Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

miez magnetic contactor zgomotos

valer650

Postări Recomandate

• Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• valer650

7

• electriclicdoll

2

• q_acdc

1

• amisdaniel

1

Uite.Este o greseala pe care multi oameni o fac.La capatul miezulilor sunt doua limbi de culoarea cuprului sau de culoarea miezului.Alea daca stau paralel si sunt atrase de catre bobina fac foarte urat.Alea trebuie despartite.Asa ca fa bine,deschide contactorul si verifica :da !

Cateva intrebari in plus,apropo:

-La cati volti este contactorul?

-Din ce an este?

-Cate contacte are?

-Ai putea sa faci o poza care sa o pui pe un attachament,aici pe forum,pe pagina?

Cuplacere! ...Si multumesc daca vei raspunde la intrebari!

Cu stima,

SC.RECLAMA!!!.SRL

Te rog sa nu mai faci reclama decat la sectiunea Publicitate gratuita. yo9hnf

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
  • 4 săptămâni mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator dorinspeedy

eu cred ca trebuie sa iei miezurile si sa le suprapui, te uiti in lumina si ar trebui sa ai un mic spatiu in mijloc cam 0,5mm, asa sunt sigur ca nu mai face zgomot, poti sa testezi si ne comunici rezultatul.

Link spre comentariu

Am patit si eu asa cu un contactor trifazat de 200 A. Problema la al meu era ca pastilele de argint nu mai faceau contact asa bine. Rezultatul era ca suprafata de contact a pastilelor se perla si facea si zgomotul de care povesteati. Solutia acuma! Am incercat sa curat cu un smirghel fin pastilele. Si zgomotul disparea! Cel putin temporar! Dar na, la cat a mers saracu contactorul ala la mine si cat o mai fi mers la persoana de la care l-am cumparat, cred ca i-a ajuns si lui! Daca as fi in locul dumneavoastra eu as incerca sa fac la fel. Eu stiu, poate la dumneavoastra tine mai mult. Daca nu, cred ca o sa trebuiasca sa luati alt contactor! Stiu ca e usor de zis ca is al naibii de scumpi, da cateodata n-ai ce face!

Link spre comentariu

Cred ca zgomotul se manifesta din cauza ca miezul nu se inchide perfect(miezul mobil nu culiseaza perfect pentru a inchide campul magnetic).Poate ati intilnit si voi transformatoare care faceau un zgomot tot din cauza miezului daca nu era stransa bine.Daca e adevarat ce zice TESSLA, trebuie incercat fara ''sarcina'' pe contacti,iar pe lamelele pentru automentinere (daca e cazul) pus un strap,desi n-as credea sa fie problema la contacti(parerea mea)...mult succes

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 2 luni mai târziu...

multumesc pt.oferta ,vreau doar sa aflu cauza.

In cazul ca te-ar mai putea interesa. O cauza posibila ar fi - arcuri prea tari montate la sistemul de revenire al echipajului mobil, astfel incat la atragerea completa a armaturii forta de atractie si cea a arcurilor de revenire devin comparabile. Deoarece fluxul prin miez este alternativ, rezulta vibratii. Se remediaza prin inlocuirea arcurilor, cu unele putin mai slabe dar care sa asigure deschiderea ferma a contactelor. Ar mai putea fi afectate prin imbatranire sau decalire arcurile care asigura presiunea minima a contactelor. Se inlocuiesc acestea.
Link spre comentariu
  • 6 luni mai târziu...

Revin cu problema contactorului,poate stie cineva cauza.Am procurat un contactor vechi la fel cu al meu dar care nu bazaie.am schimbat miezurile intre ele .Acum al meu nu mai bazaie iar cel procurat bazaie cu miezurile mele .Mai am cativa contactori care fac zgomot si am combinat miezurile in mai multe feluri si tot bazaie.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări