Yuly Postat Februarie 21, 2010 Partajează Postat Februarie 21, 2010 am 2 boxe pe compresie cu fir negru si negru cu banda alba.problema este ca firul negru cu alb este conectat la bornele negative ale difuzoarelor iar cel negru la cele pozitive.sincer nu stiu care este regula firelor adica care este firul de semnal si care este de masa. eu am presupus din totdeauna ca cel cu negru si alb este firul de semnal sau la alimentatoare cel de plus, dar filtrele difuzoarelor sunt puse pe firul negru adica pe plusul difuzoarelor. presupun ca firul negru vine la firul de semnal de la amplificator adica mufa rosie si cel cu alb la masa. va rog sa imi spuneti daca este bine sau nu avand in vedere ca boxele sunt pe compresie si nu bass reflex. Link spre comentariu
mariobe Postat Februarie 22, 2010 Partajează Postat Februarie 22, 2010 am citit de trei ori si nu am inteles ce e cu firele aleasemnal,alimentare, ????deci de regula amplificatoarele au la mufele de iesire doua culori:alb si rosualb - masa rosul - plusulnu stiu ce boxe ai tu dar verificale cu o baterie de 1.5vunde vezi ca iese membrana in afara acolo inseamna ca ai nimerit polaritatea si inseamna ca stii care e "plusul boxei"la amplif banuiesc ca stii care e plusulnu are nici o importanta tipul incintei:compresie ,reflex etcbafta Link spre comentariu
Yuly Postat Februarie 22, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 22, 2010 am citit de trei ori si nu am inteles ce e cu firele aleasemnal,alimentare, ????deci de regula amplificatoarele au la mufele de iesire doua culori:alb si rosualb - masa rosul - plusulnu stiu ce boxe ai tu dar verificale cu o baterie de 1.5vunde vezi ca iese membrana in afara acolo inseamna ca ai nimerit polaritatea si inseamna ca stii care e "plusul boxei"la amplif banuiesc ca stii care e plusulnu are nici o importanta tipul incintei:compresie ,reflex etcbaftaeu am auzit de la unu o poveste ca firul negru cu banda alba ar veni la masa si faza era ca in boxele mele acest fir era legat intradevar la bornele negative de la difuzoare. eu nu prea cunosc incintele cu compresie si nu stiu daca se aplica aceeasi regula plus la plus si minus la minus intre difuzoare si amplificator. din aceasta cauza eram putin confuz in modul in care se leaga boxele acestea la amplif. deci tu zici ca la orice fel de sonorizare difuzoarele vin intotdeauna cu plusul la plus si minusul la minus. Link spre comentariu
alex20alex Postat Februarie 22, 2010 Partajează Postat Februarie 22, 2010 Sau poate sa fie si rosu cu negru: rosu + si negru - dar nu culorile conteaza !Vezi si tu + care iese din amplificator(combina..) sa fie legata la + difuzorului . Link spre comentariu
ratza Postat Februarie 22, 2010 Partajează Postat Februarie 22, 2010 Pune firele cum vrei, nu are nicio importanţă. Ideea e să le pui la fel pe ambele canale. Link spre comentariu
Yuly Postat Februarie 22, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 22, 2010 mersi de raspunsuri. daca nu desfaceam boxele le tineam conectate invers. pacat ca nu este un standard pentru fire pentru ca nu iti dai seama cum sunt legate pana nu le desfaci. Link spre comentariu
ratza Postat Februarie 22, 2010 Partajează Postat Februarie 22, 2010 După cum ziceam: nu are importanţă cum le legi, dacă ambele sînt legate la fel (de exemplu negru cu bandă albă la plus, pe ambele canale). Link spre comentariu
ionescu liviu Postat Februarie 22, 2010 Partajează Postat Februarie 22, 2010 Si nu are nici o relevanta faptul ca sunt "pe compresie" (adica inchise) sau daca sunt bass reflex.Conteaza doar ca minusul din amplificator sa ajunga la minusul boxei, la fel si cu plusul, in rest firele sunt la fel. Minusul e reprezentat prin negru, iar plusul prin rosu. Iar firele negre complet ar fi de minus iar firele care mai au si o dunga alba ar fi plusul. Asta ca sa nu faca un fir rosu si unul negru ca ar fi putin inestetic. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum