Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Construire amplificator

ShadowDaniel

Postări Recomandate

Salut, as dori sa fac si eu un amplificator audio dupa schema: http://i48.tinypic.com/2dsfq6w.jpg folosing cablajul: http://i48.tinypic.com/4s0aa0.jpg . Eu sunt cam incepator si am cateva intrebari. In primul rand... e buna schema ? ce credeti ? merita sa o incerc ? Dar intrebarea cea mare e ca nu am inteles ceva la alimentare, adica ce fel de traf trebuie ? Am vazut ca trebuie 2x24V, adica 24-0-24 ? si la primele 2 borne de sus (din partea stanga jos de la filtrare) vine nulul ( 0 ) iar la celelalte 2 vin fazele (adica cele 2 de 24V) ?

Astept pareri, sfaturi :)

Multumesc Anticipat.

Robeert ( reeditat titlu )

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• remus68

4

• costilx

4

• sebi

3

• ShadowDaniel

2

Top autori în acest subiect

DA este un transformator cu priza mediana..! Dar poti pune si unul cu 2 infasurari separate! Priza mediana este conectata in partea de sus(unde pe desenul ala al cablajului alimentarii vine cate un capat al unei infasurari). Astfel realizezi o alimentare diferentiala - + si GND.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

era referitor la schema data de zal,am vazut acea schema cu tda7294 cu tranzistori si cu doua alimentari, mi sa parut interesanta schema,intrebare era daca se poate forta acel tda7294 cu tranzistori de putere.

Link spre comentariu

daca se poate forta acel tda7294 cu tranzistori de putere

:nas: Cum adica "sa-l fortezi" ? Tocmai de aceea se monteaza finalii suplimentari, ca TDA7294 sa lucreze lejer, in limita puterii disipate. Daca te uiti bine pe schema, montajul se alimenteaza la tensiuni diferite (doua railuri pozitive si doua negative). TDA-ul se alimenteaza cu jumatate din tensiunea de alimentare a etajului cu tranzistoare.
Link spre comentariu

am mentionat ca se alimenteaza cu doua tensiuni,daca tu zici ca e pentru a lucra lejer tda-ul,da de inteles ca nu merge sai maresti putere cu tranzistori de putere sau daca se poate ar fi nevoie de alta schema,cu alte cuvine lasam schema asa cum e ea.

Link spre comentariu

Probabil, din cauza ca nu stii sa te exprimi, da de inteles ca nu ai habar... Tocmai de aceea se monteaza finalii bipolari, ca sa permita montajului sa elibere o putere mai mare, ceea ce TDA7294 singur, nu ar putea face! Tensiunile de alimentare nu sint doua cum ai spus tu, ci patru - doua pozitive si doua negative in raport cu masa.Cind vei termina scoala, bagajul de cunostiinte acumulat iti va permite sa te exprimi mai fluent si usor, ceea ce te va face sa fii mai usor de inteles si totodata sa intelegi mai multe!

Link spre comentariu

nu te contrazic ai dreptate ca nu mam exprimat bine mai ales cind am zis doua tensiuni de alimentare era simplu sa spun 20-0-20 si 40-0-40, etc.mai invat si eu cite ceva, ca doar nu neam nascut cu electronica invatata,promit pe viitor sa ma documentez cit mai bine si sa invat cit mai multe cu ajutorul vostru si al altor surse.

Link spre comentariu

se poate si o schema tda7294+bipolari

:nebunrau: De curiozitate, te-ai uitat la ce am postat eu mai sus? Daca vrei mai multe detalii, cauta in datasheetul lui TDA7294 si vei gasi!
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări