Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

senzori detectare directie de mers

Vizitator gorady

Postări Recomandate

Vizitator gorady

salutare tuturorStiu ca exista niste senzori care sesizezaza directia de mers sau directia de deplasare.Ma intereseaza mai multe documentatii despre ei,dar si daca exista importatori de asa ceva in romania.Sunt incepator ,asa ca sa imi scuzati eventualele stangacii .cu stima

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• q_acdc

4

• srdjan

3

• cristiansen

1

• gica70

1

Top autori în acest subiect

salutare tuturorStiu ca exista niste senzori care sesizezaza directia de mers sau directia de deplasare.Ma intereseaza mai multe documentatii despre ei,dar si daca exista importatori de asa ceva in romania.Sunt incepator ,asa ca sa imi scuzati eventualele stangacii .cu stima

Asa cum am recomandat si altora arhiva revistei Tehnium e la dispozitia tuturor. Cautati "numaratoare".
Link spre comentariu
Vizitator gorady

daca s a mai discutat pe forum despre acest subiect ....o sa caut mai amanuntit.Am gasit o pagina de internet cu o arhiva a celebrelor reviste ............insa sute seci ,chiar sute de numere...........iar prin cautare nu imi gaseste nimic.Va multumesc pentru ajutor

Link spre comentariu

Exista senzori perdea la sistemele de alarma care stie directia de intrare si iesire si totodata se pot seta ca la o anumita directie sa poti se revi inapoi in 10 secunde fara a declansa alarma.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

...Stiu ca exista niste senzori care sesizezaza directia de mers sau directia de deplasare...

Daca miscarea ta are doi senzori de capat de cursa si este completa - adica incepe si se termina intotdeauna la un capat al cursei - si unul de miscare atunci automatul va avea informatii suficiente pentru sesizarea sensului de deplasare. Spre exemplu s-ar mai putea adauga un sesizor intermediar cum ar fi un senzor magnetic, sau unul optic, sau chiar si un simplu palpator cu microcontact. Un alt senzor de miscare ar putea fi un releu de curent, care "stie" cand este cuplat motorul. Daca notam cu A si B, starile (stabile) ale automatului la capetele de cursa, si cu C starea intermediara (sesizorul de miscare) atunci prin logica programata a automatului el va sti intotdeauna sensul de miscare functie de secventa derulata - care poate fi A-C-B sau B-C-A. Daca informatia de sens este utila determinarii automatului, atunci ea va actiona sau nu un actuator. Eu personal nu am auzit de sesizoare de sens universale. Probabil ca unele strict specializate exista pentru aplicatii particulare.
Link spre comentariu

mersul cui? unii ti-au raspuns cum functioneaza mouse-ul cu bila de exemplu... iar altii sensul de intrare pe usa/fereastra/etc.totusi sensul nu e totuna cu directia; fii mai explicit ce vrei sa faci.

Link spre comentariu

mersul cui? unii ti-au raspuns cum functioneaza mouse-ul cu bila de exemplu... iar altii sensul de intrare pe usa/fereastra/etc.totusi sensul nu e totuna cu directia; fii mai explicit ce vrei sa faci.

Stimate coleg. Nu cred ca mesajul meu este un motiv de polemica. In el am precizat destul de clar ce si cum. Probabil ca datoria de a preciza mult mai clar este a celui care a initiat topicul. In ceea ce priveste bila mouse-ului, probabil ca la o analiza mai atenta vei constata ca acolo sunt tot sesizoare de sens, dar transferate intr-un sistem de coordonate, astfel incat sa precizeze pozitia obiectului intr-un plan. Mie personal mi s-a parut ca gorady a vrut sa stie mai degraba cum se poate sesiza daca "intri sau iesi pe usa sau fereastra" Asa mi s-a parut - asa am raspuns. Deci lasa-l pe el sa aleaga. Fie ca esti multumit de raspuns fie ca nu, eu nu voi alimenta in continuare o asemenea polemica.
Link spre comentariu

nu a fost deloc polemica, l-am invitat sa dea detalii intrucat el cerea aflarea directiei si a precizat cuvantul "mers" ceea ce ma ducea cu gandul la ceva bazat pe inertie. departe de mine vointa de polemicacu stima pentru pricepere si varsta!

Link spre comentariu
Vizitator gorady

:sorry Daca nu ai citat, atunci am crezut ca observatia este la adresa postului meu. Scuze!

Buna ziua.Imi cer scuze de intarzaiere ........Pe mine ma intereseaza sa imi detecteze : intra sau iese ....atat nimic mai mult ....am vazut ceva prin state ......dar de asta intrebam .....sorry daca am creat controverse ..
Link spre comentariu

nu e vorba de nici o controversa... vroiam sa ma asigur ca primesti raspuns la ce doresti sa faci intrucat se putea interpreta cerinta si asa cum am facut-o eu chiar daca suspectam ca nu e vorba de asa ceva.

Link spre comentariu

:sorry Daca nu ai citat, atunci am crezut ca observatia este la adresa postului meu. Scuze!

Buna ziua.Imi cer scuze de intarzaiere ........Pe mine ma intereseaza sa imi detecteze : intra sau iese ....atat nimic mai mult ....am vazut ceva prin state ......dar de asta intrebam .....sorry daca am creat controverse ..
De cele mai multe ori automatizarile au o tasta(programator.cheie) pt a elimina un senzor.(daca te referi la usi glisante automate)
Link spre comentariu

@ gorady: Parerea mea personala este ca ar trebui sa detaliezi cazul practic pe care vrei sa-l abordezi, apoi in functie de aplicatie, se va gasi un user experimentat care sa te indrume.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări