Vizitator djedd Postat Iulie 21, 2005 Partajează Postat Iulie 21, 2005 Stie cineva un dictionar acustic (...daca exista asaceva) Stie cineva sa-mi spuna ce inseamna fiecare din parametri T/s ? Acestor parametri,dupa parerea mea,le lipseste un parametru foarte important,adica volumul ocupat de difuzor in incinta,care trebuie luat in calcul la calcularea unei incinte.Cum calculez volumul ocupat de difuzor,ca sa stiu sa adaug acest volum la volumul incintei. (la fel...miniere...filtre...medii,twetere....)Cred l o sa sacrific un difuzor shi o sa-l "scufund pe jumate" intr-un vas gradat. :P .Volumul ocupat de fonoabsorbant se ia in calcul? pe asta cum al mai calculez? Totul mi se pare asa de relativ...P.S.:in cazul in care s-au mai discutat subiectele propuse de mine,va rog o legatura! Link spre comentariu
notchman Postat Iulie 21, 2005 Partajează Postat Iulie 21, 2005 Matematoc vorbind , un difuzor este un con ....restul este geometrie.... Link spre comentariu
Vizitator djedd Postat Iulie 21, 2005 Partajează Postat Iulie 21, 2005 Matematoc vorbind , un difuzor este un con ....restul este geometrie....de la un simplu con,ceea ce tot geometrie inseamna,pina la volumul unui difuzor.....e drum lung.... Link spre comentariu
Vizitator dreadboy Postat Iulie 21, 2005 Partajează Postat Iulie 21, 2005 poi shi dc trebe sa stai sa`l calculezi tu?! la p.audio cel putzin vad io ca e dat! http://www.p-audio.co.uk/products/db_pr ... hp-18w.htm Net Weight (kg) 9.43 Gross Weight (kg) 10.91 Pieces per carton 1 Volume (cuft) 2.118 Dimensions (cm) 49,0x49,0x25,0 ps: oricum volumu majoritatii difuzoarelor se poate neglija in proiectarea unei incinte. asta doar daca nu`tzi proiectezi incinta la ml Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Iulie 21, 2005 Partajează Postat Iulie 21, 2005 acela e volumul ambalajului, nu al difuzorului :lol: Link spre comentariu
Vizitator dreadboy Postat Iulie 21, 2005 Partajează Postat Iulie 21, 2005 :oops: :oops: :oops:poi atunci volumul difuzorului e maxim vol ambalajului nu? prin aproximatie! nexus, lamureste`ne Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Iulie 21, 2005 Partajează Postat Iulie 21, 2005 bass box, de exemplu are o optiune care calculeaza automat volumul ocupat de difuzor.dar nu vad o problema asa de mare sa aplici niste formule simple de gimnaziu ca sa calculezi volumele unor conuri si unor cilindrii Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Iulie 21, 2005 Partajează Postat Iulie 21, 2005 :oops: :oops: :oops:poi atunci volumul difuzorului e maxim vol ambalajului nu? prin aproximatie! nexus, lamureste`nediful e rotund, ambalajul e paralelipipedic , think about it :? Link spre comentariu
adi_0106 Postat Iulie 21, 2005 Partajează Postat Iulie 21, 2005 pai daca iti da dimensiunile exacte ale difuzorului (cum fac cei de la PA) tu le pui in basssssbocs si programul le ia in calcul - parerea mea :roll: Link spre comentariu
Sharky Postat Iulie 21, 2005 Partajează Postat Iulie 21, 2005 De parca tare greu ar fi sa masori ....Calculezi doar volumele partilor esentiale : magnet+piese polare, con, eventual si cadrul.Sau daca esti sadic aplici metoda nr 2..mensura...Iei un butoi gradat pe margini si scufunzi diful in el :lol: te uiti cu cat creste nivelul apei :lol: :lol: :lol: :lol: Link spre comentariu
Vizitator DJ DNA Postat Iulie 21, 2005 Partajează Postat Iulie 21, 2005 De parca tare greu ar fi sa masori ....Calculezi doar volumele partilor esentiale : magnet+piese polare, con, eventual si cadrul.Sau daca esti sadic aplici metoda nr 2..mensura...Iei un butoi gradat pe margini si scufunzi diful in el :lol: te uiti cu cat creste nivelul apei :lol: :lol: :lol: :lol:Ar trebui bagat intr-o punga mai intai .... :lol: :lol: :lol: Acea informatie despre volumul ambalajului este utila pentru cei care fac comenzi prin curier rapid si trebuie sa stie greutatea si volumul coletului .In acest fel nu apar discutii despre taxarea transportului si toata lumea stie cit trebuie sa plateasca , inainte sa comande produsul . Link spre comentariu
Shambala Postat Iulie 21, 2005 Partajează Postat Iulie 21, 2005 ce inseamna omul cu experienta :wink: Link spre comentariu
Vizitator djedd Postat Iulie 21, 2005 Partajează Postat Iulie 21, 2005 Totusi...un parametru important lipseste!!! Volumul ocupat de difuzor in incinta! Chiar k e dura faza...ce a inteles omu...hehehe volumul ambalajului! Link spre comentariu
Vizitator djedd Postat Iulie 21, 2005 Partajează Postat Iulie 21, 2005 Dane...vad k pe forum,ai timp sa stai,dar sa trimitzi un meil...nu prea...inca astept aceaa oferta despre care am vb. Link spre comentariu
Vizitator DJ DNA Postat Iulie 21, 2005 Partajează Postat Iulie 21, 2005 Dane...vad k pe forum,ai timp sa stai,dar sa trimitzi un meil...nu prea...inca astept aceaa oferta despre care am vb. :shock: :shock: :shock: Care oferta ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum