Vizitator adrianciuca Postat Februarie 23, 2010 Partajează Postat Februarie 23, 2010 salut as dori o schema pentru a putea monta un aparat de masura pe masina ca voltmetru multumesc Link spre comentariu
yo9hnf Postat Februarie 23, 2010 Partajează Postat Februarie 23, 2010 Pai ce schema doresti?Stii cum se conecteaza in circuit un voltmetru? Aia-i schema. Link spre comentariu
Vizitator adrianciuca Postat Februarie 23, 2010 Partajează Postat Februarie 23, 2010 stiu cum se conecteaza l-am si conectat, am facut o sursa stabilizata cu un LM 317 dar atunci cand alimentez voltmetrul de la masina si il mai pun sa si masoare tensiunea de pe baterie se blocheaza asa ca vreau o schema de izolare galvanica Link spre comentariu
yo9hnf Postat Februarie 23, 2010 Partajează Postat Februarie 23, 2010 Banuiesc ca voltmetrul(multimetrul) este cu display LCD.Asta inseamna un consum foarte mic.Cel mai simplu este cu alimentarea lui dintr-o baterie separata. Link spre comentariu
Vizitator adrianciuca Postat Februarie 23, 2010 Partajează Postat Februarie 23, 2010 da un multimetru digital asa ese montat momentan dar bateria nu tine mai mult de o luna mai ales ca acum este frig afaraasa ca de asta as vrea sa il pun pe bateria masinii am montat multimetrul pe spatele oglinzii retrovizoare asa ca nu pot sa il opresc si el merge incontinuu asa ca se duce repede bateriaasa ca imi trebuie ceva prin care sa izolez alimentarea de bornele multimetrului Link spre comentariu
gica70 Postat Martie 12, 2010 Partajează Postat Martie 12, 2010 da un multimetru digital asa ese montat momentan dar bateria nu tine mai mult de o luna mai ales ca acum este frig afaraasa ca de asta as vrea sa il pun pe bateria masinii am montat multimetrul pe spatele oglinzii retrovizoare asa ca nu pot sa il opresc si el merge incontinuu asa ca se duce repede bateriaasa ca imi trebuie ceva prin care sa izolez alimentarea de bornele multimetruluiVa trebuie un convertor cc-cc cu separare prin trafo. Sunt multe scheme pe net; cautati convertor tensiune cc-ca cu transformator ca acela pt. alim. unui tub fluorescent (neon) de putere mica iar pe partea secundara a trafului bobinati o infasurare corespunzatoare pt. cca 6-7V c.a. cu conductor subtire (cred ca fi=0,2 e buna). Nr. de spire se afla prin regula de 3 simpla; cealalta infasurare pt. tub se elimina. Acea tensiune se redreseaza si filtreaza. Succes. Link spre comentariu
florincccc Postat Martie 12, 2010 Partajează Postat Martie 12, 2010 O alta varianta ar fi cu MC34063. http://www.st.com/stonline/books/pdf/docs/5257.pdf Pagina 16, Figura 24 Rezistentele de pe acolo se calculeaza simplu, scrie prin datasheet ce si cum. In ceea ce priveste traful nu pot sa dau o solutie exacta dar avand in vedere puterea foarte mica necesara e destul de usor de gasit un miez mic de ferita si experimentat cu diferite numere de spire sau sapat netul mai adanc pana da o reteta mai exacta. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum