns ca sa am din ce alege nu sa faci reclama proasta la adresa mea ''Nimeni nu sa nascut invatat''! nu uita asta.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări