Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Transformarea unui amp CROWNxls402 in xls602

cataprofu

Postări Recomandate

salut baieti sint un electronist ruginit calit la scoala lu ceasca TEHNOTON cind ne chinuiam sa facem din chestia aia BICI sil mai faceam sa si trosneasca ;de multe ori chiar trosnea binisor pt magurile noastre cele de toate zilele ;sivreau sa multumesc celor care au facut sicelor care intra pe acest forum ca ma mai tineti viu si ca geniul ROMANESC inca nu sa stins. Mi-am dat singur 20-30 de perechi de palme :bataie sa ma trezesc si sa fac unui prieten cu ajutorul vostru un bine El se tot chinuie pe la diverse evenimente cu un amp xls 402 calitativ de altfel dar prea mic pt incintele pe care le foloseste.Studiind istoria cap.1 am observat urmatoarele:xls202;402;602au toate acelasiPCBcu anumite componente scoase si diferente de tensiuni la alimentari.Ma gindeam ca poate domniile voastre sa ma ajutati cu o schema sa vaza shi ochiu meu ce si cum dupa care daca e interes dicutam VA STIMEZ PE TOTI SA FITI FERICITI

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cataprofu

13

• remus68

4

• zal

3

• sk24bpo

3

Top autori în acest subiect

Aceasta este schema, comuna tuturor modelelor 202, 402, 602. In coltul din stinga sus (in pagina 1) este un tabel care prezinta diferitele valori ale unor componente in functie de model si inca unul care arata ce componente din schema nu sint montate la 202 si 402.

Link spre comentariu

Verifica cu atentie sa corespunda schema , deoarece exista doua scheme XLS pentru sasiu de 3U , proiectata si ansamblata de fosta C-Audio din Anglia , si o alta , pentru sasiu 2U , reproiectata de Crown pentru a fi adaptata la productia de mare masa in China , iar ca modificare , peste 602 care nu prea se raceste , a aparut 802 la care au atasat 2 module de clasa H , de inspiratie QSC RMX si o sursa in comutatie foarte solida....din pacate nu posed noile scheme....Succes !

Link spre comentariu

ok cum tona de cafea shi lipsa de somn si-a spus efectul am GATAT cum spun ardelenii CROWNu. ..La prima impresie ,cu schimbarile si reglajele aferente are cel mai maret sunet pe care laam auzit la un amp pina acum ps .shi am aauzit TONE. banc de test :m-audio 24-96;foobar olayer ;flacuri;crown modificat;incinte WHARFEDALE 50W RMS :limb: +aparatu ala rusesc cu ecranu ca un hublou de submarin care iti arata cea ce urechea pierde. intre 2w shi 45w suna impecabil cu o curba de raspuns de invidiat . la puteri mai mari il vedem simbata la un eveniment :101 atasez mai jos ceva poze de fapt incerc mentionez ca am mai avut un amp cu care am facut comparatiile +schema de la voi a fost ok

Link spre comentariu

scuze cu pozele nu ma prea descurc. CONCLUZIE: acest amp are o calitate deosebita a sunetului prin dinamica fidelitate shi curbaa de raspuns fapt pt care atinge foarte usor apelativul hi-fi.pentru ca poate fii realizat in 3 variante de putere il recomand celor ce vor un amp puternic solid si calitativ putund sta usor linga ampurile consacrate ca quad leach S.SAVA B POPESCU MOTTOROLA . schema relativ simplista si robusta cu un cablaj modular executat bine poate aduce satisfactii mari si placute.pe viitor sunt tentat sa fac acest amp cu putin ajutor de la voi pt cablaj.Pentru ca pofta vine mincind voi deschide un nou priect si-l vom trata mai amplu Va stimez pe toti BAFTA

Link spre comentariu

Pentru audiofilie e un pic cam banal, e genul tipic profesional pentru mase. S-a avut in vedere sa sune tare, sa nu fie prea scump si sa fie cat mai fiabil.

pai SIMPLY THE BEST de ce totdeauna ceva bun tre sa fie shi complicat?
Link spre comentariu

Pai e bun tocmai pentru ca e facut sa fie fiabil, rezistent , mai ales ca trebuie sa sune tare, dar pentru auditii acasa de calitate inalta nu stiu daca e tocmai idealul. Schema e un pic prea simplista ca sa ai distorsiuni mici peste 1khz. Eventual daca este impins catre clasa AB s-ar putea ca distorsiunile la inalte sa mai scada si sa sune interesant, dar depinde de radiatoare , alimentarea pare ok pentru acest regim cu un curent de bias de 200...300mA sa zicem.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări