Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Driver TB6560AHQ

Vizitator dan_n

Postări Recomandate

Da are nenevoie de condensatori de 100n pusi cat mai apoape de alimentare. Sund figurati si in datasheet.Atentie pentru folosirea lor trebuie ca partea de intrare sa fie alimentata dinr-un port de USB.

MS de info, dar nu inteleg de ce din USB? un stabilizator 7805 nu se poate folosi? adica am facut interfate care erau prevazute cu stabilizatoare pt HCPL-uri.

Schema si cablajul sunt in Sprint Layout si Splan.

daca te rog sa pui macar un printscreen la schema te superi? eu sunt fan Eagle:)
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 146
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bbogdanmircea

32

• Badman

13

• marianx

10

• sz3bbylA

7

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator ionut musat

Uite aici un exemplu. Ca sa ai o izolare perfecta HCPL 2630 il alimentezi dintr-o sursa externa chiar si cea a draiverelor cu conditia sa reduci tensiunea iar partea de intrare are si ea nevoie de alimentare(nu e suficient ceea ce scoate portul LPT) si de aceea folosesti un port USB pentru a aduce tensiune in partea de intrare. Atentie masa circuitului de intrare trebuie separata complet de cea a circuitului de iesire.Cu eagle nu ma impac, e cel mai greoi program de facut cablaje. Recomand folosirea lui DIptrace si o sa intelegeti de ce(folosesti la maxim mouseul).Nu pot sa pun printscreen pentru ca schema e prea mare si nu intelegi nimic si am versiunea demo care nu te lasa sa printezi.

Link spre comentariu

Fa te rog totusi un printscreen partial doar pe un HCPL 2630 si eventual editezi in Paint cu niste explicatii.Asta vream sa intreb si eu adica:-alimentarea la HCPL de ce nu ar fi ok sa vina de pe portul paralel?-eu am facut alta schema la driver la care imi intra iesirile de la HCPL care o sa fie pe alta placuta de interfata, ce vream sa intreb este: *eu de la placuta de interfata la driver trimit 3 fire EN, STEP, DIR care sunt trase la masa prin iesire optocuplor, dar in acest caz ar trebui sa trimit si masa de pe placuta de driver corect?Incerc sa fac si o schema de principiu cum inteleg eu ca ar trebui facute legaturile:Din ce vad eu din specificatie alimentarea de la HCPL 2630 ar trebui sa vina de la driver si nu de la USB asa cum spui tu.Din ce mi-a spus un coleg electronist optocuploarele astea se leaga vertical cu pinii de intrare pe stanga si aia de iesire pe dreapta iar pe linia lor mediana nu trebuie sa treaca nici o linie de circuit de pe o parte pe alta ca sa realizeze o separare corecta.Avand in vedere ca VCC este portul 8 asta ar insemna ca e trebuie sa fie furnizat de catre driver si nu de catre PC.Dar asta am inteles eu, corecteaza-ma daca am gresit.

Link spre comentariu
Vizitator ionut musat

Este in mare parte corect montajul tau cu doua comentarii:1 Ca in datasheet trebuie pus neaparat un condensator de 100nF foarte aproape de pinii de alimentare si 2. Acele rezistente de 330ohm trebuie sa aiba inaintea lor o alta rezistenta din bara de +5V ai Pc ului. Altfel risti ca partea de emisie din optocuplor sa nu lucreze bine.Uite un model de al meu neterminat :

Link spre comentariu

Partea cu acel condensator am vazut-o si eu dup-aia dar nu am mai inclus-o in schema.N-am inteles totusi partea aia cu rezistentele poti sa explica mai bine?La tine am vazut ca optocuploarele merg in logica inversa fata de mine adica la tine daca de pe DB25 dai 1 atunci iesirea optocuplor e pe 0 si daca dai 0 iesirea e pe 1.La mine dau din DB 1 ca sa aiba iesire 1 optocuplorul.Sau poate am inteles eu gresit.Poti sa-mi rasp la intrebarea de mai sus adica ar trebui sa aduc de pe driverul meu pe placa de interfata un +5V ca sa alimentez optocuploarele si un gnd ptr iesire la optocuploare?

Link spre comentariu
Vizitator ionut musat

Nu sunt electronist de profesie asa ca am sa explic cu cuvintele mele din ceea ce am citit si eu pe forumuri. Teoretic poti sa folsesti si schema ta numai cu rezistenta ca sa reduci tensiunea(stim ca orice led merge cu 3V iar portul scoate 5) si celalat pin al diodei de emisie la masa. Daca ai sa citesti pe forumuri ai sa constati ca la placile de baza noi "cica" tensiunea la iesire la portul paralel ar fi mai mica decat la placile de baza de generatie veche, asta ar fi un aspect, al doilea ar fi ca lungimea maxima admisa pentru portul LPT sa nu fie mai mare de 1m deoarece apar pierderi. De aceea cel mai bine e sa vi cu un plus de tensiune ca in montajul meu(inspirat din nenumaratele scheme prezente pe net) si sa compensezi cele doua aspecte. E posibil ca si PC817 sa mearga daca pui acea rezistenta(am vazut multe scheme de drivere care il folosesc).

Altfel nu pot sa explic(nu stiu).

Vezi ca schema care am atasat-o in sprint layout e gata facuta si are si cablaj dar fara acel condensator care e bine sa fie adaugat.

http://robozone.su/2009/03/03/interfejj ... a-lpt.html

Link spre comentariu

817 nu merge dupa cum am spus mai spus am avut probleme cu elNici eu nu prea le am cu electronica, o sa incerc sa fac asa dupa ideea mea, daca nu merge facem dupa cum ai zis tu, o sa mai intreb de faza cu masa dar banuiesc ca trebe deci tre sa trag 2 fire in plus de la driver la placa de interfata adica un 5V si un GND.Mai am o intrebare cum se numesc coneactoarele alea care le pui pe placa au gaura cu surubel si bagi firul si il prinzi cu surubelul.Vreau sa prevad placa mea cu footprint pentru asa ceva si nu stiu cat ar trebui sa fie diferenta intre paduri.O sa fac o versiune mai simpla a driverului, eu se pare ca m-am complicat cu prea multe condensatoare si imi iese prea complicata schema.Oricum mai am timp sa bughisesc in Kicad, e bine ca invat multe chestii, pentru mine controlul si CNC-ul e asa o chestie secundara pentru ca momentan nu am posibilitati sa fac partea mecanica de calitate.Alta intrebare aveti idee daca softul folosit pentru portul paralel permite pentru un pin de genul sa il setam sa fie activ cum vrem adica sau pe 0 sau pe 1 ?

Link spre comentariu
Vizitator ionut musat

Toate softurie au posibilitatea asta de a inversa semalul, se numeste "invert"Acele conectoare au 5 mm intre pini.Te sfatuiesc daca esti incepator sa folosesti DipTrace, este foarte usor de folosit si piesele noi se fac foarte usor nu ca la eagle de ametesti pana reusesti.

Link spre comentariu

Recomand KiCap este totally free atat partea de schema cat si asociere footprinturi cat si PCB si gerber.O sa mai lucrez maine poimaine la schemele astea optocuploarele ar trebui sa vina peste vreo saptamana deci am timp oarecum.

Link spre comentariu

schemele ca schemele ca daca dai un goagal gasesti tone."dar integratul? cat e integratul? dincolo era mai ieftin" :nebunrau: am luat la rand toate siturile magazinelor de pe M. Domnului plus altele inclusiv Vitacom si nici urma de el.voi de unde le cumparati fratilor?eu acum construiesc driverele in jurul SLA 7024M + L297 recuperate din niste imprimante A3 matriciale vechi, dar vreau sa fac si forta cu TB .... pentru amperaj mai mare.stiu ca exista pe ibai dar nu ma intereseaza acolo.Multam!

Link spre comentariu

Pai eu le-am luat de pe tekro puncto ro dar vezi si la tme punct eu

Vad ca activezi si pe aria de optocuploare :)

Am aflat pe topicul de optocuploare de ce nu e buna solutia mea fara USB: pinii de pe paralele pot sa furnizeze un curent foarte mic, cam maxim 5 mA pentru unii dintre ei, dar pot sa absoarba curenti mai mari in jur de 24mA maxim si de aceea se prefera ca sa fie folositi ca si sink-uri de curent care vine de la un USB si nu ca si surse de curent.

E bine ca am mai invatat ceva.

Ia uitati ce am mai gasit:

http://www.mycncuk.com/forums/showthread.php/435-USB-TO-Parallel-Port-DIY-Interface

Forte util in cazul in care ca si mine aveti laptop asadar nu beneficiati de o interfata LPT.

Aveti idee banalele cabluri USB to Parallel daca pot fi folosite cu succes?

Link spre comentariu
Vizitator ionut musat

Da este o explicatie corecta cea din topicul cu optocuplorul.

Acele adaptoare nici sa nu te gandesti, dai banii degeaba pe ele pentru ca ele emuleaza un port LPT. Pentru laptop poti folosi adaptor PCMCIA to LPT si care merge garantat.

Sau poti folosi interfete pe USB cu softul aferent. Doua varinate am vazut eu mai accesibile, http://www.cncdudez.co.uk/cncdudezsoftware.html

care inteleg ca e free si la care ai pus si tu linkul dar din alta parte, dacat iei picul si il scrii si Planet CNC la care interfata o faci tu daca vrei(ea costa 69Eur) si cumperi decat softul).

Singura problema pentru care nu am facut interfata de la dudez este ca daca te uiti la soft nu prea a fost updatat de mult timp pe cand celalalt da.

Ma intreb daca se continua asa cu softuri facute pe portul paralel cat va costa o placa pentru LPT peste 2-3 ani(or sa apara speculantii), cand toate placile noi elimina acest port. Eu am ales varianta usb.

Interfata asta pe care o

Link spre comentariu

Mda am ajuns la o forma oarecum finala, nu e cea mai bine aratoasa dar ptr mine e bine:Am corodat deja o placuta, mai tre sa fac una azi si urmeaza gaurirea si lipitul.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări