Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

TV SHOV STV-5028

sla

Postări Recomandate

• Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• sla

4

• palcu ion

4

• lnedelea

3

• tv1

1

Top autori în acest subiect

Problema de atunci am rezolvat-o. Aseara am primit telefon ca acum s-a defectat de tot (in timpul functionarii), se pare ca a mirosit ceva ars. Televizorul are aproape 4 ani, probabil ca s-au uscat electroliticii si tensiunea din chopper n-a mai fost buna. La prima "auzire" banuiesc condensatorii sau trafo linii. Maine ma duc acolo sa-l vad. Voiam sa fiu pregatit cu o schema. Pe net n-am gasit nici o schema si nici referire la tipul de sasiu. Doar cateva forumuri turcesti discuta despre acest tip de tv.

Link spre comentariu

Trafo linii este defect - descarcari puternice la potentiometre. Se pare ca este sasiu TV4KFT sau TV4KS ( folosite si la TAURAS, PROVISION si CLATRONIC). Trafo este BSC27-N2255 care are echivalent HR80349. Din schema gasita pentru acest sasiu si din schema trafului (catalog) se vede ca iesirea la potentiometre se face dupa a doua dioda din bobinajul de inalta tensiune, respectiv tensiunea de focalizare poate avea o valoare foarte mare =2/3 din 25kV). S-ar parea ca a fost o descarcare la masa a cablului de focalizare-radiator CI cadre ( cablul atingea tot timpul radiatorul si pare strapuns). S-ar putea ca si tensiunea de alimentare sa fi avut o valoare prea mare si din cauza asta sa fi aparut strapungerea. Deocamdata am luat placa la mine, o sa verific alimentarea si o sa caut un traf de linii. Pe net am vazut ca ar costa 64RON. As ruga pe cei care au mai avut asemenea probleme cu acest tip de trafo linii sa-mi scrie, sa ma lamuresc ce-i cu fiabilitatea acestuia, daca merita sa-l inlocuiesc sau mai bine cumpar alt tv. Evident ca poate sa fie doar o simpla intamplare la exemplarul meu, dar poate fi si un punct slab al trafului.

Link spre comentariu

Este televizorul mamei mele. E la 25km de mine. Eu l-am cumparat si pe acela, asa cum va trebui s-o fac si acum (daca decid sa-l arunc sau nu reusesc sa-l repar). Am luat doar placa la mine, trebuie sa verific sursa si apoi sa caut traf. Cand am postat prima data cautam schema (care acum am gasit-o, sper), acum ma intereseaza daca cineva a mai avut un caz similar.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • 4 ani mai târziu...

Pe traf scrie BSC29-0101L.

Am gasit pe internet si urmatoarele echivalente:

Sasiu TV4KS traf linii:
759551341500
BSC25-4848FD
BSC25-4849FD
BSC27-010101
BSC27-010101-FD
BSC29-0101J
BSC29-0202J
HR80349 
BSC27-N2255
FBT 41341
Grundig refer. 759551341500  
Editat de lnedelea
Link spre comentariu

Am uitat sa precizez faptul ca unele din lista de mai sus le-am gasit, dar sunt scumpe si se aduc numai la comanda de minumum 3 saptamani. Chiar nu stie nimeni unde as gasi mai ieftin si mai repede (chiar si second hand)?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări