gcom61 Postat Februarie 23, 2010 Partajează Postat Februarie 23, 2010 Va salutAm procurat un modul cu tiristori MT431-63-12 LHO,pt.un variator curent alternativ de putere mare :40A/230V .Problema este ca nu gasesc o schema de alimentare simetrica a celor 2 porti ale tiristorilor.Din tot ce am gasit (scheme -mai mult de principiu)nu am reusit sa reglez curentul din primarul unui trafo 220V/60V 120A.Am gasit 1 schema cu transformator de excitatie,dar din pacate nu am tranzistori Tuj.Daca cineva detine o schema functionala(verificata) pt actionarea modulelor cu tiristori rog sa posteze Multumesc Link spre comentariu
nascadorel Postat Februarie 24, 2010 Partajează Postat Februarie 24, 2010 http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet- ... AA145.html Orienteaza-te de aici este o aplicatie cu un trenulet pe care o poti adapta in sensul ca reglarea rampei sa o faci manual nu de tahogenerator. Personal am lucrat ani de zile cu acest integrat si merge foarte bine il gasesti in magazine este fiabil si nu ai nevoie de multe componente externe. Problema nu este chiar asa de simpla cu comanda tiristorilor ei trebuiec comandati in faza (adica sincronizat) si la un unghi (rampa) care se regleaza prin variatia tensiuni de comanda de la 0 la 8 Vcc din pinul 8. Mai exista o problema acest tip de reglj al tensiuni strica sinusoida care va arata doar ca niste frinturi de sinusoida mai mari sau mai mici in functie de rampa. Daca nu te intereseaza sinusoida poti incepe constructia care va functiona foarte bine si nu conteaza la ce puteri vrei sa-o folosesti. Link spre comentariu
nascadorel Postat Februarie 24, 2010 Partajează Postat Februarie 24, 2010 Iata si modificarea Link spre comentariu
gcom61 Postat Februarie 24, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 24, 2010 Modulul provine de la o actionare a unui motor asincron de 15kw cu convertizor,iar trei module din acestea erau pe post de contactor(cate 1 pe fiecare faza)practic solid state relay.Daca a functionat in curent sinusoidal cu fregventa variabila nu vad de ce n-ar functiona pe primarul unu traf.Referitor la schema cu UAA145 vad ca sunt folosite 2 trafo ~identice care ataca portile tiristorilor.Nu ar fi mai simplu folosirea unui singur transformator cu 2 infasurari identice in secundar si bine izolate intre ele? Ce schema s-ar putea folosi in acest caz? Link spre comentariu
nascadorel Postat Februarie 27, 2010 Partajează Postat Februarie 27, 2010 Nu este nici o problema, va functiona pe traf dar depinde ce vrei sa alimentezi dupa traf. Nu cred ca vei putea sa folosesti doar un traf de implsuri deoarece sint doua comenzi distincte si nu sint concomitent, ba chiar sint in antifaza asa ca nu vad cum ai putea folosi doar un traf de impulsuri. Despre modulul tau cu tiristori eu cred mai degraba ca este de la un "starter" nu convertizor. Bafta Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum