Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

6N13S in diverse configuratii

carageae

Postări Recomandate

• Răspunsuri 233
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mișa

50

• carageae

19

• sebi_c

14

• hpavictor

13

Top autori în acest subiect

M-am cinstit, dar inca nu am cazut in cap... Hai fi si tu mai rezervat, ca doar oameni suntem. :nebunrau:Nu-mi place de loc sa fiu intrebat daca sunt prost sau daca am cazut in cap asa cum m-a intrebat depanatoru', pentru ca imi e frica de raspunsul DA si DA. :jytuiyu Si cu trafu, asta-i ultumu' la care i-am facut poze. Pune si tu ultimul la care i-ai facut poze.Te simti jignit? Pune si tu poze cu un traf pentru 6N13 on topic, facut de tine.Iata spira 4 cum arata la mine: (edit - nu se mai vede)Sau pune poze cu orice traf pentru 6n13... facut de tine...Si eventual functiile de transfer, sau macar caracteristica de frecventa... sau orice consideri important...PUNE CEVA PRACTIC, MASURAT! PUNE CEVA! si dupa aia vorbim!Hai Depanatoru' sa cadem la pace.Eu tot masurind, (nu numai amplificatoare audio) am ajuns la concluzia ca nu stapinesc matematica suficient de bine incit sa-mi pot explica teoretic exact ce se intimpla. De la un anumit nivel, merg pe experienta si intuitie. Cel mai clar exemplu este cel dat de Emy, care a reusit sa se apropie de forma reala de unda folosind o functie cu 7 poli. (obtinuta probabil prin incercari cu un program care iti permite sa faci o incercare intr-o clipa) Chestia asta din pacate nu o poti face invers, adica sa ai functia si sa o implementezi in cazul unui amplificator. Asta e marea prapastie dintre teorie si practica.Cu toate astea, am construit, masurat si reglat amplificatoare fara sa ma gindesc o clipa la functia de transfer. M-am gindit doar la schema, principiu, dupa aia am interpretat pozele pe osciloscop si am compensat in asa fel incit sa obtin imaginea dorita, evident bazindu-ma pe experienta. Daca o luam strict matematic, poate si azi mai calculam. (am exagerat putin, dar cam asa stau lucrurile)Probabil ca daca acum ma apucam de electronica gindirea mi s-ar fi format altfel, bazata mult pe simulari. Dar eu am inceput sa invat electronica cind mai erau calculatoare cu tranzistoare, (EFT319, provenit din EFT317 selectionate pentru a comuta bine la 5V) si oricum nu oricine avea acces la ele (sa-si perforeze cartelele)

Link spre comentariu

Domnilor!

Va reamintesc cu respect titlul acestui topic:

Amplificator 6N13S PSE (2 triode/canal)

de cateva pagini bune se vorbeste de cu totul altceva...

Am trecut cu vederea faptul ca desi eu vorbeam de o anume configuratie se discuta despre altele, dar macar erau chestii interesante si documentate avand ca subiect totusi tubul de care vorbeam eu...

Dar deja din ce s-a scris aici se pot face 2-3 topicuri...si asta nu foloseste nimanui.

Sper sa nu se simta nimeni jignit daca ii rog pe moderatori sa faca un pic de ordine pe aici...poate ar fi bine sa se adune tot materialul intr-un topic sticky cu titlul:

diverse configuratii de amplificatoare cu 6N13S...sau ceva mai inspirat.

Link spre comentariu

Am revazut discutiile... subiectul mi-se pare (prea) general, cu ramificatii nebanuite... nu vad sa duca undeva... nu cred ca e de... sticky. ... si cand va plictisiti incepeti sa dati cu bata-n balta... Continuati domnilor la... subiect!kosmin227, tu ce parere ai?

Link spre comentariu

Am mai sters din offtopic si l-am pus sticky pe 30 de zile, oricum atata timp cat exista interes pt subiect, acesta va ramane printre primele titluri.

Link spre comentariu

Sa dezvolte cine mai doreste acest subiect...("eu" impreuna cu alţi "coparticipanţi" ne_am "străduit" incepind de la pagina 7 :rade: ). 6N13S cred ca este in posesia multor forumişti poate mai aflam vesti si de la dumnealor.

Link spre comentariu
Vizitator viobio

urite vorbe!domnule Depanator ,incerc sa fiu cit se poate de impartialmisa nu este prost deloc,dimpotrivadiferenta inte voi este ca tu esti cu foarte multe teorii si dat cu parerea,citeodata si atotstiutormisa mai si lucreaza si arata si altora ce face elcitesc de mult timp posturile tale ,de stiut stii de toate :da ,dar nu am vazut si noi ce lucrezi :jytuiyu nu ai nici un montaj pus pe aici,o oscilograma,o schemasuntem si noi curiosi sa vedem ce iese din minuta ta :freaza: daca nu ai un aparat foto si un scaner i ti donez eu aceste aparate ,numai sa vedem si noi ce lucrezi ,ca prea esti destept si restul PROSTIcu stima viobio

Link spre comentariu

Am si eu un sfat "prietenesc " teoria de multe ori te face sa te invarti in jurul "cozi".........practica ofera adevaratele satisfactii ,va reamintesc daca mai era nevoie ca aveti de-a face cu o lampa deosebita ........in sensul ca se preteaza f bine pt audio o spun pt ca in ultimele luni am tot construit 4-5 amplificatoare cu acest model de tub as spune cu o dinamica greu de atins de alte modele ,am in proiect un model de PP cu transformator ca driver......daca nu ma insel am experimentat si realizat atit configuratie PP cit si SRPP Filozofia mea e simpla ...dau dreptate la toti si in final fac ce stiu eu din experienta ca-i mai bine :rade: Sigur orice sfat e binevenit.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări