Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

cablu utp

webmaester

Postări Recomandate

• Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• junior

1

• webmaester

1

• GeoMar

1

• Den

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Normal ca "duce" .Ceea ce te intereseaza sunt de fapt pierderile care apar datorita rezistentei interne , adica cu cat lungimea cablului este mai mare cu atat pierderile sunt mai mari si trebuie luate in calcul .Daca lungimea cablului UTP este sub 5m si curentul ce il strabate este in jur de 500mA atunci aceste pierderi pot fi neglijate .

Aici gasesti si un calculator pentru asa ceva .

http://www.wireless.org.au/~jhecker/poe/

Link spre comentariu

Daca tot este deschis acest topic, ca sa nu mai deschid unul, intreb si eu aici.Problema este urmatoarea: Am un amplif [de vreo 5-10W] montat intr-o camera si boxa [eventual si potentiometru de volum] montate in alta camera.As dori sa folosesc un cablu UTP cu lungimea de circa 9-10m pentru a "trimite" pe el, conexiunea intre un amplificator -> boxa si daca as putea sa comand de unde este boxa, dintr-un potentiometru, volumul amplificatorului.Probleme cred ca ar fi cu volumul, ca nu este cablu ecranat si ar introduce brum. daca as folosi o schema de reglaj al volumului, folosind o tensiune reglabila din potentiometru, teoretic cred ca se poate.

Link spre comentariu

Cand cumparati cablu UTP, luati la dvs. un magnet, multe marci de cablu UTP ieftin(Intex, IPTime) au cei 8 conductori din fier cuprat, nu din cupru.Pentru telealimentarea unui switch prin cablu FTP se utilizeaza o mica sursa in comutatie, bazata in general pe LM2576, si care poarta numele de "POE"(Power over Ethernet).Este practic singuar solutie utilizabila pentru acest scop, izolatia cablului UTP rezista abia la 60 V, si caderea de tensiune datorita sectiunii reduse a conductorilor, importanta.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări