Vizitator mishu235 Postat Februarie 25, 2010 Partajează Postat Februarie 25, 2010 Am 2 difuzoare Pioneer TS-W202F de 18 cm diametru, free air series de 4 ohmi si ma gandeam sa construiesc un subwoofer activ, de casa. Din ce am citit pe forum nu mai sunt asa de convins ca sunt cele mai potrivite pt proiectul asta. Nu am gasit nici specificatii/prametrii pe net pentru ele sa pot aplica un calcul de incinta cu unul din programele de aici. Daca cineva a lucrat cu aceste difuri si imi poate da o sugestie la ce pot face cu ele ( subwoofer sau incinte pe 3 cai ), dimensiuni, programe de calcul, parametrii etc, ii multumesc de pe acum. Am un H/K avr 455 cu 2x Technics SB-CD120A si asi dori un plus in zona frecventelor foarte joase, de aceea ma gandesc la un subwoofer activ. Link spre comentariu
ahegyes Postat Februarie 25, 2010 Partajează Postat Februarie 25, 2010 Acele difuzoare par a fi subwoofere de masina. Se pot folosi si in casa dar au nevoie de putere mare. Daca nu ai parametrii T\S acestia se pot masura.Dupa parerea mea este exclusa varianta construirii boxelor pe trei cai. Ca si sub activ ar fi ok si cam atat. Link spre comentariu
Vizitator mishu235 Postat Februarie 25, 2010 Partajează Postat Februarie 25, 2010 Multumesc de raspuns. Cum asi putea masura parametri ca sa pot calcula o incinta de subwoofer de casa? Putere ii pot da suficienta din iesirile de spate de pe Harman Kardon ori ii pot face o amplificare separat. Daca il conectez la iesirea de putere imi trebuie un filtru banuiesc! Link spre comentariu
ahegyes Postat Februarie 25, 2010 Partajează Postat Februarie 25, 2010 Modalitati de masurare a parametrilor T\S sunt multe. Chiar aici pe forum este deschisa o discutie pe aceasta tema. E drept ca pentru a masura parametrii T\S cu ajutorul placii de sunet din calc nu e chiar simpla. Exista si solutii mai simple cu echipamente speciale, dar costa. Link spre comentariu
baga Postat Martie 1, 2010 Partajează Postat Martie 1, 2010 Din pacate sunt difuzoare free air,adica au nevoie de o incinta inchisa foarte mare sa sune bine.Ele se monteaza pe polita de sub luneta,si folosesc tot portbagajul masinii ca incinta.Poti sa le faci incinte inchise mari,cu cat mai mari,cu atat mai bine se vor auzi,dar cu un difuzor potrivit vei obtine rezultate asamanatoare cu o boxa mult mai mica.Eu cred ca nu are rost sa masori parametrii t/s,pentru ca programele de simulare care folosesc acei parametri vor recomanda cutii de sute de litri.Eu as incerca sa le pun in masina,sau sa le vand la cineva care le pune in masina, si cu banii luati sa cumpar alte difuzoare Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum