Vizitator pcmarius Postat Martie 15, 2010 Partajează Postat Martie 15, 2010 Pana la urma am sa merg pe LM 3404 , pe schema originala. http://www.national.com/pf/LM/LM3404.html#Overview Doar ca dioda nu o gasesc sub acel nume, si rezistenta 0.22ohmi pt 1A trebuie inlocuita cu una mai mare cred, pt a avea 700mA .....trebuie calculat Link spre comentariu
bogdan_ Postat Martie 15, 2010 Partajează Postat Martie 15, 2010 In fine...... Ciudat este ca pe sursa scrie 4,5A si daca masor cu aparatul este 6A. Pt sursa de tensiune am pus un semireglabil de 3k si o rez 240ohmi 5w .Iar SCC are R de 1.8 ohmi pe 3w si scoate real 602 mA.Si mai exact cum ai masurat curentul dat de sursa?SI de ce ai pus o rezistenta de 5W cand pe ea se disipa mai putin de 7mW ?Faptul ca iti da 602 in loc de 694 e cat de cat ok... desi daca rezistenta are tolernta de 5% nu prea se incadreaza si inseamna ca ceva nu e tocmai bine.Eu cand te-am rugat sa desenezi schema cu ce ai facut nu ma refeream ca vreau sa imi dai o schema tipica de sursa de alimentare cu LM317 pe care o gasesti peste tot. Eu vroiam sa imi desenezi exact cum ai conectat tu tot pe acolo:sursa de alimentare, led-uri, si tot ce tine de circuitele dintre ele. Cum vin alea 2 surse tot nu inteleg.... In fine, inteleg ca ai ramas pe LM3404.... mi se pare ca te scarpini cu mana dreapta la urechea stanga dupa ce ai inconjurat inca o data capul....Dar nu pot de cat sa iti urez succes!Si vezi ca de la sura tot nu ai dat specificatiile bine. Eu nu vad pe nicaieri ca s-ar regla in limitele in care zici tu....P.S. Eu consider in continuare ca radiatorul este mult prea mic. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Martie 17, 2010 Partajează Postat Martie 17, 2010 Pagina cu caracteristicile sursei,se refera la S 100 series,la sursele din seria S100 si nu la una anume.Oricum ,ledurile se alimenteaza cu CURENT CONSTANT,nu cu tensiune constanta,deoarece datorita variatiei ,invers proportionala a R in functie de temperatura,la o tensiune stabilizata ,curentul poate avea valori diferite.Popular spus,ledul la o tensiune constanta,se incalzeste si consuma din in ce mai mult curent,pana se arse.Si nici nu merge cum trebuie(cat merge).S-100-** sant surse de tensiune.Rsens se poate calcula dupa urmatoarea formula:Iled=0,200/Rsens. P.S. Eu consider in continuare ca radiatorul este mult prea mic.Este. Link spre comentariu
raveru Postat Martie 25, 2010 Partajează Postat Martie 25, 2010 daca te intereseaza ati pot trimite o sursa in comutatie de la 220 la 3,3v ca sa alimentezi ledurile si cred ca 3A ati ajungn su am pus o groaza de leduri pe ea si merge fara probleme Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Martie 25, 2010 Partajează Postat Martie 25, 2010 daca te intereseaza ati pot trimite o sursa in comutatie de la 220 la 3,3v ca sa alimentezi ledurile si cred ca 3A ati ajungn su am pus o groaza de leduri pe ea si merge fara problemeCe leduri/ce tip de sursa? Link spre comentariu
bogdan_ Postat Martie 25, 2010 Partajează Postat Martie 25, 2010 Aceeasi problema, unii nu inteleg ca led-urile se alimenteaza de la curent constant, nu tensiune constanta... Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Martie 26, 2010 Partajează Postat Martie 26, 2010 Aceeasi problema, unii nu inteleg ca led-urile se alimenteaza de la curent constant, nu tensiune constanta...Ledurile sub 0.3W nu se incalzesc semnificativ,de acolo confuzia...si exista un curent de opinie, cum ca chestia cu curentul constant e o prostie,complicatie.Pana la o putere,merge si cu tensiune constanta,dupa numai cu curent constant. Link spre comentariu
Dr.L Postat Martie 26, 2010 Partajează Postat Martie 26, 2010 Pune un led de 5mm alb,fara rezistenta,la tensiunea de catalog (3,4v de ex) si sa vedem cat tine (dupa un timp nici nu va mai lumina cat unu nou) Link spre comentariu
addysoftware Postat Iulie 3, 2010 Partajează Postat Iulie 3, 2010 Uite colea schema foarte ieftina, curent constant, pentru 2-3-4 led-uri de 3W in serie, cu integrat gasibil la 1 euro. Link spre comentariu
bogdan_ Postat Iulie 3, 2010 Partajează Postat Iulie 3, 2010 Degeaba te costa integratu 1 euro daca mai pui inca n piese pe langa si mai trebuie sa mai si bobinezi un transformator. La timpul necesar si cost mai bine cumperi un trnasformator cu iesire in curent constant cu led direct. Link spre comentariu
addysoftware Postat Iulie 3, 2010 Partajează Postat Iulie 3, 2010 Trafo poate fi luat dintr-un bec eco chinezesc (E13 de obicei, e mai micut dar merge ok pana la vreo 5W deci 1 LED de 1.5A sau 2 de 700mA), se rebobineaza, folosind chiar sarma existenta, e mai mult decat suficienta. Secundarul se pune in 8. Mare lucru. Ne-am lenevit de tot... Mai bine cumparam un chinezism care tot costa minim 30 de lei (presupun), se strica peste 6 luni, decat sa facem "cu mana proprie" ceva care sa tina 20 de ani...si tot atat costa. Tot montajul ala nu costa decat 3-4 euro, atat. Si-l poti face in "productie de serie", pentru toate becurile din casa cu exceptia sufrageriei, si in felul asta timpul petrecut cu achizitia componentelor si cu celelalte chestiuni se imparte la numarul de "produse finite". Link spre comentariu
bogdan_ Postat Iulie 3, 2010 Partajează Postat Iulie 3, 2010 pai si ce faci, faci 10 surse sau cate ii trebuie celui care a inceput topicul pentru ca nu poti folosi integraul ala decat cu doua leduri o data?Nu zic ca nu e buna metoda, desi solutia cu luatul transfomatoarelor de la CFL nu mi se pare buna. Daca nu am? Iar sa cumperi sarma si miez te duce mult si greu de gasit. Nu zic, integratul ala e bun, si e ok ca aplicatie diy pentru un singur exemplar. Oricum, topicul asta cred ca s-a cam dus, nu prea s-a mai raspuns pe la el. Link spre comentariu
addysoftware Postat Iulie 3, 2010 Partajează Postat Iulie 3, 2010 E adevarat ca pentru initiatorul topicului probabil nu mai e de actualitate, dar pun pariu ca mai sunt destui interesati pe-aci care ar vrea sa construiasca asa ceva si vor aprecia o schema care zic eu nu e chiar grea. Toate componentele, inclusiv miez de traf (la vreo 40 de centi cu carcasa cu tot) se pot lua de la comet si iese convenabil. Iar sarma...e aproape imposibil sa nu gaseasca cineva sarma de 0.2mm pe undeva. E vorba doar de vreo 5-6 metri la urma urmei.Pentru trebusoara cu acvariul, si faptul ca ii trebuie probabil pentru 20 de led-uri, nici o problema. E vorba de aceeasi schema, si de scalarea acesteia. In loc de TNY266, un TOP de 75W, un traf E30/11, sarma mai groasa in primar, sau pusa in 2, dioda redresoare ptr tensiune mai mare (nu schottky, ci HER305 de exemplu), etc. Eu am facut aceasta schema pentru ce mi-a trebuit mie - iluminat. Daca cineva e interesat, ii voi da toate detaliile necesare pentru a o modifica sa functioneze la ce ii va trebui, no problemo. Link spre comentariu
Dr.L Postat Iulie 3, 2010 Partajează Postat Iulie 3, 2010 Mie-mi place schema,numai buna pt un bec cu cateva sute de leduri normale Dar...cand desenezi pune si puncte unde se unesc traseele,sau le-ai pus si la operationalul care se ocupa de tensiune? Link spre comentariu
addysoftware Postat Iulie 3, 2010 Partajează Postat Iulie 3, 2010 Schema e facuta in expresspcb, si asa face punctele respectivul program: prea mici. Atasez aici originalul, dar va trebuie programul expresspcb downloadat.Operationalul de sus (care e de fapt comparator, si e a doua jumatate din LM393) e auxiliar. E pus acolo deoarece un experimentator se "joaca", si daca decuplezi LED-urile de la iesire, voit sau din greseala... bang. (TNY-ul). De asemenea, asigura si un soft-start de cca 0.3 secunde. Nu c-ar fi necesar, dar.. poate ca e mai placut Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum