sla Postat Februarie 24, 2010 Partajează Postat Februarie 24, 2010 Caut schema televizorului SHOV STV-5028, productie turceasca (ecran 72cm). Nu stiu cu ce integrate este facut, nu l-am deschis inca, este in alta localitate. Link spre comentariu
palcu ion Postat Februarie 24, 2010 Partajează Postat Februarie 24, 2010 de ce iti trebuie tocmai schema? Link spre comentariu
tv1 Postat Februarie 24, 2010 Partajează Postat Februarie 24, 2010 Caut schema televizorului SHOV STV-5028, productie turceasca (ecran 72cm). Nu stiu cu ce integrate este facut, nu l-am deschis inca, este in alta localitate.Pai aici ( acum 4 luni ) ziceai ca l-ai rezolvat.TV SHOV STV-5028: service mode link Link spre comentariu
palcu ion Postat Februarie 24, 2010 Partajează Postat Februarie 24, 2010 probabil doar a intrat si umblat in SM,nu spune si ce a rezolvat,probabil tv e varza si acum suspecteaza ceva piese defecte Link spre comentariu
sla Postat Februarie 25, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 25, 2010 Problema de atunci am rezolvat-o. Aseara am primit telefon ca acum s-a defectat de tot (in timpul functionarii), se pare ca a mirosit ceva ars. Televizorul are aproape 4 ani, probabil ca s-au uscat electroliticii si tensiunea din chopper n-a mai fost buna. La prima "auzire" banuiesc condensatorii sau trafo linii. Maine ma duc acolo sa-l vad. Voiam sa fiu pregatit cu o schema. Pe net n-am gasit nici o schema si nici referire la tipul de sasiu. Doar cateva forumuri turcesti discuta despre acest tip de tv. Link spre comentariu
sla Postat Februarie 27, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 27, 2010 Trafo linii este defect - descarcari puternice la potentiometre. Se pare ca este sasiu TV4KFT sau TV4KS ( folosite si la TAURAS, PROVISION si CLATRONIC). Trafo este BSC27-N2255 care are echivalent HR80349. Din schema gasita pentru acest sasiu si din schema trafului (catalog) se vede ca iesirea la potentiometre se face dupa a doua dioda din bobinajul de inalta tensiune, respectiv tensiunea de focalizare poate avea o valoare foarte mare =2/3 din 25kV). S-ar parea ca a fost o descarcare la masa a cablului de focalizare-radiator CI cadre ( cablul atingea tot timpul radiatorul si pare strapuns). S-ar putea ca si tensiunea de alimentare sa fi avut o valoare prea mare si din cauza asta sa fi aparut strapungerea. Deocamdata am luat placa la mine, o sa verific alimentarea si o sa caut un traf de linii. Pe net am vazut ca ar costa 64RON. As ruga pe cei care au mai avut asemenea probleme cu acest tip de trafo linii sa-mi scrie, sa ma lamuresc ce-i cu fiabilitatea acestuia, daca merita sa-l inlocuiesc sau mai bine cumpar alt tv. Evident ca poate sa fie doar o simpla intamplare la exemplarul meu, dar poate fi si un punct slab al trafului. Link spre comentariu
palcu ion Postat Februarie 27, 2010 Partajează Postat Februarie 27, 2010 ,,,, daca merita sa-l inlocuiesc sau mai bine cumpar alt tv. parca ziceai ca nu e tv-ul tau Link spre comentariu
sla Postat Februarie 27, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 27, 2010 Este televizorul mamei mele. E la 25km de mine. Eu l-am cumparat si pe acela, asa cum va trebui s-o fac si acum (daca decid sa-l arunc sau nu reusesc sa-l repar). Am luat doar placa la mine, trebuie sa verific sursa si apoi sa caut traf. Cand am postat prima data cautam schema (care acum am gasit-o, sper), acum ma intereseaza daca cineva a mai avut un caz similar. Link spre comentariu
Vizitator comfel Postat Martie 20, 2010 Partajează Postat Martie 20, 2010 felicitari cu 5 postari l/ai rezolvat daca tot ai gasit schema posteazo aici pe topic sa o ai si data viitoare ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,.. Link spre comentariu
lnedelea Postat Noiembrie 12, 2014 Partajează Postat Noiembrie 12, 2014 Am intampinat si eu aceasta problema cu descarcari in trafo linii la acest sasiu. Oare unde s-a putea gasi un trafo linii asa de ieftin ca in postarea de mai sus? Link spre comentariu
palcu ion Postat Noiembrie 12, 2014 Partajează Postat Noiembrie 12, 2014 ce scrie pe traf? Link spre comentariu
lnedelea Postat Noiembrie 13, 2014 Partajează Postat Noiembrie 13, 2014 (editat) Pe traf scrie BSC29-0101L. Am gasit pe internet si urmatoarele echivalente: Sasiu TV4KS traf linii: 759551341500 BSC25-4848FD BSC25-4849FD BSC27-010101 BSC27-010101-FD BSC29-0101J BSC29-0202J HR80349 BSC27-N2255 FBT 41341 Grundig refer. 759551341500 Editat Noiembrie 13, 2014 de lnedelea Link spre comentariu
lnedelea Postat Noiembrie 15, 2014 Partajează Postat Noiembrie 15, 2014 Am uitat sa precizez faptul ca unele din lista de mai sus le-am gasit, dar sunt scumpe si se aduc numai la comanda de minumum 3 saptamani. Chiar nu stie nimeni unde as gasi mai ieftin si mai repede (chiar si second hand)? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum