Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

separare galvanica

Vizitator adrianciuca

Postări Recomandate

• Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• yo9hnf

2

• florincccc

1

• gica70

1

Top autori în acest subiect

Vizitator adrianciuca

stiu cum se conecteaza l-am si conectat, am facut o sursa stabilizata cu un LM 317 dar atunci cand alimentez voltmetrul de la masina si il mai pun sa si masoare tensiunea de pe baterie se blocheaza asa ca vreau o schema de izolare galvanica

Link spre comentariu
Vizitator adrianciuca

da un multimetru digital asa ese montat momentan dar bateria nu tine mai mult de o luna mai ales ca acum este frig afaraasa ca de asta as vrea sa il pun pe bateria masinii am montat multimetrul pe spatele oglinzii retrovizoare asa ca nu pot sa il opresc si el merge incontinuu asa ca se duce repede bateriaasa ca imi trebuie ceva prin care sa izolez alimentarea de bornele multimetrului

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

da un multimetru digital asa ese montat momentan dar bateria nu tine mai mult de o luna mai ales ca acum este frig afaraasa ca de asta as vrea sa il pun pe bateria masinii am montat multimetrul pe spatele oglinzii retrovizoare asa ca nu pot sa il opresc si el merge incontinuu asa ca se duce repede bateriaasa ca imi trebuie ceva prin care sa izolez alimentarea de bornele multimetrului

Va trebuie un convertor cc-cc cu separare prin trafo. Sunt multe scheme pe net; cautati convertor tensiune cc-ca cu transformator ca acela pt. alim. unui tub fluorescent (neon) de putere mica iar pe partea secundara a trafului bobinati o infasurare corespunzatoare pt. cca 6-7V c.a. cu conductor subtire (cred ca fi=0,2 e buna). Nr. de spire se afla prin regula de 3 simpla; cealalta infasurare pt. tub se elimina. Acea tensiune se redreseaza si filtreaza. Succes.
Link spre comentariu

O alta varianta ar fi cu MC34063.

http://www.st.com/stonline/books/pdf/docs/5257.pdf

Pagina 16, Figura 24

Rezistentele de pe acolo se calculeaza simplu, scrie prin datasheet ce si cum.

In ceea ce priveste traful nu pot sa dau o solutie exacta dar avand in vedere puterea foarte mica necesara e destul de usor de gasit un miez mic de ferita si experimentat cu diferite numere de spire sau sapat netul mai adanc pana da o reteta mai exacta.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări