Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Intrebare tda1524

gaby1204

Postări Recomandate

• Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gaby1204

4

• palcu ion

3

• md_2910

3

• remus68

2

Top autori în acest subiect

Am facut si eu preul co TDA1524 si e ORIBIL,nu las recomanda nici dusmanilor mei.A trebuit sa renunt la balans pentru ca nu avea nici un efect ,potentiometrul de volum dat la jumatate imi opreste un canal,a trebuit sa -l reglez aproape de maxim ca sa mi mearga ambele canale,mai exact la valoarea de 4 Vcc masurati pe mijlocul potentiomerului,basul pe un canal merge pana la maxim dar imi opreste celalalt canal cum trec de 2,4Vccmasurati pe mijlocul potentiometrului si inaltele merg bine pe canalul pe care mi-l opreste basul,dar cum trec de2,3Vcc masurati pe mijlocul potentiometrului de inalte imi baga un fasait oribil pe celalalt canal de care nu am putut scapa sub nici un fel.Eu personal va recomand sa NU incercati acest circuit pentru ca o sa fiti dezamagiti de el si va pierdeti timpul .

Link spre comentariu

Nu stiu care este problema cu acest circuit,dar deabia am reusit sa-l folosesc pe post de corector de ton.Am mai patit mai demult la fel cu un circuit corector de ton,parca era A274D,nu mai stiu exact,era un inlocuitor pentru TCA740 si atunci nu am avut ce sa scot din el si l-am aruncat. :sparge:

Link spre comentariu

schema cu tda1524 nu va merge bine niciodata , indiferent de ce artificii veti face si indiferent daca veti folosi componente de cea mai buna calitate...! aruncati modulul la gunoi si faceti un modul cu lm1036n , care va merge mult mai bine...!

Link spre comentariu

Ai dreptate ,mam chinuit degeaba,modulul pe care lam facut cu TDA1524 deabia am reusit sa-l folosesc pe post de corector de ton si asta cu mari batai de cap si mult timp pierdut doarpentru a demonstra ca acest circuit este doar o GLUMA :nebunrau:

Link spre comentariu
Vizitator aditzus

eu folosesc acest circuit in prezent, pt un amplificator stereo cu tda7294. Intradevar are si fasait si brum si detoate. Merge dezamagitor. Nu-l faceti ca merge prost. Am o problema si la reglajul inaltelor cand potentiometrul este reglat peste jumatate.daca vreti un corector bun incercati TA7630P de la Toshiba. Merge foarte bine si nu introduce nici un fel de distosiuni. Pentru preamplificator recomand mai vechiul TDA2320 caruia ii aplicati o recatie negativa. Merge bine si fara distorsiuni.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări