iuli09 Postat Ianuarie 29, 2010 Partajează Postat Ianuarie 29, 2010 cum se realizeaza un PCB prin metoda P&P daca este vorba de o placuta dubla ? cum imprim modelul pe ambele fete ? trebuie gauri de ghidaj sau sunt si alte metode Link spre comentariu
Mikrosha Postat Ianuarie 29, 2010 Partajează Postat Ianuarie 29, 2010 Cauta ca sigur mai e topic despre asta, nu mai stiu pe undeEu cum am facut: Aliniez la lumina becului foile si le prind cu capse. Bag cablaju intre ele, si fac dupa metoda cunoscuta. La placi mici iese senzational de bine. Link spre comentariu
ROBEERT Postat Ianuarie 29, 2010 Partajează Postat Ianuarie 29, 2010 cum se realizeaza un PCB prin metoda P&P daca este vorba de o placuta dubla ? cum imprim modelul pe ambele fete ? trebuie gauri de ghidaj sau sunt si alte metodeNu stiu de ce te chinui sa-l faci dublu placat? Depinde la ce iti trebuie. Il faci simplu, cu toate ca iese mai mare, dar scapi de chin. Parerea mea. Link spre comentariu
iuli09 Postat Februarie 1, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 1, 2010 de obicei asa fac dar de data asta PCB-ul trebuie sa fie de dimensiuni reduse si singura solutie ramane placuta dubla . Link spre comentariu
buzea Postat Februarie 24, 2010 Partajează Postat Februarie 24, 2010 stiu ca mai sunt inca vreo cateva subiecte pe aceasta tema dar eu doresc sa folosesc o imprimanta si hartie foto apoi cu fierul de calcat sa o aplic pe cupru-acu intrebarile sunt: -ce fel de imprimanta sa folosesc(laser toner sau cu ink) -cum sa o scot la impimanta la dimensiunile reale(1:1) -daca schemele cu cablaje le poti scoate direct de pe net si sa fie bune(din cate am inteles trebuie sa te printezi in"oglinda") - daca clorura ferica o pot incalzi la microundeps multumesc anticipat Link spre comentariu
yo9hnf Postat Februarie 24, 2010 Partajează Postat Februarie 24, 2010 1.1 - Sunt MULTE pagini despre treaba cu PCBurile1-Imprimanta LASER2-Am facut eu un topic despre cum sa-ti faci "fete" de aparate. Acolo gasesti un program cu care poti dimensiona SIGUR o imagine la dimensiunile dorite. Trebuie sa selectezi si din imprimanta dimensiunea hartiei - A43-desenele cablajelor pot sa fie si de pe marte atat timp cat sunt in oglinda, sau mai exact, sa fie acceasi imagine cu cea pe care ai vedea-o tu daca ai avea cablajul in mana si l-ai pune in lumina.4. de ce sa te complici ?! O merge....totusi...are fier.....nu cred ca este recomandat. Nu mai bine torni in ea putina apa clocotita? Link spre comentariu
buzea Postat Februarie 24, 2010 Partajează Postat Februarie 24, 2010 multumesc yo9hnf ptr raspunsdar dati-mi sfaturi cum se procedeaza si ce ati incercat voice sa fac ce sa nu facam intelkes ca ma duc frumos la magazinul de electronice cumpar placa dineceea de cupru iau si ninte foi foto ptr laservin frumos acasatrag la imprimanta modeludebitez placa si pun foaia foto pesteapoi iau fieru de calcat si apas........pana cand?dezlipesc foaia pana dau de tush sau ce ramane pe iasi bag in clorura ferica incalzita umpic? am inteles bine? Link spre comentariu
yo9hnf Postat Februarie 24, 2010 Partajează Postat Februarie 24, 2010 1. Mai multe informatii gasesti in topicul de MULTE pagini.2. Ce nivel de cunostinte estimezi ca ai in electronica?3. Ai mai facut vre-un cablaj pana acum ? Un montaj? Link spre comentariu
buzea Postat Februarie 25, 2010 Partajează Postat Februarie 25, 2010 nivelul meu de pregatire in electronica este unul de baza pe care toti ar trebui sa il stie am la activ cateva montaje de la amplificatoare de mica putere sau kituri de amplificatoare puse cap la cap si vandute pana la chesti cum ar fi aplicati cu NE555 sau....2n3055....si pcb nu am mai facut am lucrat pe placute de test si e foarte greu sa te tot uiti sa vezi care pini unde merg si sa faci conexiunile poti da gres daca nu esti atent Link spre comentariu
djlove Postat Februarie 25, 2010 Partajează Postat Februarie 25, 2010 Pentru ambi useri care au pus intrebari aici: gasiti absolut tot ceea ce aveti nevoie pentru a va raspunde la intrebari aici: viewtopic.php?f=14&t=97Tot acolo sunt dezbatute multe metode prin care poti realiza un cablaj. Pentru un incepator este extrem de util acel topic. Citeste cu atentie toate cele aproximativ 80 de pagini si o sa inveti multe lucruri despre realizarea PCB-urilorSpor. Link spre comentariu
Rabulea Sergiu Postat Februarie 26, 2010 Partajează Postat Februarie 26, 2010 IdDzBD4sysg Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum