klayus Postat Septembrie 2, 2014 Partajează Postat Septembrie 2, 2014 incerc eu sa fac un montaj cu schema asta si postez aici rezultatele... pare usor de realizat Link spre comentariu
kinderu56 Postat Noiembrie 25, 2014 Partajează Postat Noiembrie 25, 2014 si schema la modulul chinezesc ceai care au modulul pot sa verifice poate mia scapat mie cava lista piese scuze lista piese.txt Link spre comentariu
Dxxx Postat Noiembrie 25, 2014 Partajează Postat Noiembrie 25, 2014 (editat) Kinderu Bun, si care e problema cu modulul chinezesc? Ce vad eu ca nefiind corect este ca se combina pe intrarea FB (feed-back, defapt intrarea comparatorului) 2 bucle si cea de reglaj tensiune si cea de limitare curent. Pentru aplicatii led merita sa excluzi cu totul (fizic, prin dezlipire) componentele SW1 si R2, ca sa ramana un GCC normal In plus problema mare a schemei este Rcs care este doar o bucla pe cablaj. Valoarea prea mica a rezistentei respective poate fi tentanta in ideea de a nu risipi energie si a nu incalzi inutil, insa tensiunea la bornele ei este mult prea mica, comparabila cu off-seturile, plus ca stabilitatea termica a unei astfel de solutii imi creaza mari dubii. Daca inlocuiesti acea rezistenta cu un 0,1Ohmi normal (+/- recalibrat R3) vei obtine rezultate mult mai bune. Editat Noiembrie 25, 2014 de Dxxx Link spre comentariu
kinderu56 Postat Noiembrie 26, 2014 Partajează Postat Noiembrie 26, 2014 (editat) chestia este cel de fabrica merge de 2 ani pe un led de 2,5A de rupe si vroiam sa mai fac cateva pentru diferite aplicati cu leduri am facut rost de la cineva de cel putin 10 module de reglaj tensiune cu lm 2596 si lm 2576 si vreau sa le fac sa pot regla si tensiune si curentul iar RCS il am pe o placa e baza de leptop de 0,010 Ohmi si daca nu mai gasesc daste pun 3 in paralel de 0,1Ohmi a si pentru incarcat acumulatori ce ma interesa cel mai mult daca cel copiat de mine va functiona ca cel facut de chinez in proportie de 95% exceptand chestia cu RCS Editat Noiembrie 26, 2014 de kinderu56 Link spre comentariu
Dxxx Postat Noiembrie 27, 2014 Partajează Postat Noiembrie 27, 2014 Evident ca montajele functioneaza, chiar si asa facute... Problema este ca vrei ca curentul debitat sa mentina valoarea cat mai bine, de aia iti spuneam punctele slabe, crede-ma ca m-am muncit destul... asa sunt facute driverele mele. 0,01 Ohm este prea mic iar ajungi la acelas ordin cu offsetul. 3 bucati de 0,1 Ohm este deja mai bine insa pentru curenti foarte mari. Incearca una sau doua maxim. Cu componentele pe care le pun chinezii nu recomand peste 1, maxim 1,5A. Daca le modezi si le pui radiator atunci este altceva. Nu zic ca direct nu merg insa nu uita ca referinta de tensiune este interna si nu vrei jonctiunile la peste 100 grade, ce sa mai vorbim de speranta de viata. Apropo de radiator vezi ca au randamentul relativ mic 80% si sub, deci produc ceva caldura. Evident ca fata de un GCC activ serial la aceeasi pierdere energetica asigura stabilizare mult mai buna. Exista variante similare functional cu randamente peste 90%, alta viata... Pentru incarcator de acumulator inteleg ... cum zici tu "sa pot regla si tensiune si curentul" insa 2 bucle pe aceeasi intrare nu e prea bine. Pentru LEDuri insa iti trebuie doar GCC deci desfiinteaza bucla de tensiune, cum am zis, doar iti mareste erorile. Link spre comentariu
kinderu56 Postat Noiembrie 27, 2014 Partajează Postat Noiembrie 27, 2014 (editat) pai si ai vro schema care sa fie ok si sa fie cu lm 2576 si ar mai fi astea doua de pe un site rusesc Editat Noiembrie 27, 2014 de kinderu56 Link spre comentariu
kinderu56 Postat Noiembrie 27, 2014 Partajează Postat Noiembrie 27, 2014 si inca 2 variante Poormans_Buck_schematic-rev2a.pdf Link spre comentariu
Dxxx Postat Noiembrie 27, 2014 Partajează Postat Noiembrie 27, 2014 (editat) Pai ti-am spus clar, schema aia daca elimini fizic bucla de reglaj tensiune adica SW1 si R2 devine GCC corect, iar rezistenta serie de sesizare mareste-o cum am zis. Pentru curenti peste 1A recomand modare cu radiator si supradimensionare Schotky. La schemele rusesti cele 2 bucle sunt din nou prezente, si aparent sunt imbunatatite prin sumatorul cu diode care le separa ca sa nu interfereze.... Dar ce te faci ca inseriezi pe tensiunile de comanda pe care le vrei nedistorsionate o jonctiune ceea ce nu e bine, dar in plus vine si variatia termica a acestei caderi pe jonctiune, ceea ce pune capac. Ce trebuie sa intelegi este ca montajul chinezesc incearca sa faca toate cu componente putine si face dar nu prea bine, insa renuntand la ce nu trebuie pentru LEDuri ajungi la un montaj chiar bun. Si acum referitor si la ultima schema care a venit in timp ce scriam, la fel ce iti trebuie Vadj daca tu alimentezi LEDuri unde nu vrei decat control pe Intensitate nu pe tensiune. Editat Noiembrie 27, 2014 de Dxxx Link spre comentariu
kinderu56 Postat Noiembrie 27, 2014 Partajează Postat Noiembrie 27, 2014 atunci cea mai ok este asta tot de pe saitul rusesc pai cea cu lm393 nu are control de tensiune doar de intensitate Link spre comentariu
Dxxx Postat Noiembrie 27, 2014 Partajează Postat Noiembrie 27, 2014 (editat) Da, asa da - pentru leduri. Atentie insa alimentarea este la +40V si GND nu la +40 si -40, in plus asta e tensiunea maxima si ar fi bine sa stai binisor sub ea. Si de la intrarea inversoare a operationalului la masa astia nu pun o rezistenta? cum amplifica ca asa e repetor???? pune tu un 10K la masa si redu R1 daca vrei peste 200mA. Daca ma mai uit cine stie ce mai gasesc... Editat Noiembrie 27, 2014 de Dxxx Link spre comentariu
kinderu56 Postat Noiembrie 27, 2014 Partajează Postat Noiembrie 27, 2014 (editat) osa atasez o rezistenta de de 10k intre pinu 2 si masa si reduc R1 la O,020 OHMI si cea cu lm393 cum ti se pare ? referitor la tensiunea de 40v cred ca se refera la cat suporta lm 2576 si lm 358 Editat Noiembrie 27, 2014 de kinderu56 Link spre comentariu
Dxxx Postat Noiembrie 28, 2014 Partajează Postat Noiembrie 28, 2014 (editat) Pai 358 face poc la 40V, deci tot montajul trebuie limitat din cauza asta la 32V daca stiu eu bine. Pentru 2576 R1 sub 50mOhmi nu are sens... deci ce spui tu e prea mic si vei avea precizie redusa. La 1A nu pierzi dect 50mW si oricum nu recomand mai mult de 1,5A. Fara sa fie reclama uite cum arata un GCC facut de mine (vezi la punctul 1). http://www.elforum.info/topic/88996-led-drivere-led-led-stripe-uri-solutii-complete/ Remarci radiatoarele. In plus schema mea are un amplificator de instrumentatie care permite sesizarea curentului in mod flotant, asa ca masa e comuna intrare/iesire. Defapt cred ca am folosit exact aceleasi componente, insa precizia e maxima. Editat Noiembrie 28, 2014 de Dxxx Link spre comentariu
kinderu56 Postat Noiembrie 28, 2014 Partajează Postat Noiembrie 28, 2014 da ok radiatoare le pun si eu , si osa pun R1 de 0,1 si cea cu lm393 cum ti se pare ? Link spre comentariu
Dxxx Postat Noiembrie 28, 2014 Partajează Postat Noiembrie 28, 2014 Vezi cu izolarea radiatorului... De 3 ori m-ai intrebat de cea cu 393, adica comparator - este cea cu o pereche de complementare si mosfet final? Daca urmaresti blocurile functionale dintr-un circuit dedicat, chiar si 2576 vei vedea blocuri de genul sursa de tensiune de referinta compensata, PWM, poate si mosfeturi complementare... deci nici o sansa ca un montaj simplu cu 393 sa ajunga la performantele a ceva dedicat - in nici un caz. Chestia ca montajul simplu si modest cu 393 este defapt ca ai un pcb cu multe componente si nu se ridica la performanta unui monolitic (dar dedicat) la care pui doar 2-3 rezistente si condensatori, un Schotky si o bobina. Deci mai bine, mai simplu probabil si mai ieftin cu integrat dc-dc buck sau boost - clar. Link spre comentariu
kinderu56 Postat Noiembrie 28, 2014 Partajează Postat Noiembrie 28, 2014 ok sarumana Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum